Huysegems wil voetballen

Olga (Nuongirl)
Voetballer Stein Huysegems heeft wederom zijn onvrede geuit over zijn huidige positie bij AZ. Zowel op linksbuiten als op de spitspositie is de aanvaller tweede keuze.

Tegenover Sporza laat Huysegems weten dat hij een vertrek overweegt. "Ik ben 23 jaar en behoor op deze leeftijd elke week te spelen. Het is geen streven om nog voor een langere periode op de reservebank te blijven zitten", aldus de Belg.

Huysegems moet in Alkmaar Barry van Galen (op de linksbuitenpositie) en Shota Arveladze (spits) voor zich dulden. Hoewel trainer Louis van Gaal vol lof is over de ontwikkeling van Huysegems lijkt een basisplaats voor de Belgische aanvaller op korte termijn niet in beeld.

Volgens Huysegems is een vertrek uit Alkmaar daarom een oplossing. "Of het nou Engeland, Frankrijk, België of Nederland wordt, het belangrijkste is dat ik meer aan spelen toe kom. De tijd dringt in ieder geval." Enkele maanden geleden liet Huysegems soortgelijke ontevredenheid horen en toen stonden de Eredivisieclubs voor hem in de rij. AZ wilde hem toen echter niet laten vertrekken en het is maar de vraag of ze dat nu wel willen.