Marokkanen: onderzoek seksmisbruik door Fortuyn en anderen

12345678910 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam wil dat burgemeester Ivo Opstelten een ''grondig'' onderzoek instelt naar de beweringen dat onder meer Pim Fortuyn seks zou hebben gehad met minderjarige Marokkaanse jongens. Vertegenwoordigers van de gemeenschap en maatschappelijke organisaties overhandigden vanmiddag een petitie aan Opstelten.

De geruchten over het misbruik ontstonden toen Peter R. de Vries de gedeeltelijke inhoud van twee AIVD-diskettes, samengesteld door de Regionale Inlichtingendienst RID, openbaarde. Daarop stonden beweringen van een politie-informant dat er op de zolder van de voormalige gewestelijk voorzitter van de PvdA, Cees van Wijk, seksfeesten plaatsvonden. Daarbij zouden minderjarige jongens gedrogeerd zijn vastgebonden en opgehangen. De jongeren zouden zijn geronseld door de ex PvdA-voorzitter. De Marokkaanse gemeenschap zegt geschokt te zijn over deze inhoud, en wil daarom een onderzoek.

Van Wijk deed de beweringen afgelopen maandag in het Algemeen Dagblad af als 'nichtenroddel'. ''Het is pure nichtenroddel van een dom, jaloers figuur dat interessant wil doen. Het is allemaal Úcht onzin. Ik ging goed om met Pim Fortuyn, en zag hem ook in de darkrooms van homobars. Maar hij is nooit in mijn huis geweest. Als ik hem op een feestje uitnodigde, kwamen alle anderen niet.'' Ook een andere kenner van de Rotterdamse homoscene, een oud eigenaar van homoclubs, kan zich niet voorstellen dat Fortuyn minderjarigen misbruikte. Wel is duidelijk dat Fortuyn niet bijster populair was in de lokale homoscene.