Chefkok maakt vleestaart van 12.000 euro

Icoon OpmerkelijkEen restaurant van de keten Burnley heeft 's werelds duurste vleestaart ontwikkeld. Eén taartpunt is al te bestellen voor slechts 1500 euro bij het restaurant. De gehele taart is te koop voor bijna 12.000 euro.

De taarten worden vervaardigd uit het duurste vlees en extreem zeldzame champignons. De champignons zijn dusdanig zeldzaam, dat ze groeien onder legerbewaking.De chefkok samen met de dure taart (Foto: © PA) De taarten van Burnley's Fence Gate Inn worden afgetopt met een eetbaar stukje bladgoud. Na het maken van acht normale taarten wilde eigenaar Kevin Berkens een speciale taart voor de mensen met een ruime portemonnee maken.

De chefkok heeft voor 750 euro aan Wagyu-vlees gekocht, dat afkomstig is van vee dat wordt gehouden onder extreem comfortabele omstandigheden. De dieren krijgen zelfs massages. Daarna ging hij op zoek naar de beschermde Matsutake-champignons uit China, die worden verkocht voor 750 euro per kilo. De kleine paddestoeltjes worden gecombineerd met Franse Bluefoot-champignons, die voor 300 euro per kilo kunnen worden gekocht. Net zo duur zijn de gebruikte Winter Black-truffels.

De saus is gemaakt van twee flessen zeer oude wijn van Château Mouton Rothschild uit 1982. De flessen kosten 1500 euro per stuk. Als laatste wordt er voor Kevins "Golden Bon Vivant", zoals de taart heet, gebruik gemaakt van een eetbaar stukje bladgoud. Die kosten zo'n 150 euro per velletje. De chefkok voegt eraan toe: "De klanten wilden iets bijzonders en ze zijn er gek op. Het begon eigenlijk een beetje als een grapje, maar nu zijn we helemaal los. We zijn voor het beste wat mogelijk is gegaan."