Papegaai verraadt liefdes-affaire

masterallan en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Grijze Roodstaart papegaaiEen papegaai heeft de relatie van een Brits stel op de klippen doen lopen. 'Gary, I love you' zei de achtjarige Ziggy. Hierop moest de 25-jarige Suzy Collins wel bekennen aan haar vriend Chris Taylor dat ze al vier maanden een relatie had met een ex-collega met de naam Gary.

De Grijze roodstaartpapegaai had eerder al 'Hiya Gary' geroepen als de mobiele telefoon van Collins afging. Ook maakte het huisdier van Taylor zoenende geluidjes als op de televisie of radio de naam Gary voorbijkwam. Vlak voor kerst barstte Collins in huilen uit en moest ze lijkbleek aan haar vriend de affaire opbiechten. Dezelfde avond nog verliet ze hem.

"Suzy had toch al nooit interesse in Ziggy", zegt Chris Taylor nu. "In het begin vond ze het nog niet erg dat ik een papegaai had, maar uiteindelijk kreeg ze een hekel aan hem. Ze vond dat ik meer tijd aan hem besteedde dan aan haar. Dan begon ze te zeuren dat we nooit meer uit gingen."

Uiteindelijk is Ziggy ook de deur uitgezet. "Hij bleef die rotnaam maar noemen. Ik voelde me vreselijk, maar wat kon ik anders doen", aldus de inwoner van Leeds, die inmiddels ook al weer een nieuwe relatie heeft. Grijze roodstaartpapegaaien zijn beroemd omdat ze als geen ander dier menselijke woorden kunnen zeggen.