'Frozen' van Madonna verboden in België

Icoon MuziekDe verkoop en het afspelen van het nummer 'Frozen' van Madonna is vanaf nu verboden in België. Dat heeft de kortgedingrechter van Bergen zojuist geoordeeld. Salvatore Acquaviva uit Moeskroen beweerde dat de plaat plagiaat was van het nummer 'Ma vie fout le camp'. De rechter bepaalde nu dat vier maten van het werk inderdaad geplagieerd zijn door de Amerikaanse popzangeres.

De uitspraak heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat het nummer niet meer op de radio te horen mag zijn. De platenmaatschappijen Warner, Emi en Sony moeten van de rechter binnen vijftien dagen een bericht sturen naar de verschillende media waarin de beslissing van de rechtbank wordt meegedeeld, op straffe van een boete van 125.000 euro.

Acquaviva had volgens de rechter een punt dat Madonna eind jaren zeventig in Moeskroen geweest zou zijn en het nummer leerde kennen als achtergrondzangeres. Over een schadevergoeding wordt nu nagedacht. "Het zou hier om een aanzienlijk bedrag kunnen gaan. Maar eerst moet een boekhoudkundige expertise worden opgemaakt", zo zei advocaat Dehin.


Madonna tijdens 'Live 8' afgelopen zomer