Vlaar wacht mogelijk straf

Het conflict tussen Ron Vlaar en AZ lijkt steeds verder uit de hand te lopen. De verdediger uitte vanmorgen forse kritiek op zijn trainer Van Gaal in dagblad De Telegraaf. Nadat hij zich vandaag ook nog ziek meldde, overweegt AZ een disciplinaire straf.

Vlaar was het oneens met Van Gaal dat hij voor het UEFA Cupduel met Grasshoppers was veroordeeld tot de tribune. De verdediger voelt zich 'gechanteerd door Van Gaal'. Dat hij deze onvrede via de pers uitte schoot bij AZ in het verkeerde keelgat. De club nodigde Vlaar uit voor een gesprek, maar dat ging niet door omdat de international zich ziek had gemeld.

De clubleiding heeft de pas 20-jarige verdediger aanstaande maandag opnieuw uitgenodigd voor een gesprek. "Op basis van de uitkomst van dit gesprek wordt door AZ besloten of en zo ja welke sancties en/of disciplinaire maatregelen er getroffen zullen worden", meldt AZ op hun website.

De beschuldiging van chantage doet Van Gaal af als onzin. "Dat heb ik in mijn beleid ook wel laten zien, dacht ik. Inhoudelijk reageer ik er verder niet op. Ron zou ook niet via de media moeten communiceren. Dit zijn dingen die je intern moet houden", aldus Van Gaal.