'Homo-cruiseplekken in stad legaliseren'

-chuckie- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon homonieuwsBekende Amsterdamse homo-ontmoetingsplaatsen als het Sarphatipark en het Oosterpark moeten worden erkend door de gemeente. Bij deze plekken moeten condoomautomaten en speciale borden komen. Dat bepleit de Amsterdamse VVD in de notitie 'Amsterdam Gay Capital - Tolerante homostad'. De partij wil de positie van Amsterdam als 'homohoofdstad' op de agenda zetten.

Op de zogenoemde cruiseplekken hebben mannen in het openbaar seks met elkaar. Maar de liberalen willen meer dan lust alleen. Zo moet er meer aandacht komen voor een groeiende groep homo-ouderen die in een sociaal isolement is geraakt doordat ze niet voor hun seksuele voorkeur durven uitkomen. Ook wil de partij meer veiligheid voor homo's, door betere vervolging en registratie van specifiek tegen homofielen gerichte discriminatie en criminaliteit.

Scholen moeten verplicht worden om voorlichtingslessen te geven over homoseksualiteit en er dient een homomuseum in de hoofdstad komen. Darkrooms zouden het beste gelegaliseerd kunnen worden. In plaats van een overkoepelende vergunning voor de Gay Pride zouden er deelvergunningen moeten komen voor ondernemers die evenementen willen organiseren voor homo's en lesbiennes. "Het bruisender en aantrekkelijker maken van de stad willen we verder stimuleren door het actief binnenhalen van allerlei vernieuwende gay-evenementen", aldus een woordvoerder.