Nedved toch naar het WK in Duitsland

Sjors (Sj0rSz)
Na het EK 2004 in Portugal besloot Pavel Nedved om niet meer uit te komen voor het nationale team van Tsjechië. Nu zijn thuisland zich toch heeft geplaatst voor het WK in Duitsland, is hij op dit besluit terug gekomen.

In de wedstrijd tegen de Noren bewees Nedved zijn waarde maar weer als spelmaker van de Tsjechische formatie. Dankzij de middenvelder, en twee kleine overwinningen, kunnen de Tsjechen toch naar Duitsland. Bondscoach Karel Brückner was erg blij toen de blonde voetballer terugkeerde in de nationale ploeg, zeker omdat Jan Koller en Vratislav Lokvenc voor lange tijd geblesseerd waren.

Of Nedved ook daadwerkelijk deel zou nemen aan het WK was onzeker, tot gisteravond. Toen maakte hij bekend dat hij toch met de Tsjechische ploeg zal afreizen naar Duitsland: "Nu kan ik mijn droom in vervulling laten gaan", vertelde hij. "Ik ben blij, net als de andere oudere spelers, dat we niet gezien zullen worden als de verloren generatie.".

Het is ook voor het eerst dat Nedved in actie zal komen op een WK. Eerder speelde hij al wel op de EK's 1996, 2000 en 2004. De verhalen die de ronde deden over de verstandhouding tussen Nedved en Brückner wordt bestempeld als niet waar. "We hebben hem nu nodig.", gaf de bondscoach van Tsjechië toe.