NY Post raadt aanschaf Xbox 360 af

Een van de grotere kranten in Amerika, de New York Post, raadt de gamende consument af om de Xbox 360 aan te schaffen. Een harde uitspraak, die je zeer degelijk moet onderbouwen wil je serieus genomen worden. Gelukkig heeft de New York Post een mooi lijstje met argumenten weten te maken.

Het goedkope Core pakket (van 299 euro) werkt misleidend. Zo is er geen backwards compatibility aanwezig (daar heb je namelijk een harde schijf voor nodig). De meeste ouders zullen echter voor dit goedkopere pakket gaan, en zullen dus worden 'voorgelogen'.

Het aanbod dat bij de launch aanwezig zal zijn is niet interessant. Ondanks het feit dat er zo'n 150 backwards-compatible games beschikbaar zullen zijn, is dat voor de NY Post niet genoeg om je zuurverdiende dollars aan de Xbox 360 te spenderen.

Er is geen concurrentie. Men weet nog niet waarmee de Revolution en de PlayStation 3 ons allemaal gaan verwennen. Bovendien leert de ervaring dat concurrentie garant staat voor een dalende verkoopprijs.

Er komen nog extra kosten bij de Xbox 360 kijken. Om namelijk de graphics van de Xbox 360 in volle glorie te kunnen aanschouwen, moet je een High Definition televisie hebben, en die zijn prijzig!

De huidige consoles hoeven nog lang geen stof te vangen. Deze liggen voor betaalbare prijzen in de schappen, bieden nog genoeg fun en krijgen nog steeds nieuwe games.

Je merkt het waarschijnlijk al: de New York Post vindt de Xbox 360 helemaal geen slechte console. Ze zijn gewoonweg van mening dat je beter even kunt wachten met de aanschaf van deze roomwitte spelcomputer. Toch zal dit een grote invloed kunnen hebben op de groep mensen de aanschaf van de Xbox 360 aan het overwegen zijn. Door het lezen van dit artikel zullen ze namelijk toch neigen naar de 'even wachten met kopen' houding.


'Niet kopen,' aldus de New York Post