Zoekactie naar sporttas-man in zaak-Sévèke

Icoon AlgemeenDe man met de sporttas, die dinsdagavond in de Van Welderenstraat in Nijmegen gezien is toen Louis Sévèke werd doodgeschoten, is nog steeds niet gevonden. De politie heeft nu, drie dagen na de moord, nog steeds geen tips binnengekregen over wie de man zou kunnen zijn.

Een aantal getuigen heeft verklaard aan de politie dat de man met de sporttas wegliep, vlak nadat de schietpartij plaats had gevonden. Nadat hij een kort stuk gewoon wandelde, zette hij het ineens op een rennen. Ondanks dat de man door een straat met veel bewakingscamera's liep, is er volgens de politie nog geen duidelijk beeldmateriaal gevonden waarop de man te zien zou zijn.

Een woordvoerder van de politie zegt dat het lijkt alsof de man in het niets is opgelost. "Rond negen uur 's avonds is het redelijk druk op straat. Er moeten mensen zijn die de man hebben gezien, maar niemand reageert kennelijk", aldus de woordvoerder. Overigens zijn de twee mannen in een rode Opel en een automobilist die langs de schietpartij is gereden nog niet gevonden. Vandaag hebben wel enkele mensen zich met foto's uit hun mobiele telefoon gemeld, die zij dinsdagavond namen tijdens of vlak na het incident. Het 25-koppige rechercheteam zal ook in het weekeinde op volle toeren doorwerken aan het onderzoek.