Contract om moord te plegen rechtsgeldig

Icoon Bizar Een Britse man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden en tot het betalen van een schadevergoeding van 2.000 pond wegens contractbreuk. Op zich niets bijzonders, alleen ging het in dit geval om een contract waarin de man beloofde een vrouw te vermoorden.

De 40-jarige Kevin Reeves ontmoette zijn 53-jarige 'slachtoffer' Christine Ryder in een ziekenhuis, waar ze allebei werden behandeld voor psychische problemen. De twee raakten bevriend, en Ryder vertelde Reeves dat ze had geprobeerd om zelfmoord te plegen. Dat was niet gelukt, maar ze wilde nog steeds liever dood. Daarom vroeg ze Reeves om een huurmoordenaar voor haar te regelen.

Reeves belde vervolgens wat rond, en vertelde zijn vriendin dat hij een moordenaar kon regelen voor 2.500 pond. Ryder ging akkoord, maar Reeves vertelde haar dat de prijs omhoog was gegaan naar 5.000 pond. Ryder zou op 11 juni 2003 omgebracht worden in een drive-by shooting. Dat gebeurde echter niet. Reeves had daarvoor een opmerkelijk excuus; hij zou de huurmoordenaar zelf hebben vermoord, en de 5.000 pond aan de weduwe van de moordenaar hebben gegeven.

Maar het verhaal werd nog gekker. Reeves beloofde namelijk zijn vriendin zelf om te brengen, voor 10.000 pond. Nadat Ryder weer was blijven leven, claimde Reeves dat hij blut was, en het alsnog kon doen voor 10.000 pond. Ryder gaf hem 5.000 pond, wat het totaal op 20.000 bracht. Op 28 november zou ze nu echt worden vermoord.

Toen ze weer bleef leven, begon de arme vrouw oplichting te vermoeden. Ze nam contact op met de vrouw van Reeves, die vertelde dat Reeves nooit gepland had om Ryder te vermoorden. Wel waren ze van het geld op vakantie gegaan naar Tenerife. De rechter was 'not amused', en oordeelde dat de drievoudige oplichting ernstig genoeg was voor een gevangenisstraf en een schadevergoeding.