Bloedbad onder meerkoeten in Landsmeer

Dode meerkoetenIn Landsmeer werd gisterochtend op straat een bloederig tafereel onder meerkoeten aangetroffen. Over de hele Kanaaldijk langs het Noordhollands Kanaal tegenover Watergang lagen meerkoeten met koppen eraf, geplette harten en ingewanden. Sommige spartelden half klevend aan het asfalt in de rondte.

De Dierenambulance die ter plekke werd geroepen, spreekt van een grof schandaal. Het vermoeden is dat iemand met zeer hoge snelheid over het bruggetje is gereden en zo op de groep meerkoeten is ingereden. De koeten zitten daar vaak op de weg omdat het asfalt een bepaalde warmte afgeeft.

De ambulancemedewerkers waren blij dat er toevallig een jager passeerde. Die verloste de nog creperende meerkoeten uit hun lijden. Toen de dierenambulance ter plaatse kwam, stonden er al drie vuilniszakken met dode meerkoeten naast de weg. Onbekend is wie de beesten erin heeft gestopt. In totaal namen de medewerkers negen vuilniszakken mee met daarin 101 dode vogels.

Het bloedbad onder de meerkoeten moet gisterochtend na half negen zijn aangericht. De auto van de dader, die door is gereden, zal waarschijnlijk onder het bloed van de watervogels hebben gezeten.