Vlaar haalt uit naar Van Gaal en AZ

Ron Vlaar heeft hard uitgehaald naar de clubleiding van AZ. De Hensbroeker verwijt onder meer dat trainer Louis van Gaal hem chanteert. Ook vindt Vlaar het onbegrijpelijk dat hij vanavond in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Grasshoppers op de tribune moet plaatsnemen.

"AZ heeft me al mijn zelfvertrouwen ontnomen. Het is het beste dat ik vertrek. Er zijn dingen gebeurd waar ik niet mee kan leven. Maar het was echt gewoon mijn bedoeling om in Alkmaar te blijven," aldus Vlaar in een interview met De Telegraaf.

"Ik voel mij gechanteerd door trainer Van Gaal. Van Gaal lijkt me bewust links te laten liggen. Hoe kan het dat ik bij het Nederlands elftal tweede keus ben achter Khalid Boulahrouz, maar bij AZ nummer zes in de pikorde?".

Ook is Vlaar niet te spreken over de houding van de Alkmaarse club ten opzichte van een overgang naar Ajax. "Ajax bood gezien de restwaarde van mijn contract en mijn situatie het zeer acceptabele bedrag van één miljoen euro, maar Scheringa wilde gezien zijn vete met de naar Ajax vertrokken technisch directeur Van Geel niet meewerken en vroeg een veel te hoge transfersom. Daardoor haakte Ajax af."

Hierdoor lijkt de kans groot dat alleen een gang naar de arbitragecommissie over blijft. "En dat doet pijn. AZ was en is mijn club, ik wilde ook blijven, maar wordt de Alkmaarder Hout uitgejaagd."