Die pet past jou ook!

Redactie FOK!frontpage
Die pet past jou ook! Een tijdje geleden was dat de slogan om een agententekort te verhelpen. Ik ken ook nog wel een slogan: die pet past ook ergens waar de zon niet schijnt.

En gelukkig is 61,8% van de burgers het hier mee eens. Dat blijkt uit een (te duur) onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken. Ik persoonlijk kan me geen ongelukkiger moment bedenken, om dit onderzoek naar buiten te brengen. Een inbraakverdachte wordt door de politie overreden, twee politie bureaus gaan in vlammen op en de man achter politieklachten.nl, Louis Sévèke, is door 2 kogels omgelegd.

De onvrede over de politie is niet onlogisch, want de politie is vooral druk met flitsen. Overal schieten de 80 km p/h zones met bijbehorende trajectcontroles als paddestoelen uit de grond. Dat wekt nogal wat agressie op bij menig autorijder en dan komt de welbekende uitspraak weer naar boven: 'Ga boeven vangen!'

Maar ja, boeven vangen kunnen ze wel. Een Moslim fundamentalist met terroristische plannen is zo gepakt, meerdere malen zelfs. Maar dan schort het opeens aan onze rechters, die Meneer Samir Azzouz een creatieve knutselaar vinden.

Ik denk dat de regering niet alleen de politie moet aanpakken, maar het gehele kabinetsbeleid. Donner moet aftreden voor iemand die wel in de hedendaagse samenleving staat en wel dingen durft te ondernemen. Als dan ook nog het rechtsysteem in Nederland op de schop gaat, zijn ze goed op weg en misschien dat mensen als Samir Azzouz dan wel worden veroordeeld.