[Upd] Keane naar Celtic

Sven (Svensational)
Sinds Roy Keane een maand geleden zijn ontslag indiende bij Manchester United, stonden er al vele clubs in de rij voor de Ierse middenvelder. Oa. Real Madrid had interesse, maar Glasgow Celtic lijkt aan het langste eind te trekken.

Keane heeft gedurende zijn loopbaan er geen geheim van ooit nog eens voor de club uit Schotland te willen spelen. Celtic probeerde eerder deze maand al de international vast te leggen, maar ketste toen af op de salaris-eisen van de de 34-jarige Keano. Maar nu de groot aandeelhouder van Celtic, Dermot Desmond, bekend heeft gemaakt een deel van het salaris van Keane voor zijn rekening te nemen, lijkt niks de overgang nog in de weg te staan.

Diverse media melden dat Keane op dit moment in Glasgow is om een anderhalfjarig contract te tekenen en zijn geblesseerde knie te laten onderzoeken.

Update:
Zojuist is bekend geworden dat Keane zich voor anderhalf jaar heeft verbonden aan de club uit Schotland. Naar verluidt krijgt de Ier een weeksalaris van om en nabij de 65.000 euro.