Man vast na seksueel misbruik Oudwoude

Axeweb en JB82 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe politie heeft maandagavond een man aangehouden die ervan wordt verdacht een 13-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt in Oudwoude (Friesland). De verdachte is een 25-jarige inwoner van Kollumerland. Dit is vandaag bekendgemaakt.

Het meisje werd zondagmiddag op de Boskwei bij Oudwoude van haar paard getrokken en vervolgens seksueel misbruikt. Haar ouders gingen haar zoeken toen het paard alleen thuiskwam. Uren later werd ze teruggevonden. Plaatselijke media meldden dat het slachtoffer was vastgebonden met de handen op de rug en een touw om haar nek had, de politie kon dit echter niet bevestigen. Het gebeuren vond plaats vlakbij de plaats waar Marianne Vaatstra zeven jaar geleden werd verkracht en vermoord. Haar moordenaar is nooit gevonden. In oktober vorig jaar werden in dezelfde omgeving ook al twee meisjes aangerand.

De politie kwam de verdachte in deze zaak op het spoor door een combinatie van het nauwkeurige signalement dat door het slachtoffer werd gegeven, tips vanuit de samenleving en het rechercheonderzoek. De woning van de verdachte is inmiddels doorzocht. De man is ingesloten en voor drie dagen in verzekering gesteld. Of hij een bekentenis heeft afgelegd, wil de politie in dit stadium nog niet kwijt. Het onderzoek loopt verder door, er zijn inmiddels ruim veertig tips binnengekomen.