Zware ochtendspits met 400 kilometer file

Icoon Vervoer Gladheid en ongevallen hebben vandaag voor een zeer zware ochtendspits gezorgd. Op het hoogtepunt van de spits, rond 08.30 uur, stond er 401 kilometer file. Om 10.00 uur was dat nog steeds 100 kilometer. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst gemeld.

In het noorden en in het oosten van het land zorgde de gladheid voor grote problemen. Er vond een groot aantal lichte aanrijdingen plaats, waardoor er veel files ontstonden. Ook vonden er in andere delen van het land twee kleine kettingbotsingen plaats. Op de A15 ter hoogte van Pernis reden negen auto's op elkaar, en op de A73 bij Venray klapten maar liefst zeventien auto's op elkaar. Het is onbekend of gladheid hier iets mee te maken heeft gehad.

Op de A67 bij het Limburgse Helden kantelde een vrachtwagen met een brandbare vloeistof. De chauffeur van de vrachtwagen moest uitwijken voor een kleine vrachtwagen, die plotseling remde. De bestuurder van de kleine vrachtwagen is omgekomen, vermoedelijk omdat hij onwel werd. Het is nog niet duidelijk of de man door het ongeval onwel is geworden, of dat hij plotseling remde omdat hij onwel werd.

Door het ongeval moest de A67 in beide richtingen vanaf 06.15 uur afgesloten worden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, en is bezig met het leegpompen en weghalen van de vrachtwagen.

Het verkeer werd door de wegafsluiting mede omgeleid via de A50, waar om 7.00 uur een busje over de kop sloeg. Daarbij kwamen twee mensen om het leven, en raakten twee mensen gewond. Door de combinatie van deze ongevallen werden de files in de regio nog langer. Rond 12.00 uur vanmiddag stond er alleen nog 16 kilometer file op de A67.