FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 november 2005

Verhaaltje

Jean-Jacques liep langs de winkel, en in de winkel stonden televisies die een of ander programma uitzonden.. J-J liep verder. Hij kwam Pière tegen, die begon te zeiken over zijn cassettebandjesverzameling. 'Gauw wegwezen" dacht J-J. Eenmaal thuisgekomen begon zijn broer te zeiken over de clip uit Familie Guy die iedereen al gezien had.
J-J probeerde maar wat te gaan slapen, maarja, het was onrustig bij zijn buren. Het zat hem niet mee! Hij ging maar TV kijken, en zijn porno verzameling doorbladeren, en zijn gekke romans afstoffen.
Hij moest denken aan een show die hij zag gisteren. Potdomme dat was verbazend!
Hij viel uiteindelijk in slaap en droomde iets heel eigenaardigs.
En de volgende dag zag hij een dansend skeletje. :')
Einde!
Nee sorry ik ben geen ster in verhaaltjes schrijven ;-)

'Politie luistert niet goed genoeg'

Icoon EnquêteHoewel we te maken hebben met een daling van de criminaliteit en de gevoelens van onveiligheid, blijken de burgers nog niet tevreden te zijn over de politie. Vrijdag zal de Volkskrant een aantal conclusies uit het rapport 'Actieve Wederkerigheid' presenteren. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Er zijn afspraken gemaakt tussen de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken over de tevredenheid van burgers over de politie. Die afspraken hebben geresulteerd in een zogenaamde 'minimale streefwaarde', die de mate van tevredenheid vertegenwoordigd. De Volkskrant zegt dat er nog geen politiekorps in Nederland de streefwaarde heeft weten te behalen.

Het aantal burgers dat tevreden was over hun meest recente contact met de politie was in 1993 nog 68,2 procent. Dit jaar is dat percentage gedaald naar 61,8 procent. De opstellers van het rapport menen dat de oorzaak van de daling te vinden is in de gebrekkige aandacht van de politie die aan de burgers wordt geschonken. Mensen voelen zich vaker 'afgescheept' en hebben het gevoel dat hun aangifte niet serieus wordt genomen.

De politie moet duidelijker naar buiten treden met wat er uiteindelijk met een aangifte gebeurt of is gebeurd, aldus de onderzoekers. Volgens onderzoeker Ton van Dijk snappen mensen wel dat er geen rechercheteam nodig is voor een fietsendiefstal, maar moet er bijvoorbeeld ook worden gezegd dat de informatie wordt gebruikt om een beeld te vormen van de plekken waar veel fietsen worden gestolen. Hij vindt dan ook dat de politie goed moet luisteren en altijd moet reageren op wat er gezegd wordt.

Zo'n 150 Europese Xbox titels te spelen op 360

Vorige week maakte Microsoft bekend dat er ruim 200 Xbox titels backwards compatible zouden zijn met de Xbox 360. Die 200 titels gelden echter alleen voor de Noord-Amerikaanse versies van de console. Eerder deze week maakte het bedrijf bekend dat er in Japan maar 12 titels backwards compatible zullen zijn. Vandaag is aangekondigd dat er 150 oude Europese Xbox games te spelen zullen zijn op de 360. Dit werkt alleen op de Xbox 360 met de harde schijf. De goedkopere versie van de 360 heeft geen harde schijf. De lijst is hier te bekijken.



'Stemgeluiden verraden snode plannen'

Icoon OpmerkelijkHet Israëlische bedrijf Nemesysco zegt een revolutionair apparaat voor terrorismebestrijders te hebben ontwikkeld. Het apparaatje zou stemgeluiden van passagiers van bijvoorbeeld vliegtuigen analyseren, om op die manier te achterhalen of de betreffende passagier snode plannen in de zin heeft.

Nemesysco Voice Analysis TechnologiesHet stukje technisch vernuft is getest op Russische vliegvelden en zou het voor terroristen nog moeilijker moeten maken om aan boord te komen van een vliegtuig. Een topman van Nemesysco, Amir Liberman, zegt dat "het systeem het stemgeluid van iedere passagier analyseert en op basis daarvan conclusies trekt over de emotionele staat van de persoon". Volgens Liberman kan dan worden achterhaald of iemand een risico vormt. Een aantal landen zouden geïnteresseerd hebben gereageerd.

Vloeibaar kerstdiner op de markt

Justinn had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor wie het zat is om met kerst urenlang in de keuken te staan, is er nu een oplossing: het vloeibare kerstdiner. De Jones Soda Company uit Seattle verkoopt frisdranken met de smaak van verschillende, traditionele kerstmaaltijden.

Als voorafje krijg je een drankje van gerookte zalm. Het hoofdgerecht bestaat uit vloeibare kalkoen met jus, een groen drankje dat naar spruitjes smaakt en drinkbare broccoli. Het dessert biedt keuze uit twee drankjes: pompoen of notentaart. Het kerstdiner bevat geen vet, koolydraten en calorieën en is dus ideaal voor mensen die aan het lijnen zijn.

De fabrikant heeft de vloeibare maaltijd bij wijze van grap voor Thanksgiving en Kerstmis op de markt gebracht. De kosten van een complete maaltijd bedragen ongeveer dertien dollar. De fijnproever moet echter snel zijn, want het aanbod is maar beperkt.


Vloeibaar kerstdiner

Duitsland heeft problemen met winterweer

Icoon AlgemeenDuitsland heeft op dit moment te kampen met problemen rond plotseling winterweer. De plotselinge omslag heeft vandaag in Duitsland tot honderden ongelukken geleid. In de Oost-Duitse deelstaat Saksen werden door de politie ruim tweehonderd botsingen geregistreerd. Hierbij raakten vijftien mensen zwaargewond.

Ook op veel andere autosnelwegen was het van de ene op de andere dag spekglad. Het merendeel van de automobilisten hield nog geen rekening met sneeuw danwel ijs. De meesten reden nog met zomerbanden of in sommige gevallen veel te hard, aldus de politie.

Om het gebruik van winterbanden te bevorderen overweegt de Duitse overheid om het rijden met zomerbanden tijdens winterweer te beboeten. Het zou dan gaan om een bon tussen de 20 en 40 euro. De straf is afhankelijk van de weersomstandigheden en geldt alleen voor automobilisten die in dergelijke gevallen met ongeschikte banden onderweg zijn.

WK Basketbal in Japan

Het wereldkampioenschap basketbal zal volgend jaar van 19 augustus tot en met 2 september in Japan gehouden worden. De internationale basketbalfederatie FIBA deelde dit vandaag mee.

Tijdens het mondiale evenement, waarvoor Nederland zich niet kwalificeerde, zullen 24 naties in vier groepen van zes strijden om de wereldtitel. Het deelnemersveld is al zo goed als compleet. Twintig landen hebben zich al geplaatst voor de titelstrijd, de FIBA moet enkel nog vier wildcards uitdelen. Titelverdediger is Joegoslavië, dat zich in 2002 in de Amerikaanse stad Indianapolis tot 's werelds beste kroonde.

Luinge bereikt unieke mijlpaal

Scheidsrechter Roelof Luinge viert komend weekend een jubileum. Zaterdag leidt hij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV, wat tevens zijn zeshonderdste competitiewedstrijd in het Nederlands betaald voetbal is.

Luinge is de allereerste scheidsrechter die deze mijlpaal bereikt. Degene die nog het dichtst in de buurt komt is Jan Keizer, in zijn actieve loopbaan als arbiter kwam hij tot 505 wedstrijden. Van de nog actieve scheidsrechters staat Dick Jol met 415 duels op een tweede plaats.

Op 29 oktober 1983 floot Luinge zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal. Het betrof toen NAC tegen VVV. In zijn loopbaan trok hij maar liefst 1587 gele kaarten, en hij stuurde 140 keer een speler van het veld. In de Eredivisie floot de scheidsrechter tot nu toe 435 wedstrijden. In de Eerste Divisie staat die teller op 164 confrontaties.

Tiendalli verheugt zich op EK

FC Utrecht-speler Dwight Tiendalli kan niet wachten tot het EK voor spelers tot 21 jaar, dat volgend jaar gehouden wordt, van start gaat. Samen met Jong Oranje plaatste hij zich afgelopen woensdag ten koste van Jong Slovenië.

"Iedereen was dolblij. Er was champagne in de kleedkamer, een muziekje erbij en we hebben veel gelachen. Maar we hebben het niet te bont gemaakt. Het was een zware week en de meeste jongens spelen dit weekend weer met hun club een belangrijke wedstrijd.", aldus een opgetogen Tiendalli. Ook over het naderende EK is hij meer dan duidelijk: "Ik verheug me er nu al op. Volle stadions, de druk waar je mee om moet gaan en de belangstelling van de media. Daar word je volwassen van."

De ontwikkeling van de jonge verdediger zit al een tijdje in een stroomversnelling. Twee jaar geleden was hij nog overbodig bij Ajax, maar hij staat inmiddels in de belangstelling van Feyenoord. "Dat streelt me wel, maar ik ben er niet mee bezig. Ik zit nu bij een fantastische club en richt me daar volledig op."

Bahrein protesteert bij FIFA

De voetbalbond van Bahrein heeft een protest ingediend bij de FIFA. Het Aziatische land beklaagt zich bij de wereldvoetbalbond over de afgekeurde treffer in het beslissende kwalificatieduel voor het WK tegen Trinidad & Tobago.

Bahrein verloor gisteren in de hoofdstad Manama met 0-1 van het team van Leo Beenhakker. Onterecht, zo menen de officials van het oliestaatje. Vlak voor tijd keurde de Colombiaanse arbiter Ruiz Acosta een treffer van Bahrein af wegens het hinderen van de doelman.

"We hebben een protest ingediend bij de FIFA tegen het afkeuren van de goal en gevraagd de uitslag te herzien. We verwachten er niet veel van, maar hebben gedaan wat we dachten te moeten doen", aldus sheik Ali al-Khalifa, de tweede man van de voetbalbond.

Lekkage bij benzineopslag in Amsterdam

TeeWee had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het Westelijk Havengebied van Amsterdam is vanavond de wijde omgeving van een benzinepomp aan de Hornweg afgezet. Door een lekkage bij de benzineopslag aldaar doen zich grote problemen voor. Benzine komt vrij doordat het drijvende dak van de tank scheef ligt en langzaam door de tank zakt.

In totaal zal dertig tot veertig miljoen liter benzine in een andere tank moeten worden gepompt. De brandweer is hier rond 18.00 uur mee begonnen, het pompen kan nog tientallen uren gaan duren. Een woordvoerster van de pompiers zegt dat er voldoende blusmateriaal voorhanden is, mocht het misgaan. In de nabije omtrek van de opslag wonen geen mensen, de omliggende bedrijven zijn op de hoogte gebracht.

Arsenal zit zonder linksback

Arsenal zal de komende tijd niet kunnen beschikken over een echte linksback. Vaste kracht Ashley Cole had al een blessure, maar nu is ook zijn vervanger, Gaël Clichy, voorlopig uitgeschakeld.

Cole kampt al een aantal weken met een blessure aan zijn voet. De verwachting is dat hij nog vijf weken nodig heeft om te herstellen. De verdediger werd de laatste zes wedstrijden dus vervangen door Clichy, maar ook hij heeft nu een voetblessure. De coach van Arsenal, Arséne Wenger, is allerminst gelukkig met deze laatste ontwikkeling. "De blessures vallen op een ongelukkig moment samen. We hebben nu geen speler over die zich gemakkelijk voelt op de linksbackpositie."

Tweederde Italianen moeite met lezen en schrijven

okee6 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkHet is in Italië niet best gesteld met het alfabetisme, zo melden verschillende Italiaanse media. Deze beroepen zich op de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek, waaruit is gebleken dat liefst tweederde deel van de Italianen ouder dan zes jaar moeite heeft met lezen en schrijven.

Het gaat in totaal om 36 miljoen mensen, van wie er zes miljoen analfabeet zijn. Van de overige dertig miljoen heeft het overgrote deel nooit een middelbare school van binnen gezien, aldus het onderzoek. Vooral in het midden en het zuiden van het land wonen veel mensen die slecht kunnen lezen en schrijven. De regio's Basilicata en Calabrië tellen relatief gezien de meeste analfabeten: ongeveer dertien procent van de inwoners van beide regio's kan lezen noch schrijven.

Volgens de Italiaanse oud-minister De Mauro van Onderwijs is een afgeronde middelbare schoolopleiding overigens geen garantie dat het lezen en schrijven er goed ingebakken zit: hij stelde in het dagblad La Republica dat een kwart van de studenten nog immer moeite heeft met lezen en schrijven.

Overvaller komt bekende tegen in winkel

Icoon Domme criminelenTegen een uiterst knullige overvaller van een bakkerswinkel heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg vandaag twee jaar celstraf geeist. De achttienjarige verdachte wilde in augustus een bakkerswinkel in het Zeeuwse West-Souburg overvallen.

Met een panty over zijn hoofd en gewapend met een bijl liep hij de winkel binnen en eiste hij geld. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat een kennis van hem in diezelfde winkel werkt. De vrouw herkende hem en adviseerde de jongen om normaal te doen. Hij negeerde dit advies, en deed een greep uit de kassa, waarna hij met vijfhonderd euro de winkel verliet. Korte tijd later werd hij door de politie aangehouden.

De verdachte verklaarde uit geldgebrek te hebben gehandeld. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Tv-kandidaten denken in de ruimte te zijn

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse zender Channel 4 gaat binnenkort bijzondere reality tv uitzenden. De deelnemers aan het programma 'Space Cadets' geloven namelijk dat zij naar de ruimte zijn gestuurd. In werkelijkheid bevinden ze zich gewoon op aarde.

Tijdens de show is te zien hoe honderd deelnemers meedoen aan trainingen voor een ruimtemissie van de fictieve 'Space Tourism Agency of Russia' (STAR). Uiteindelijk mogen vier kandidaten de reis naar de ruimte ondernemen. Eén van de deelnemers is echter een acteur die de andere drie ervan moet overtuigen dat zij echt het heelal in zijn geschoten. Voor elke dag dat de kandidaten dit geloven krijgen zij 5.000 pond, omgerekend meer dan 7000 euro.

De lancering van de raket wordt gesimuleerd door trillingen, geluidseffecten en valse beelden. De kandidaten, die zijn geselecteerd op hun goedgelovigheid, wordt wijsgemaakt dat ze nog te dicht bij de aarde zijn om gewichtloos te zijn.

Het programma is ontwikkeld door Endemol en zal volgende maand op de Britse televisie te zien zijn.

Nalbandian wint van Ljubicic

David Nalbandian heeft net zoals de Zwitser Roger Federer en Nikolai Davydenko zich geplaatst voor de halve finales van het Masters-toernooi van Sjanghai. De Argentijn won in twee sets van de Kroaat Ivan Ljubicic: 6-2, 6-2.

Nalbandian begon zeer goed en kwam heel snel al met 5-0 in de eerste set voor. Ljubicic probeerde nog terug te komen, maar na 32 minuten na het begin van de wedstrijd stond het al 1-0 in sets voor Nalbandian. Ook in de tweede set werd Ljubicic twee maal gebroken.

Omdat Roger Federer ook zijn derde partij won van zijn Argentijnse opponent Guillermo Coria met 6-0 1-6 6-2, is Nalbandian tweede geworden in de poule en moet in de halve finales spelen tegen de nummer één uit de andere poule.

Eindstand Rode Groep

SpelerWedstrijden gespeeldPuntenSets voor/tegen
Roger Federer (Zwi, 1)366 - 3
David Nalbandian (Arg, 8)345 - 2
Ivan Ljubicic (Kro, 6)323 - 4
Guillermo Coria (Arg, 4)301 - 6

Nieuwe Battlefield 2 patch in aantocht

Donderdag 24 november wordt weer een mooie dag voor alle Battlefield 2-gamers die deze aardbol rijk is. Er verschijnt dan namelijk een nieuwe patch voor de zojuist genoemde game. De patch zorgt er onder andere voor de Battlefield 2 en haar uitbreiding Battlefield 2 Special Forces beter met elkaar geïntegreerd zijn. Daarnaast zullen er ook enkele bugfixes en andere verbeteringen zijn. De patch bevat onder meer de volgende veranderingen:

BF2 crasht niet meer als een speler van wapen verwisselt mét het muiswiel terwijl hij vliegt in een bommenwerper

Tijdens de single-player missies krijg je nu het plaatje van de map te zien

Je kan in de BF2 HQ nu ook de onderscheidingen van BF2: Special Forces uitlezen

Special Forces servers worden weergegeven met een groene "2" in de serverbrowser

Bug opgelost die een foutief schade icoon liet zien als een kapotte artillery werd gerepareerd

LET OP: Als je deze patch installeert en daarna BF2 Special Forces installeert, dan dien je daarna wéér de patch te installeren. De cd's en dvd's van BF2: Special Forces bevatten namelijk een oudere versie dan deze patch.

'Hollywood Madam' opent bordeel voor vrouwen in Amerika

De Hollywood MadamDe 'Hollywood Madam' Heidi Fleiss, die jarenlang callgirls ter beschikking stelde aan de heren van de High Society in Hollywood, is van plan om nog een bordeel te openen. Alleen deze keer richt ze zich niet op mannen, maar op vrouwen. In 'Heidi's Stud Farm' moeten de dames aan hun trekken komen. Fleiss heeft eerder al eens twintig maanden in de bak gezeten vanwege haar callgirlnetwerk.

Fleiss zal de 'boerderij' niet alleen gaan runnen, Joe Richards zal haar partner zijn. Richards heeft al drie legale bordelen in Nye County. De klanten zouden 250 dollar moeten betalen voor een uurtje met één van haar twintig mannen, die ze nog niet bij elkaar heeft. Maar volgens haar zullen er duizenden aanmeldingen binnen komen op een oproep die ze al heeft gedaan.

De veranderde situatie van de vrouwen is de aanleiding geweest dat Fleiss en Richards begonnen zijn met dit nieuwe concept. Vrouwen zijn tegenwoordig onafhankelijker. Ze verdienen meer geld en hebben het moeilijk om mensen te leren kennen", aldus Fleiss. Richards voegt eraan toe:"Als een man nu nog eens naar een bordeel gaat omdat hij ruzie heeft met zijn vrouw, kan zijn vrouw vanaf nu zeggen 'wat jij kan, kan ik ook'".

Rare neemt gok met productie Perfect Dark Zero

Rare en Microsoft hebben een grote gok genomen door Perfect Dark Zero te laten persen voordat de game officieel door Microsoft gecertificeerd (goedgekeurd) was. De reden hiervoor is dat als er gewacht zou worden op een officiële goedkeuring de game wegens tijdgebrek niet op 22 november in de USA in de winkels zou liggen.

Certificering gebeurt normaal gezien voordat een game op cd/dvd geperst wordt. Tijdens de certificering wordt gechecked of de game bugvrij is, compatible is met de hardware, en of alle menu's e.d. werken zoals ze horen te werken. Games die niet door de certificering heen komen gaan weer terug naar de ontwikkelaar om gefixed te worden.

Rare heeft 700.000 stuks van de game laten persen. In het geval dat de game niet door het certificatie-proces heen zou komen, zou Rare dus met 700.000 misdrukken zitten. Gelukkig is de game alsnog gecertificeerd. Ook is verzekerd dat er geen soepele criteria gehanteerd zijn, en dat de game dus ook ECHT goedgekeurd is.

Dertien GB beschikbaar op de Xbox 360 harde schijf

Vandaag ontvingen we een reviewexemplaar van de Xbox 360 en ondanks dat de harde schijf van de Xbox 360 twintig gigabyte groot is bleek vandaag dat daar standaard maar twaalf beschikbaar van is. Op de harde schijf is de arcade game Hexic te vinden, een aantal trailers en een aantal avatars. Een woordvoerder van Microsoft meldde ons dat deze content verwijderd kan worden, waarmee de totale beschikbare ruimte op dertien gigabyte uitkomt.



Waar de resterende zeven gigabyte dan voor gebruikt wordt is niet bekend. Er gaan geruchten dat dit de emulatie-software zou kunnen zijn voor de Xbox-games. Een andere mogelijke verklaring is de vrije ruimte die gereserveerd is voor de games. De harde schijf van de originele Xbox reserveert ongeveer drie gigabyte voor de games en het is niet ondenkbaar dat de Xbox360 eenzelfde of een groter gedeelte reserveert.

Motors: Realistische Papier Ambacht

Die Japanners hebben echt te veel tijd. Daarnaast zijn de meeste Japanners ook nog eens gewoon echt gek.

Japan is het land van de origami, die figuurtjes wat van papier worden gemaakt. Iedereen heet deze dingen vast wel eens gezien. Naast deze origami doen Japanners nog veel meer met papier. Naast hun origami-vouwwerk doen ze ook nog eens knip, vouw en plakwerk in de vorm van schaalmodellen. Schaalmodellen van motors wel te verstaan. Als je dus tijd te veel hebt dan kun je op de site van Yamaha een aantal PDF-jes downloaden.

Deze PDF-jes kun je vervolgens uitprinten en dan kun je deze helemaal in elkaar gaan zetten. Eerst alle stukjes uitknippen, vervolgens alles mooi in elkaar vouwen en als laatste ervoor zorgen dat ook nog alles bij elkaar blijft door het vast te plakken. Denk niet dat je er binnen een uurtje klaar mee bent, want de modellen zijn heel erg uitgebreid, van de handrem tot aan de schijfremmen. Van de uitlaat tot de gereedschapskast. Veel plezier en succes.
Foto's van modellen die jullie zelf gemaakt hebben kunnen jullie opsturen naar weblog@fok.nl

Drie Russen verdacht van kannibalisme

aleko77 had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie Russen worden ervan verdacht een man te hebben gewurgd en vervolgens zijn ingewanden opgegeten te hebben. Het gaat om een moeder en haar twee zonen in de tienerleeftijd.

De vermoedelijke kannibalisten werden deze week gearresteerd in de Zuid-Russische stad Krasnj Soelin en overgebracht naar een psychiatrische kliniek. Volgens een woordvoerder van de politie had zich al zeker tien jaar geen geval van kannibalisme meer voorgedaan in de regio.

Me & My Katamari voor de PSP ook naar Europa

Een tijdje terug was al bekend geworden dat er een PSP-versie van Katamari Damacy genaamd Me & My Katamari zou verschijnen. Dit deel zal in tegenstelling tot Katamari Damacy op de PS2 wel naar Europa komen in 2006. Electronic Arts zal de Europese release van de PSP-game verzorgen.

De koningin en de prins zijn op vakantie op hun eigen eiland en de dakloze dieren op het eiland willen graag een eigen eiland hebben. Dit is zo'n beetje het verhaal en daarna mag je alles gaan oprollen. In het spel zitten een hoop nieuwe objecten en de besturing is aangepast voor de PSP. Het zal ook mogelijk zijn om draadloos met vier spelers tegelijk te gamen en om het spel op elk moment te saven.








Castelen niet tegen Roda JC

Feyenoord zal aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC geen beroep kunnen doen op Romeo Castelen. Tijdens de interland van Jong Oranje tegen Slovenië (2-0) liep de rechtsbuiten een hamstringblessure in zijn linkerbeen op.

De clubarts van Feyenoord, Robbart van Linschoten, zegt dat de blessure meevalt. "Het is niet ernstig, maar zondag komt in elk geval te vroeg". Of Castelen een week later kan spelen tegen Heracles zal in de loop van volgende week worden bekeken.

Steekpartij op school in Doetinchem

Icoon MisdaadEen 17-jarige scholier uit Doetinchem heeft een 16-jarige medeleerling vanochtend rond 10:15 met een mes in zijn been gestoken. Het slachtoffer uit Zeddam liep een bloedende wond op en heeft deze vervolgens zelf gestelpt. Het gebeuren vond plaats op het Brewinc College aan de Holterhoek in Doetinchem, zo heeft de politie gemeld.

De dader heeft zich kort na het incident gemeld bij de politie, nadat die hem op zijn mobiele nummer had gebeld. De jongen zit momenteel vast op het politiebureau. Wat de aanleiding voor de steekpartij, die plaatsvond vlak na de pauze, was, is volgens de politie nog niet duidelijk. Voorzover bekend waren er geen getuigen.

Schadevergoeding voor te kort kapsel

Icoon OpmerkelijkEen Japanse rechtbank heeft een vrouw 1700 euro schadevergoeding toegekend, omdat ze niet tevreden was met haar kapsel. Volgens de 'gedupeerde' was haar haar te kort geknipt.

Nadat de 27-jarige Japanse haar ontevredenheid had laten blijken, bood de kapper een schikking van 720 euro aan. Ze vond dit onvoldoende, en stapte naar de rechtbank. Daar heeft ze 1700 euro toegekend gekregen, hoewel ze 43.200 euro had geëist.

De rechter is van mening dat het kapsel van een vrouw een belangrijk uiterlijk kenmerk van haar is. Door haar korte haarstijl kon ze een periode haar baan als gastvrouw niet goed uitvoeren, omdat ze geen zelfvertrouwen meer had.

Gehackte website dode mus bevatte porno

GSMboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon InternetDe website die de dode dominomus steunt, www.dodemus.nl, is vanochtend door hackers binnengedrongen. Inmiddels heeft de eigenaar het beheer van de site weer terug. Als je naar de site ging, werd je scherm gevuld met snel bewegende pop-ups die expliciete porno vertonen.

Ook kreeg je meteen bij binnenkomst een spyware-bestand op je computer. Er werd een proces in gang gezet dat ervoor zorgt dat er voortdurend schermen met porno te voorschijn komen. Als je ervan af wilt komen, moet je onder andere je tijdelijke internetbestanden verwijderen.

Deelname Nedved aan WK niet zeker

Hoewel Pavel Nedved voor de beslissende play-off tegen Noorwegen terugkeerde in de nationale ploeg, is het allerminst zeker dat de Tsjech ook meegaat naar Duitsland voor het WK.

”Ik ben dolgelukkig maar het is niet eenvoudig geweest. Over het WK moet ik nog nadenken. Ik heb drie keer een EK gespeeld en nooit een WK. Aan het einde van het seizoen moet ik kijken hoe ik me voel. Is dat goed, dan doe ik natuurlijk mee.”, aldus de middenvelder. Bij zijn terugkeer in de nationale ploeg nam Nedved direct de aanvoerdersband over van Tomás Galásek, die geschorst was door een gele kaart in de heenwedstrijd tegen de Noren.

Na het EK van 2004 stopte Nedved als international omdat volgens hem de pers teveel zeurde en hij zich volledig wilde gaan richten op zijn club Juventus.

Onderzoek naar Turks wangedrag na missen WK

VoetbalVoorzitter Joseph Blatter van wereldvoetbalbond FIFA is woedend over de gang van zaken in Turkije na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland. Direct na de door Zwitserland met 4-2 verloren wedstrijd, wat genoeg was voor de Zwitsers om zich te kwalificeren, moesten de Zwitserse spelers naar de kleedkamers om te ontkomen aan de gefrustreerde Turken. Volgens een woordvoerder van de Zwitserse bond zijn spelers daar alsnog afgerost.

Blatter: ''Ik ben razend, ik sluit een langdurige schorsing van de Turken niet uit.'' Hij heeft een diepgaand onderzoek aangekondigd naar de incidenten. Volgens een woordvoerder van Zwitserland drongen reserves en begeleiders van de Turken na de wedstrijd de kleedkamer binnen en zijn daar gaan schoppen en slaan. De Zwitserse-speler Stéphane Grichting kreeg een harde trap in zijn edele delen en moest met een interne bloeding naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ook Johann Vogel en Benjamin Huggel liepen volgens de woordvoerder klappen op.

Bij aankomst afgelopen maandag op de Atatürk-luchthaven in Istanbul werden de Zwitsers overigens al zeer vijandig ontvangen. Luchthavenpersoneel 'verwelkomde' de Zwitsers met het bord 'Welcome to Hell 5-0', terwijl luidruchtige Turkse fans de verbijsterde spelers verrot scholden. Om de psychologische oorlogsvoering compleet te maken, doorzochten snuffelhonden twee uur lang de bagage van de Zwitsers en werden hun paspoorten uitvoerig gecontroleerd.

Update 16:35
Er zijn inmiddels beelden van het gebeuren vlak na afloop van de wedstrijd gekomen. Hieruit blijkt dat ook de Zwitsers zich niet onbetuigd hebben gelaten. Op de beelden is onder meer te zien hoe de Zwitser Benjamin Huggel de Turkse fysiotherapeut Mehmet Ozdilek van achteren schopt. Volgens de Turken was dit de aanleiding voor de daaropvolgende knokpartij. Wat zij hier echter niet bij vermelden, is dat deze fysiotherapeut vlak daarvoor een Zwitserse speler probeerde te laten struikelen.

"We hebben deze beelden nog niet gezien, dus onthouden we ons van commentaar", aldus de Zwitserse perschef Pierre Benoit. "Maar in principe denken wij dat Huggel handelde uit zelfverdediging nadat hij en Tranquillo Barnetta (een andere Zwitserse speler, red.) werden aangevallen."

-
Meer voetbalnieuws op Voetbal.FOK!

EK 2007 lonkt voor KNVB

Er is een grote kans dat Nederland in 2007 het EK voor spelers tot 21 jaar mag organiseren. De UEFA schrapte tien van de veertien landen die zich kandidaat hadden gesteld. Alleen Turkije, Zweden, Engeland en Nederland maken nu nog kans.

Het EK is voor de KNVB erg aantrekkelijk omdat het organiserende land automatisch geplaatst is. Op het EK zijn er voor de Olympische Spelen in Beijing plaatsingsbewijzen te verdienen. De UEFA komt van 30 november tot 1 december op bezoek in Nederland, om zo tot hun uiteindelijke besluit te komen. Dit wordt zo rond half december bekend gemaakt.

KNVB-directeur Harry Been is erg opgetogen: "Ik begin steeds meer te geloven, dat wij weer een topevenement krijgen toegewezen. We hebben inmiddels landen als Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland achter ons gelaten. Kennelijk is de UEFA onder de indruk van ons bod en hebben we tijdens Euro 2000 en het WK onder 20 onze organisatorische kwaliteiten laten zien."

Quake 4 patch en SDK vrijgegeven

Activison heeft een nieuwe patch uitgegeven voor Quake 4, waarmee het vierde deel van de FPS reeks van Raven Soft op versie 1.0.4 komt. De patch richt zich voornamelijk op problemen omtrent de multiplayer. Klik hier voor de gehele changelog. Tevens zijn de eerste Software Development Kits beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de SDK's hier.

Download Quake 4 v1.0.4 Patch voor Windows (12.38MB)
Download Quake 4 v1.0.4 Patch voor Linux (18.36MB)
Download Quake IV SDK v1.0 voor Windows (55.97MB)
Download Quake IV SDK v1.0 voor Linux (61.32MB)

Spaans F1 team in de maak

Het heeft er alle schijn van dat er een Spaans team in 2008 zijn entree wil maken in de Formule 1. Repsol en Telefonica zouden voor het benodigde werkkapitaal bij het team zorgen. De initiator achter het project is Alfonso de Orleans-Borbon. Hij heeft ook al teams in de GP2 en in het Spaanse F3-kampioenschap. Ook heeft hij connecties met de Spaanse koning.

“We bekijken nu alleen nog de opties. Ik kan er weinig van zeggen, want we zijn er nog mee bezig. Het klopt dat we plannen hebben, maar niets is nog echt in gang gezet. Volgend jaar weten we meer,” aldus Orleans-Borbon.

“Dan zullen we alles snel af moeten krijgen, om medio 2007 een auto op de baan te hebben. In 2008 zouden we dan mee moeten doen met het kampioenschap,” vervolgde hij.

'Hardcore gamers vertonen junkgedrag'

Een nieuwe studie van de Charité University Medicine Berlin stelt dat hardcore gamers zich gedragen als drugsverslaafden. Zij zouden gelijkwaardig 'geleerde' patronen van verslaving vertonen.

Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Sabine Grüsser, werden de gewoonten van vijftien normale gamers vergeleken met die van vijftien zware gamers, waarbij beide groepen een serie van afbeeldingen te zien kregen op hun scherm om ze te herinneren aan dagelijkse activiteiten.

Beide groepen toonden weinig respons op deze afbeeldingen, maar toen de diehard gamers screenshots van populaire games te zien kregen, reageerden zij met een junkie-achtig gedrag, aldus een artikel in The New Scientists. De zware gamers vertoonden ook significante bewegingen van de oogspieren in vergelijking met de casual gamers. Dit is iets wat vaak bij junks ook erg opvalt.

Grüsser gelooft dat zware gamers een shot van dopamine (een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij beweging en emoties) krijgen van het zware gamen. "Het is het zelfde mechanisme als bij alle verslaafden", aldus Grüsser.

Op zich een interessante theorie, maar het onderzoek van Grüsser is gebaseerd op op een erg kleine groep testpersonen en nauwelijks afdoende. Waarschijnlijk is het vooralsnog beter een potje flink te gaan schieten dan een spuit in je arm te zetten.

Eindhoven speelt thuis tegen Ajax

FC Eindhoven zal de bekerwedstrijd tegen Ajax op 22 december toch thuis spelen. Van 'grote broer PSV' had de eerstedivisieclub het aantrekkelijke aanbod gekregen om de wedstrijd in het Philips-stadion af te werken.

Het bestuur van Eindhoven heeft woensdag, na overleg met de Raad van Toezicht en de technische staf, besloten om toch in het eigen stadion aan de Aalsterweg aan te treden tegen de Amsterdammers. Eerder had de trainer van de club, Louis Coolen, al gezegd dat hij liever in het eigen Jan Louwers-Stadion wou spelen.

Sükür stopt als international

Nadat Turkije er woensdag er niet in slaagde zich te plaatsen voor het WK van 2006, heeft Hakan Sükür vandaag een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De verloren play-off wedstrijd tegen Zwitsterland bleek achteraf zijn laatste.

Sükür wist in 102 wedstrijden voor het nationale team maar liefst 46 keer te scoren. Daarmee is hij Turks topscorer aller tijden. In 2002 werd Turkije derde op het WK in Zuid-Korea en Japan. In de troostfinale tegen Zuid-Korea (3-2) viel de Stier van de Bosporus op door al na tien seconden zijn ploeg op voorsprong te zetten. Dit was de snelste goal ooit gemaakt op een WK.

Sükür kan nu al zijn aandacht gaan richten op zijn club Galatasaray. waar hij inmiddels al aan zijn elfde seizoen bezig is. De club staat momenteel tweede met drie punten achterstand op koploper Fenerbahçe.

Jack Thompson brengt boek uit

Het kon niet lang meer uitblijven natuurlijk. Jack Thompson, advocaat en anti-videogame activist, heeft onlangs zijn boek "Out of Harm's Way" uitgebracht.

Volgens de tekst op de achterkant "eet Jack Thompson giganten bij zijn ontbijt". Hij herhaalt in het boek zijn standpunten en blijft erop hameren dat "we kinderen moeten beschermen tegen gewelddadige en obscene games, songteksten, shock jock radioshows en televisieprogramma's die een cultuur van geweld en degradatie creëren". Out of Harm's Way "beschrijft zijn eigen spirituele reis van toeschouwer tot activist en biedt het sociologische, medische, wetenschappelijke en wettelijke bewijs dat nodig is om alle Amerikanen, vooral ouders, te motiveren zich er mee te gaan bemoeien".

Tot nu toe wordt het boek niet zo heel best ontvangen. Zo bewijst ook Amazon.com waar het boek momenteel één van de vijf haalbare sterren krijgt. De recensies liegen er dan ook niet om.

quote
I read the first chapter and to me it sounds too fictional. This man is trying to get parents to buy his book by giving them false statistics and lies about video games. I have read many articles and conversations in which he insults people who don't agree with his ideas. This man is also a racist in which he openly attacked Islam and the Japanese people. I must warn you not to buy this book unless you want to throw your money away.



Wederom blessure voor Van den Bergh


Ricky van den Bergh zal zijn rentree bij Sparta nog even moeten uitstellen. De clubtopscorer bij de Rotterdammers was hersteld van een blessure aan zijn kuit, maar raakte deze week tijdens de training geblesseerd aan zijn enkel.

De competitiewedstrijd van aankomende zondag tegen SC Heerenveen zal daarom te vroeg komen. Van den Bergh speelde zijn laatste wedstrijd begin oktober tegen Ajax.

Gewonden bij aanslagen stemlokalen Sri Lanka

Icoon AanslagIn Sri Lanka zijn vandaag bij een aantal aanslagen met handgranaten op stemlokalen zeventien mensen gewond geraakt. Twee vermoedelijke leden van de rebellerende vrijheidsbeweging Tamil Tijgers (LTTE) kwamen om het leven toen zij zich opbliezen in een huis.

De aanslagen hadden plaats in het noordoostelijke district Batticaloa, een plek waar leden van de LTTE-groepering in de meerderheid zijn. Op andere plaatsen in het land verliep, volgens de politie, de stemgang rustig.

De grootste kanshebbers op een zege in de presidentsverkiezingen zijn de rechts geörienteerde Ranil Wickremesinghe en de linkse huidige premier Haminda Rajapakse. Volgens de internationale gemeenschap kan Wickremesinghe, als gematigd politicus, mogelijk een nieuwe stimulans geven aan de vredesonderhandelingen met de Tamil Tijgers. Die groepering wil onafhankelijkheid voor de Tamil-bevolking en is in de meerderheid in grote delen van het noorden en het oosten van Sri Lanka. De andere kanshebber Rajapakse meent ook het vredesproces te steunen. Hij heeft dubieuze allianties gesloten met de nationalistische partijen JVP en JHU.

Een aantal functionarissen van de kiescommissie laat weten dat de opkomst voor de verkiezingen vrij laag is in de gebieden waar veel Tamils wonen. De opstandelingen zouden zich officieel afzijdig houden van de stembusgang. Eigenlijk stuurden ze in de praktijk meer aan op een boycot, wat kandidaat Wickremesinghe stemmen zou kunnen kosten. Om 11:00 uur, Nederlandse tijd, zijn de stembussen gesloten. Vrijdag verwacht de kiescommissie de eerste voorlopige resultaten te kunnen bekendmaken.

Resultaten Nederlanders WCG dag 1

De uitslag van de eerste dag van de finales van de World Cyber Games in Singapore is bekend. Vandaag en morgen zijn de eerste eliminatierondes, waarmee deelnemers zich kunnen kwalificeren voor latere rondes.

Warcraft 3 The Frozen Throne

Manuel Schenkhuizen (4K_Grubby) heeft zich weten te kwalificeren in groep E en is door naar de volgende ronde.

Manuel speelde alle wedstrijden (voor zover bekend) met de Orcish Horde. Zijn eerste wedstrijd was tegen Li Kam Fai uit Hong Kong (Nicholas_hk). Ze speelden op de Lost Temple map, Li Kam Fai met de Undead Scourge. Manuel won. De tweede wedstrijd was tegen William Lam Wong uit Venezuela (LamWilliam_ve) op de Echo Isle map. Beiden speelden met de Orcish Horde. Ook deze wedstrijd wist Manuel te winnen. Vervolgens speelde hij tegen Xiaofeng Li uit China (SKYCN) op de Turtle Rock map. Xiaofeng Li's Human Alliance won het van Manuels Orcish Horde. Stefano Caletti uit Italië (Play_St3) probeerde daarna Manuel te verslaan met Night Elf Sentinels op de map Twisted Meadows; hetgeen niet lukte. De laatste wedstrijd van de dag was tegen Horacio Eudave Moreno (Charpis) uit Mexico. De details van deze wedstrijd, die Manuel won, zijn nog niet beschikbaar.

Dead Or Alive Ultimate

Bram van Eembergen (Bemsma) begon de dag tegen Dimitar Nikolov uit Bulgarije (BGxDimnik). Bram speelde met Ayane en won met 3 tegen 1 van Dimitars Hyabusa. Zijn tweede wedstrijd, tegen Tetsuo Konishi uit Japan (konidash), verloor hij met 3 tegen 1. De Japanner speelde met Leon. De Duitser Marco Radeck (EmssiOne) probeerde het ook met Hyabusa, Ayane won wederom met 3 tegen 1. De vierde wedstrijd was tegen Cheng Ping Yang uit Taipei (Kaero). Tina bleek te sterk voor Ayane (3 tegen 2). Khoi Tran uit Zwitserland (Keetraxx) speelde met Lei Fang en werd met 3 tegen 0 verslagen. Helaas bleek drie maal winst en twee maal verlies niet genoeg: Bram eindigde als derde in zijn groep en wist zich hiermee niet te kwalificeren voor de volgende ronde.

De Belg Guido Van Melkebeke (Occ_Bl4cK) verloor met FIFA Soccer 2005 zes van de zeven wedstrijden en wist zich dus niet te kwalificeren voor de volgende ronde.

Morgen worden de volgende wedstrijden gespeeld:
Warcraft 3 The Frozen Throne

Jos Buyvoets (mTw.ATI|Zerter) speelt in groep L tegen Meng Choon Yan uit Maleisië (PaulYan_my), An Dang uit Vietnam (NCDude), Yaroslav Golchenko uit Kazakhstan (arC_YarChiK), Chen Kowoei uit Taipei (Myth_CareFly) en Guido Calosi uit Italië (sventrapapere).

FIFA 2005

Robert van Kleeff (mYm]RvK) speelt tegen Yevgeniy Dvirnyy uit Ukraine (Evil[C_club]), Adam Juhasz uit Hongarije ([dignitas]PoPeC), Jun Li uit China (skyline), Michael Opree uit Duitsland (Chocoyote), Arman Davtyan uit Rusland (a_l_armanius) en Stephen Hamilton uit Groot Brittannië ([d]hamil).

Halo 2
Het Nederlandse team, bestaande uit Mounir Ibrahim en Sven van Rooijen, speelt in groep D tegen Zwitserland (team_e1), Colombia (XCLUB2), de Verenigde Staten (Team3D(OGRES)) en Canada (Team_EG).

In 2004 won Nederland drie gouden en één bronzen medaille (goud voor Manuel Schenkhuizen [4K]Grubby met WarCraft III: Frozen Throne, Laurens Pluymaekers fnatic_Lauke met Unreal Tournament 2004 en Arthur Vankan KingTuur in Project Gotham Racing 2; brons voor Max Haverkamp Begemann Prooff in Project Gotham Racing 2)

Crazy Frog Racer is gold

Een moment waar iedere gamer op heeft zitten wachten is gekomen. Het heeft nog niets eens zo heel lang geduurd, maar het had ook niet veel langer moeten duren. Crazy Frog Racer is namelijk eindelijk gold gegaan.



Crazy Frog Racer bevat 12 circuits, 3 cups, 3 verschillende multiplayer mods en de mogelijkheid om met 8 verschillende karakters te spelen. Het spel zal begin december in de winkels liggen voor de PlayStation 2 en PC.

Vrije dag in Trinidad na kwalificatie WK

De regering van Trinidad en Tobago heeft de bevolking van het land een extra vrije dag gegeven, nadat het nationale voetbalelftal het WK in Duitsland heeft bereikt. Dit ondanks dat niet voetbal, maar cricket volkssport nummer 1 is.

De regering van de eilandenstaat in het Caribisch gebied ging hiermee verder dan een gelukstelegram of een officiële onderscheiding. In het land braken massaal volksfeesten uit na het behalen van de kwalificatie.

De regering heeft wel een advies voor het volk: "De overheid moedigt de burgers aan de vakantie te gebruiken voor de festiviteiten rond de aankomst van de nationale ploeg". Met slechts 1,1 miljoen inwoners zal Trinidad en Tobago het land met de minste inwoners zijn dat aan het WK 2006 in Duitsland meedoet.

Moord op Sévèke lijkt gerichte liquidatie

Louis SévèkeDe politie zal in afwachting van de eerste resultaten van het onderzoek naar de dood van de Nijmeegse politiek activist Louis Sévèke, geen informatie meer over de zaak verstrekken. ''Zodra we iets hebben, laten we dat via onze website weten'', aldus een politie-woordvoerster.

Inmiddels blijkt uit getuigenverklaringen die op internet zijn verschenen dat de moord alle kenmerken heeft van een gerichte liquidatie. Zo beweert buurtbewoner W. Claassen dat hij heeft gezien dat een man zich na het eerste schot over het neergevallen slachtoffer boog. Van korte afstand schoot deze man een tweede kogel door het hoofd van Sévèke. Daarna liep de schutter weg.

Camera's
De Telegraaf meldt vandaag dat de politie al over beelden van de schutter zou beschikken die koelbloedig, in een druk gebied met beveiligingscamera's, twee kogels in het lichaam van de activist schoot. De beelden zouden bestaan uit een weglopende schutter. Hij liep met zijn wapen in een sporttas na de schoten rustig weg. Volgens een getuige werd Sévèke in een portiek opgewacht door een Nederlandse man, met donkerblond haar met grijze lokken.

Volgens De Telegraaf kan een mogelijk motief wellicht in het criminele milieu liggen. Want buiten het feit dat Sévèke zich zeer kritisch bezighield met de werkwijze van politie, justitie en inlichtingendiensten, stuitte hij soms ook op criminele zaken. Zo ontmaskerde hij tijdens het Homerus-onderzoek een criminele infiltrant, die informatie verstrekte aan de veiligheidsdienst, maar óók zware misdrijven pleegde.

Wat in ieder geval wel zeker is, is dat Sévèke betrokken was bij meerdere lopende zaken. De afgelopen weken had hij namens cliënten tweemaal aangifte gedaan tegen politieagenten. De één beschuldigde een agent van meineed, de ander zei dat hij na zijn arrestatie was mishandeld. Ook stond Sévèke krakers bij die hun woning moesten verlaten omdat de gemeente het pand te brandgevaarlijk vond. Deze laatste zaken zijn overigens niet heel erg opmerkelijk, daar de vermoorde activist en oud-kraker zich vaker inzette als juridisch adviseur van krakers en mensen die in de clinch lagen met justitie.

Stille tocht
Er komt overigens geen stille toch voor Sévèke vanavond in Nijmegen. Familie en naaste vrienden hebben een initiatief daartoe afgewezen omdat het slachtoffer zelf helemaal niets had met dergelijke tochten.

Screenshots Gothic 3

JoWood heeft enkele screenshots voor Gothic 3 vrijgegeven, alsmede enkele renders van monsters in het spel. Gothic 3 is een RPG in een middeleeuwse setting; er komen echter ook prehistorische beesten in voor. In de wereld van Gothic 3 zijn verschillende klimaten terug te vinden waaronder woestijn, sneeuwgebieden en uitgestrekte bossen; elk met zijn eigen monsters. Ook zullen er een stuk of twintig uitgebreide steden te vinden zijn in het spel. Het spel is volgens ontwikkelaar Piranha Bytes in het eerste kwartaal van 2006 klaar.





Pienaar mogelijk in winterstop al weg

Steven Pienaar vertrekt mogelijk in de winterstop al bij Ajax. De Zuid-Afrikaan staat in de belangstelling van Benfica, daar waar zijn vroegere trainer Ronald Koeman de scepter zwaait.

Voor Ajax zou deze transfer niet verkeerd zijn, het contract van Pienaar loopt aankomende zomer af en de middenvelder heeft al aangegeven deze niet te zullen verlengen. Op deze manier zou Ajax nog wat geld kunnen verdienen aan een transfer van Pienaar. Afgelopen zomer toonde Benfica ook al interesse, Ajax gaf toen echter geen gehoor.

Niet alleen Benfica is geïnteresseerd, ook clubs uit Italië, Spanje, Duitsland en Engeland zouden zich al gemeld hebben bij Rob Moore, de zaakwaarnemer van Pienaar. Zelf wil de international het liefst naar Portugal, zodat hij herenigd kan worden met Koeman en assistent-trainer Tonnie Bruins-Slot. "Er zijn veel verschillende clubs die zich hebben gemeld, maar de speler geeft de voorkeur aan een team waar hij één van de belangrijkste speler is en waar hij kan spelen op zijn favoriete plek. Dat is op het middenveld", aldus Moore.

Van Gogh-moord springlevend in Marokko

Doedeldiedotje en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens het driedaagse bezoek aan Marokko van prins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima - in het kader van de 400-jarige betrekkingen met Nederland - heeft de prins gemerkt dat de moord op Theo van Gogh nog steeds heel veel losmaakt in het Noord-Afrikaanse land. Veel jongeren met wie de prins sprak, staken hun boosheid over de moord niet onder stoelen of banken.

De woede kwam vooral aan de orde tijdens een gesprek met leerlingen van een lyceum in Marrakech, een soort 'school met de Koran'. Een scholier bood daar zelfs zijn excuses aan voor de moord. Prins Willem-Alexander daarover: ''Ik zei dat hij dat niet moest doen, dat het niet zijn schuld was. Het was wel een goede kans om het onderwerp aan te snijden en te weten te komen hoe het hier leeft. Ze zitten er erg mee, dat was wel hartverwarmend.'' Volgens de kroonprins ervaren jonge islamieten een daad als deze als ''veel erger dan een belediging van het geloof''.

Samen met de prins en zijn vrouw reisden twaalf jongeren uit Nederland mee, zes van Marokkaanse en zes van Nederlandse origine. Wat zij hebben opgestoken is dat de leeftijdsgenoten die ze in Marokko hebben ontmoet, in de islam ruimte zien voor dialoog. Ze gaan hoopvol naar huis.

Radio 538 blijft stevig marktleider

Icoon RadioRadio 538 was in de periode september - oktober wederom de grootste radiozender van Nederland. Het marktaandeel van de hitzender steeg zelfs met 0,4 procent tot 11,7 procent. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 blijft tweede op de lijst.

Sky Radio deed het na een periode van daling dit keer weer beter. De nonstop muziekzender steeg met een half procent tot 9,1 procent. Vierde blijft Radio 1 die licht in marktaandeel zakte.

Het nieuwe Q-music, dat in de plaats van Noordzee FM kwam, lijkt luisteraars ook niet warm te maken. De zender zakte wederom met 0,2 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Screenshots Drakengard 2

Ubisoft gaat het tweede deel van Square Enix' action-RPG Drakengard in Noord-Amerika en Europa uitbrengen. Drakengard 2 komt alleen op PlayStation 2 en zal vanaf maart verkrijgbaar zijn.

Het is niet de eerste keer dat Ubisoft een spel van Square Enix op de markt brengt, eerder publiceerden zij al Star Ocean Till the End of Time (PlayStation 2) en verzorgden zij de distributie van de MMORPG Final Fantasy XI voor de PC in Europa.

Drakengard 2 is een action-RPG over ridders en draken en zal voortborduren op de verhaallijn van het eerste deel. In Japan is Drakengard 2 al sinds juni te koop; het spel is daar een groot succes met meer dan 100.000 verkochte exemplaren in de eerste week na release.






Kans op tweede VdH in estafetteploeg

Er is een kans aanwezig dat zwemmer Pieter van den Hoogenband bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing gezelschap zal krijgen van zijn kleine broer.

Dagblad De Telegraaf meldt dat waterpolo-international Robert van den Hoogenband kandidaat is om deel uit te gaan maken van de herenestafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag. Onlangs zwom de speler van AZ&PC 51.3 op de 100 meter vrije slag.

De trainer van Pieter, Jacco Verhaeren, heeft de jonge VdH uitgenodigd om binnenkort mee te trainen met Top Zwemmen Nederland, het team dat rond de drievoudig Olympisch kampioen is opgebouwd. Bij de Olympische Spelen van Athene won het estafetteteam zilver op de 4x100 meter vrije slag. Van dat team zijn Klaas-Erik Zwering en Johan Kenkhuis inmiddels afgehaakt.

Heerenveen laat Huntelaar nog niet gaan

Ajax heeft deze week een bod gedaan op SC Heerenveen-spits Klaas Jan Huntelaar. SC Heerenveen nam echter geen genoegen met de geboden zes miljoen euro. Opvallend, aangezien afgelopen zomer dat precies de vraagprijs was.

Destijds was dat voor AZ te veel geld, waardoor Huntelaar dus niet naar Alkmaar verkaste. Dit wekte grote woede op bij zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer. Door de sterke competitiestart van de spits, negen goals uit even zoveel wedstrijden in de Eredivisie, schroefde Heerenveen de vraagprijs nog een beetje op.

Behalve AZ en Ajax zou ook Feyenoord weer meedingen naar de gunsten van de jeugdinternational . Aanvoerder Dirk Kuyt wordt gevolgd door Chelsea en de geruchten de ronde doen dat zij maar liefst achttien miljoen euro over hebben voor de Katwijker. Hierdoor zou Feyenoord genoeg geld hebben om mee te bieden op Huntelaar.

SC Heerenveen is overigens vastbesloten Huntelaar te behouden voor de club. De club wil graag het contract van de veelscorende spits verlengen. Mocht dat niet lukken hoopt Heerenveen dat Huntelaar in ieder geval zijn contract, dat loopt tot de zomer van 2007, uitdient. Mocht het Ajax niet lukken om Huntelaar aan te trekken, zullen zij proberen ex-Ajacied Patrick Kluivert te contracteren.

Blatter woedend over Turks wangedrag

Voorzitter van de FIFA, Joseph Blatter, is woedend. Aanleiding hiervoor zijn de bizarre taferelen die zich hebben afgespeeld na de play-off tussen Turkije en Zwitserland van gisteren in Istanbul. Blatter kondigde dan ook een diepgaand onderzoek aan.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken renden de Zwitserse ploeg direct naar de kleedkamer om te ontkomen aan de Turken. Zij waren gefrustreerd omdat ze niet naar het wereldkampioenschap in Duitsland gaan. Een woordvoerder van de Zwitsere voetbalbond meldde dat er toch nog spelers in elkaar zijn geslagen in de kleedkamer.

De reactie van Blatter spreekt dan ook voor zich: "Ik ben razend!". Een langdurige schorsing voor de Turkse nationale ploeg is niet uitgesloten. Het land won de wedstrijd overigens wel met 4-2. Dit was echter niet genoeg om zich alsnog te plaatsen voor het WK, aangezien Zwitserland in de eerste wedstrijd met 2-0 te sterk was."

Ook de bondscoach van de Zwitsers, Jakob Kuhn, heeft er geen goed woord voor over: "Na het laatste fluitsignaal was de vreugde zeer groot, maar nu is de stemming bedrukt. Het is vreemd als je van de bank opstaat en bang moet zijn van de tegenstander of om klappen te krijgen. Dat baart me zorgen voor de toekomst. Maar zulke ervaring kunnen een ploeg ook dichter bij elkaar brengen."

Arnhemse meisjes (16)

Ik zie de molen in de wijk, vloekend met alles wat in de omgeving is, of de omgeving vloekend met de molen... De arbeidershuizen, de appartementen die voor arbeiderswoningen in de plaats zijn gekomen... De smalle, hellende straten. De spoorbrug die de Hommelstraat scheidt van de Hommelseweg, en waaronder junks en straatdealers schuilen als het regent of sneeuwt. Bedrijvige Turken, rondhangende Antillianen, Albanezen, Duitsers...
Gezelligheid vindt men in de coffeeshops, waar de geur van cannabis een metafoor is voor teisterende leegte en eenzaamheid. Gezelligheid is te vinden in de volkscafés, waar het harde lachen moedeloosheid en onmacht niet werkelijk kan maskeren.

Boete voor Willem II

Willem II heeft van de KNVB een boete opgelegd gekregen van 5000 euro. De Tilburgse club kreeg de boete wegens
onregelementaire incidenten die plaatsvonden tijdens en na afloop van de bekerwedstrijd tegen Ajax op 21 april van dit jaar.

Na afloop van de wedstrijd betraden fans van Willem II het veld en en namen daarbij trainer Robert Maaskant op de schouders, en ook staken de Tricolores vuurwerk af. In eerste instantie legde de voetbalbond de Tilburgers een boete van 10.000 euro op. De club vond dat die sanctie niet paste bij het beeld van het volksfeest, dat verder ordelijk verliep.

Daarom bekeek de KNVB de zaak nogmaals en legde Willem II een boete op van 7.500 euro, waarvan 2.500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. De KNVB bleef echter wel van mening dat de Tilburgers de regels destijds overtraden.

Dieren in dierentuin ook te eten

ZebraDierenbeschermers hebben met verbijstering gereageerd op plannen van een nieuwe dierentuin in Thailand. Bezoekers van het dierenpark kunnen de dieren niet alleen bekijken, maarin het restaurant kunnen ze het vlees van de beesten ook eten. Op het menu staat onder meer giraffevlees, zebravlees en krokodillenbiefstuk. Verder kunnen de gasten sprinkhanen en insecten-eieren proeven. Alle menu's worden door gespecialiseerde chef-koks gemaakt.

De Thaise staatssecretaris van milieu benadrukt dat er geen beschermde diersoorten op het menu staan en dat er niets strafbaars gebeurt. Dierenbeschermers hebben er echter geen goed woord voor over. "We plaatsen onszelf een eeuw terug in de tijd. Tegenwoordig horen dierentuinen zich bezig te houden met voorlichting geven aan het publiek en bescherming bieden aan de dieren", zei een woordvoerder van het Wereldnatuurfonds in Thailand.

Smoorverliefd

Het heeft deze keer even geduurd, maar hier is dan toch de terugblik op de laatste Idols-auditie. Met de auditie van Fokker TommyKnocker84 vorige week leken we een historisch dieptepunt te hebben bereikt, maar toch kan het nog altijd erger.

Deze keer zat het dieptepunt echter niet in het zingen van kandidate Rafaella, maar in iets heel anders. Deze schattige 22-jarige dame bekende namelijk dat ze verliefd is op.....
Henk-Jan Smits! Typisch gevalletje van "Liefde maakt blind", zullen we maar zeggen.

Verder was deze aflevering van Idols weer een herhaling van zetten met veel lachwekkende optredens. Omdat ik de afgelopen weken voornamelijk slechte audities heb genoemd in mijn blogjes, nu even een aantal echte kanshebbers zoals:

- De Nederlandse Michael Jackson: Ronnie!

- De nieuwe Gerard Joling: Thomas!

Oké erg flauw natuurlijk. Toch nog ééntje die wel een goede auditie deed, ondanks dat er onlangs een caravan op haar voet was gevallen: Ariel. Ook nog gewoon een leuke meid en niet zo'n overdreven geval.

En voor alle audities van deze aflevering van Idols klik je natuurlijk hier.

Dit was overigens voorlopig het laatste Idols-blogje aangezien de audities zijn afgelopen en ik niet verwacht dat het serieuze gedeelte iemand zal boeien.

Film: The Constant Gardener

Twee jaar geleden oogstte de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles veel lof en verscheidene prijzen met zijn film Cidade de Deus (City of God), een opzwepende kijk op de gewelddadige levens van jochies in jeugdbendes in de sloppenwijken van Brazilië. In zijn nieuwe film The Constant Gardener gebruikt hij voor een deel dezelfde tactiek om een ander onderwerp aan te pakken: een Brits echtpaar (Ralph Fiennes en Rachel Weisz) dat in Afrika een corruptieschandaal blootlegt.

The Constant Gardener

Onderscheiding voor Riemer van der Velde

De KNVB heeft Riemer van der Velde benoemd tot Bondsridder vanwege zijn grote en langdurige verdiensten voor het Nederlandse voetbal.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Slovenië werd de markante voorzitter van SC Heerenveen in zijn eigen stadion onderscheiden door bondsvoorzitter Jeu Sprengers.

"Als ik aan Riemer van der Velde denk, dan denk ik aan de zogenaamde 'Traditionsvereine', zoals de Duitsers dat noemen", aldus Sprengers. "Het imago van dit soort traditionele clubs krijgt niet alleen gestalte door het elftal en de sportieve prestaties uit het verleden, maar zeer zeker ook door legendarische figuren. Riemer van der Velde is zo iemand. Bovendien, de prestaties van de club en het positieve imago van Heerenveen zijn in hoge mate zijn verdienste. Hij heeft er voor gezorgd dat zijn club daadwerkelijk op de kaart is gezet."

SpeedTree ook bruikbaar op de PS3

Interactive Data Visualization heeft aangekondigd dat de SpeedTree-techniek ook geschikt gemaakt wordt voor de PlayStation 3 van Sony. De SpeedTree-techniek stelt ontwikkelaars in staat om makkelijk unieke bomen toe te voegen aan de speelwereld. In de software zijn ongeveer 170 verschillende soorten bomen en planten aanwezig, maar deze kunnen ook weer aangepast worden zodat het mogelijk is om honderden verschillende bomen te maken. De techniek kan zelf de bomen planten, waardoor een natuurgetrouw bos gemaakt wordt. De SpeedTree-techniek werkt met de Unreal 3-engine en kost 10.000 euro per licentie, maar als je wil kan je eerst een demo uitproberen.




Slimme Manier om je tijd te doden

In "Clever Waste of Time" is het de bedoeling om de URL's weer aan te passen zodat je naar het volgende level kunt gaan. In totaal zijn het deze keer 220 levels die jullie kunnen gaan oplossen.
quote:
CWoT is currently comprised of: 220 Total Levels!
100 are Numeric Levels
100 are Alphabet Levels
10 are Roman Levels
5 are Extra Training "T" Levels
5 are Impossible "I" Levels for the ranking!
Deze dus, succes...

KNVB wil EK 2006 niet organiseren

De KNVB wil het EK voor spelers onder de 21 jaar volgend jaar mei niet in ons land houden. De KNVB wil in plaats daarvan in 2007 graag de Europese eindronde voor olympische elftallen binnenhalen.

Dan zijn er tickets te verdienen voor de Olympische Spelen in Beijing. De organisator van dat toernooi plaatst zich rechtstreeks voor die eindronde en hoeft dus dan ook geen kwalificatiewedstrijden te spelen.

Dankzij een 2-0 overwinning op Slovenië plaatste Jong Oranje zich woensdagavond voor het EK. De Europese voetbalbond wil de eindronde aan een van acht deelnemende landen toewijzen.

Meer vrouwen dan mannen werkloos

Icoon EconomieVoor het eerst in drie jaar zijn er meer vrouwen dan mannen werkloos. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Centrum voor werk en inkomen. Er zijn nu 353.000 vrouwen werkloos, 3,3 procent meer dan in 2004. Bij de mannen daalde het aantal juist met 3,3 procent, naar 333.000.

Volgens FNV-voorzitter Jongerius tonen de cijfers opnieuw aan dat investeren in de kinderopvang "geen luxe maar noodzaak" is om meer vrouwen aan de slag te krijgen. Ook voor de arbeidsdeelname van ouderen en allochtonen zijn extra inspanningen nodig, vindt de FNV-voorzitter.

Vijftigplussers vinden volgens het CWI niet of nauwelijks werk. Het maakt daarbij weinig uit of ze hoog of laag zijn opgeleid. Ook allochtonen komen moeilijk aan een baan. Het CWI ziet verder meer vacatures en minder ontslagen in het bedrijfsleven. Vooral bij banken, verzekeraars, de dienstverlening en in de bouw stijgt de werkgelegenheid.

Lief en integer

De dinsdagavond in Nijmegen doodgeschoten activist Louis Sévèke, was volgens zijn familie en vrienden een integere, betrokken en lieve persoon.
"Louis discussieerde op een bevlogen manier, maar altijd met respect", aldus de verklaring van de familie.

Inmiddels is voor de politie duidelijk dat er sprake is van een gerichte liquidatie. Volgens getuigen werd de aanslag opmerkelijk rustig en zeer beheerst uitgevoerd, met gestrekte arm. Er ging geen ruzie of woordenwisseling aan vooraf. De politie heeft trouwens beelden van beveiligingscamera's waarop de schutter is te zien op het moment dat hij wegloopt van de plaats van de moord.

Allemaal weinig nieuws voor de meeste bezoekers, maar een normale herinnering leek me gepast, aangezien Sévèke gisteren in een blogje op deze site nog een 'linkse lul' werd genoemd.

Laten we hopen dat de dader van deze laffe moord snel wordt gepakt.

DVD: Familia Rodante


De kerst komt er weer aan en voor sommige mensen is dat stiekem toch niet zo'n prettig vooruitzicht. Lekker een paar dagen met je familie op een kluitje, pakt meer dan eens vervelend uit. Moet je je eens voorstellen dat je met het hele gezin plus aanhang, in het totaal elf man, een kleine 1400 kilometer door Argentinië reist in een camper. Kleine irritaties komen bovendrijven en klappen als een Willy Wonka superknaller uit elkaar.

Vrouw van 101 alsnog gedoopt

De 101-jarige Ivy Smith uit Engeland heeft zich op 101-jarige leeftijd alsnog laten dopen. Hoewel er over dopelingen geen cijfers worden bijgehouden, gaat de Anglicaanse kerk ervan uit dat nog niet eerder iemand op die leeftijd is gedoopt.

De doop was geen gevolg van een late bekering, maar eerder van een misverstand. De trouwe kerkgangster dacht namelijk dat ze op hoge leeftijd niet meer gedoopt kon worden. "Ik zat daar gewoon, terwijl de rest ter communie ging. Toen vroeg iemand waarom ik niet ging. Ik zei dat ik nooit gedoopt was en dus niet kon gaan. Toen vroegen ze me of ik dat niet alsnog wilde".

Studenten laten katten opzetten

Icoon OpmerkelijkBewoners van het studentenhuis Chop in Enschede hebben hun onlangs overleden kat 'Kleine Poelie' laten opzetten. Haar zusje "Dikke Poelie" ligt nu nog in de vriezer van de preparateur, maar zal binnenkort ook worden opgezet.

Volgens de studenten is het opzetten van de katten geen macabere grap, maar juist een eerbetoon aan de overleden dieren. Kleine Poelie ligt nu weer gewoon op haar kussen in de woonkamer van het studentenhuis en kan net als de afgelopen twintig jaar, alle studentenfeestjes bijwonen. "Je wilt niet weten wat die poes in haar leven allemaal heeft gezien", aldus huisnestor Jef Martens.


De studenten Frederik Warnaars, Jef Martens, Erik
Sambell en Marcel van Dijk en hun kat 'Kleine Poelie'.

Zware Europese raket gelanceerd

In Frans-Guyana is de Europese superraket Ariane 5 gelanceerd. De raket brengt twee satellieten in een baan om de Aarde. De Ariane 5 ECA is de zwaarste Europese raket die ooit de ruimte in is geschoten. Dit type kan tien ton aan lading mee in de ruimte nemen.

Wegens technische problemen werd de lancering in Kourou een aantal malen uitgesteld. Oorspronkelijk zou de Ariane 5 al in juni de ruimte ingeschoten worden. De twee satellieten die de Ariane nu bij zich heeft zijn een Amerikaanse televisiesatelliet en een Indonesische telecommunicatiesatelliet.


Nieuwe trailer Kameo

Een aantal weken voor de release in Europa heeft Rare een nieuwe trailer uitgebracht om mensen lekker te maken voor het spel Kameo: Elements of Power. De trailer is in hoge resolutie hier downloaden en de trailer in lage resolutie is hier te downloaden. Het spel is een launchtitel voor de Xbox 360 en zal tegelijk met de console op 2 december in Europa uitkomen. FOK!games heeft over dit spel een preview geschreven.

VS geeft gebruik fosforbommen Irak toe

Khelben en Nyrem hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OorlogDe Verenigde Staten (VS) hebben toegegeven witte fosforbommen te hebben gebruikt tegen opstandige militanten in Irak. Er wordt echter ontkend dat de wapens zijn ingezet tegen burgers. Vorige week ontkende het Pentagon nog in alle toonaarden fosfor te hebben gebruikt, dit naar aanleiding van een documentaire van het Italiaanse tv-station RAI.

"Het middel is ingezet tegen vijandelijke troepen, maar niet tegen burgers", zo verklaarde defensiewoordvoerder Barry Venable tegen de BBC. De VS meent dat wit fosfor internationaal is toegestaan en claimt dat het geen chemisch wapen betreft. Volgens de VS wordt het wapen voornamelijk gebruikt als doelmarkering en rookgordijn. Internationale verdragen verbieden het gebruik van fosforbommen tegen burgerdoelen, deze zijn echter nooit ondertekend door de VS. Het feit dat het gebruik vorige week ontkend werd, komt volgens het Pentagon door "een gebrek aan informatie".

In de documentaire van RAI waren vorige week beelden te zien van verbrande burgerslachtoffers in de Iraakse stad Fallujah. Volgens de zender heeft de VS massaal en roekeloos gebruik gemaakt van de bommen. Het fosfor zou blindelings over de stad verspreid zijn en zo vele onschuldige burgers op een afschuwelijke manier hebben verbrand.

Overigens gaven ook de Britten vandaag toe witte fosfor te hebben gebruikt in Irak. Dit zou echter enkel gebruikt zijn om rookgordijnen te leggen.

Kleuter (5) aangetroffen met zakjes heroïne

Icoon ShockingIn de Verenigde Staten heeft een leraar een vijfjarig jongetje aangetroffen met acht zakjes heroïne in zijn broekzak, zo heeft de politie woensdag gemeld. De drugs werd op 25 oktober gevonden, maar pas afgelopen dinsdag werd de ouders van de kinderen van de school een brief gestuurd.

Het is niet bekendgemaakt waarom er zo lang gewacht is met het informeren van de ouders over de kwestie. Pas na een item over het gebeuren op een televisiezender werd het officieel naar buiten gebracht. De politie heeft een onderzoek naar de moeder van de kleuter ingesteld. Het jongetje en zijn drie broertjes zijn voorlopig aan de kinderberscherming overgedragen.

Een woordvoerder van de school reageerde geschokt op het incident. "We zijn bedroefd en boos dat een ouder een kind in zo'n gevaar kan brengen", zo zei hij. De kleuter en zijn klasgenootjes en broertjes zijn ongedeerd gebleven.

Gezocht: webloggers

De FOK!weblog kan wel wat nieuw vlees in de kuip gebruiken! Recent hebben we helaas afscheid genomen van een aantal collega's en om toch iedereen te kunnen voorzien van zijn dagelijkse portie links, bizarre stukjes, mooie verhalen of tenenkrommende slechte blogs zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Denk jij dat jij een goede bijdrage kan leveren aan de FOK!weblog en denk je dat je dit ook langer dan 2 maanden vol kan houden? Hou je dan niet in en mail je sollicitatie naar weblog@fok.nl (als je enig voorbeeld materiaal hebt, stuur dit dan mee, daar zijn wij alleen maar blij mee!).

Ben jij degene die we zoeken, denk je dat jij heel goed je ei kwijt zou kunnen op de FOK!weblog? Schroom niet, mail je sollicitatie onder vermelding van je nickname naar weblog@fok.nl en je krijgt altijd persoonlijk bericht terug. Je kan solliciteren tot en met 20 november 2005 en de uiteindelijke bekendmaking zal waarschijnlijk begin december zijn.

(Disclaimer: Alle inzendingen worden eigendom van de weblog en kunnen geplaatst en/of bespot worden)

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.