FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 november 2005

Produktiekosten Cell erg hoog

IBM is natuurlijk al druk bezig met het produceren van de Cell processor, die gebruikt zal gaan worden in de PS3. Zoals het er nu uitziet echter, zijn de resultaten vooralsnog niet al te best. Eén wafer kost zo'n negen- à tienduizend dollar. Momenteel komen daar blijkbaar zo'n 65 goede chips uit. Dit betekent dat elke Cell chip ongeveer 150 dollar kost. Als je daar de behuizing en andere benodigdheden bij optelt voordat de chip daadwerkelijk op een print gesoldeerd kan worden dan komt het totaalplaatje uit op ongeveer $175! En dan heb je alleen nog maar de CPU van de console. Hopelijk zal IBM de yields een stuk beter kunnen krijgen voordat de PS3 in grote getale in productie genomen gaat worden, anders zou de PS3 inderdaad wel eens erg duur kunnen worden.



'Nederlandse babysmokkelaar is de vader'

Een Nederlandse man die vorige maand samen met zijn echtgenote in Colombia werd aangehouden op verdenking van babysmokkel is de biologische vader van het kind dat het echtpaar mee naar Nederland wilde nemen. Dat blijkt volgens de advocaat van het stel uit een DNA-test. De biologische moeder was de werkster van het echtpaar.

De 37-jarige Arthur B. had een geheime relatie met de huishoudster, de Colombiaanse Viviana. Toen zijn vrouw, zelf ook van Colombiaanse afkomst, daarachter kwam, werd de werkster teruggestuurd naar haar land van herkomst. Daar bleek ze zwanger te zijn. Omdat het kindje een betere toekomst in Nederland zou hebben, wilde de moeder de baby afstaan. Arthur B. en zijn vrouw Luz Estela vlogen naar Colombia om hun voormalige werkster bij de bevalling bij te staan, en wilden vervolgens de tien dagen oude Jordi als hun eigen kind meenemen naar Nederland. Op het vliegveld van Bogotá werden ze echter gearresteerd.

Volgens de politie in Colombia had het Nederlands-Colombiaanse koppel ruim 50.000 euro voor Jordi betaald. Volgens advocaat Daphne de Graaf is die bewering echter 'volledig uit de lucht gegrepen'.

Uitslagen Eredivisie 19/11/2005

Vanavond werden er vier wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag - NEC 0-1
82' [0-1] Takak

Scheidsrechter: van Sichem.
Stadion: Zuiderpark.
Toeschouwers: 6.000.
Geel: Bodde, Saavedra (ADO), Babos (NEC).

Opstellingen:

ADO Den Haag: de Vries, Bodde, Saavedra, Saeijs, El Akchaoui, de Graaf, Rankovic, Rzasa (Stroeve/'66), Elia (Verhoek/'46), Mols (den Ouden/'70), Kolkka.

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Takak, Barreto (Boutahar/'46), v.d.Doelen, Tininho, Denneboom, Niedzielan (Grot/'61).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAC Breda - FC Utrecht 0-1
37' [0-1] Kruijs

Scheidsrechter: Jol.
Stadion: MyCom-stadion.
Toeschouwers: 13.264.
Geel: Penders, Elshot (NAC).

Opstellingen:

NAC Breda: van Zwam, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Kerstens, Stam (Vonlanthen/'46), Slot, van Gessel, Jenner, van Hooijdonk, Sikora (Diba/'42).

FC Utrecht: Terol, Cornelisse, Keller, Di Tomasso, Braafheid, de Jong (v. Steensel/'87), Somers (Broerse/'76), Kruijs, Douglas (Shew-Atjon/'90+3), Fortune, Maachi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - PSV 4-4
14' [0-1] Farfan
17' [1-1] De Ceulaer
44' [1-2] Farfan
49' [1-3] Farfan
65' [2-3] Hoogendorp
76' [3-3] Keller
80' [4-3] Hoogendorp
90' [4-4] Robert

Scheidsrechter: Luinge.
Stadion: Mandemakers Stadion.
Toeschouwers:
Geel:

Opstellingen:

RKC Waalwijk: van Dijk, van Diemen, Teixeira, Keller, Fuchs (Axwijk/'46) , Martens, Zuiverloon (D v. Dijk/'68), Molhoek, de Ceulaer (Janssen/'84), v.d Haar, Hoogendorp.

PSV: Gomes, Reiziger,Ooijer, Alex, Lamey, Lucius, Simons, Afellay, Farfan, Vennegoor (Robert/'57), Kone).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ajax - FC Twente 2-0
70' [1-0] Majstorovic e.d
90'+3[2-0] Rosenberg
Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Stadion: ArenA.
Toeschouwers: 45.120.
Geel: Boukhari (Ajax), Niemeijer, Boschker(FC Twente).

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Grygera, Maduro, Emanuelson, Galasek, Sneijder, Lindenbergh (de Jong/'60), Rosales (Manucharyan/'88), Anastasiou (Rosenberg/'60), Boukhari.

FC Twente: Boschker, Rahim, Majstorovic, Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü (Afonso/'68), Niemeijer, Touma, N'Kufo, El Ahmadi.

De stand kan je hier vinden.

Kato sprint naar wereldrecord op 500m

Joji Kato heeft bij wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City een nieuw wereldrecord gereden op de 500 meter. De Japanner won de sprintafstand in 34.30 en verbeterde daarmee de oude toptijd van zijn landgenoot Hiroyasu Shimizu met twee honderdste.

Niet alleen het uit 2001 stammende oude wereldrecord van de Aziatische schaatskeizer sneuvelde, ook veel persoonlijke records moesten eraan geloven tijdens de eerste 500 meter voor de heren. De Zuid-Koreaan Soon-Chun Kwon was één van de schaatsers die naar een nieuw persoonlijk record snelde. Na precies 35 seconden zette hij de punt van zijn ijzers over de meet.

Pas toen de gevestigde sprintelite zich op het ijs begaf, verdween de tijd van Kwon naar de achtergrond. Kang-Seok Lee realiseerde een tijd van 34.58, wat eveneens een nieuw Koreaans record betekende. Daarmee leek de wedstrijd beslist, want de notering was één honderste sneller dan de rapste tijd van vorig seizoen. Maar dit was buiten Joji Kato gerekend. De Japanner reed op imponerende wijze het wereldrecord van Shimizu uit de boeken.

Simon Kuipers was in Salt Lake City de beste Nederlander. Met 35 seconden precies, wat een nieuw persoonlijk record betekende, reed hij naar een achtste plaats. Erben Wennemars, die op weg was naar een toptijd, kwam in zijn race ten val. De 30-jarige sprinter stapte in de laatste bocht ongelukkig op een blokje.

Uitslag eerste 500 meter mannen WB Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1J. KatoJapan34,30
2K-S. LeeZuid-Korea34,58
3J. WotherspoonCanada34,62
4J. CheekVerenigde Staten34,73
5C. FitzrandolphVerenigde Staten34,91
5K-H. LeeZuid-Korea34,91
7K.CarpenterVerenigde Staten34,93
8S. KuipersNederland35,00
8S-C. KwonZuid-Korea35,00
10F. YuChina35,01

Sint wijkt uit voor kinderlijkje

De aankomst van Sinterklaas op de Waal bij het dorp Hurwenen is vanmiddag verplaatst nadat kinderen, die op de Waaldijk op de goedheiligman stonden te wachten, een kinderlijk in het water zagen drijven. De Sint zette daarop koers naar Rossum. De betrokken kinderen (15 in getal) en hun ouders werden opgevangen door hulpverleners.

Na onderzoek bleek het lijk van een meisje van circa 9 à 10 jaar oud te zijn, dat al enkele dagen in het water had gelegen. De politie vermoedt de identiteit van het meisje te kennen, maar gaat nu eerst die familie contacteren. Als het slachtoffertje is wie de politie denkt, is ze niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Polen pakt homo-activisten op

EuropaIn de Poolse stad Poznan heeft de politie tientallen homo-activisten opgepakt die demonstreerden voor gelijke rechten. Het protest was door de autoriteiten verboden nadat de Rooms Katholieke-kerk en extreem-rechtse politici daarom hadden gevraagd.

Volgens demonstrerende homo's trad de politie onnodig hard op tegen de betogers. Ze sloegen er op los met knuppels.

De Europese Commissie liet eerder al weten Polen, lid van de EU sinds 2004, scherp in de gaten te zullen houden daar waar het gaat om de rechten van seksuele minderheden. Die verklaring kwam na de winst vorige maand van de conservatief Lech Kaczynski bij de presidentsverkiezingen.

Uitslagen Engeland Speelronde 13

De traditionele Engelse topclubs boekten vandaag goede resultaten. Chelsea blijft de oppermachtige koploper na de 3-0 overwinning op Newcastle United.

Newcastle United kon weinig uitrichten op Stamford Bridge zonder haar aanvalsduo Shearer/Owen. Beiden kampten met blessures. Chelsea leverde echter ook een bleke partij af en dankte de zege vooral aan de immer nerveuze Titus Bramble. De verdediger verspeelde vlak na de pauze tweemaal knullig de bal en Cole en Crespo profiteerden onberispelijk. In de blessuretijd werd het via Damien Duff nog 3-0. Zijn schot werd door Parker van richting veranderd. Na de nederlagen tegen Real Betis en Manchester United kan Chelsea dus weer een overwinning bijschrijven.

Chelsea loopt dankzij de zege uit op nummer twee Wigan Athletic. The Latics verloren namelijk op eigen terrein van Arsenal: 2-3. De eindstand was al na 45 minuten bereikt. Protagonisten aan de kant van de club uit Londen waren Robin van Persie en Thierry Henry. Eerstgenoemde kreeg vier kansen, waarvan er eentje na elf minuten tot de openingstreffer leidde. Arsenal leek op rozen te zitten toen Henry op aangeven van Fabregas de score al vrij snel verdubbelde. Wigan deed via een kopbal van Camara verdiend wat terug, want de promovendus bood een bij tijd en wijle subliem spelend Arsenal uitstekend partij.

In de veertigste minuut benutte Henry op magnifieke wijze een vrije trap. Wigan deed voor de pauze via een knap afstandsschot van Bullard andermaal wat terug. Roberts vormde een constant gevaar voor de Arsenal-defensie, waarin vooral Cygan enkele fouten maakte. Arsenal kreeg ook nog diverse mogelijkheden, maar Henry, Van Persie en Fabregas faalden. Door de eerste uitoverwinning stijgt Arsenal naar de vierde positie.

Manchester United en Liverpool komen op stoom in de Premier League. In de eerste wedstrijd na het tijdperk-Keane won Manchester vanmiddag met 1-3 bij Charlton Athletic. Alan Smith – de plaatsvervanger van Keane - opende in het eerste bedrijf de score door de bal laag in te schieten. Het tot dan toe matige Charlton kwam dankzij Ambrose langszij, maar twee treffers van Ruud van Nistelrooij bezorgden United de overwinning. De eerste goal van Van the Man was een plaatje: Rooney dribbelde langs drie spelers en bezorgde de bal bij Van Nistelrooij, die de bal knap controleerde en middels een volley voor de 1-2 tekende.

Liverpool boekte tegen Portsmouth haar derde achtereenvolgende overwinning. Het werd 3-0 op Anfield Road. Peter Crouch speelde opnieuw een ongelukkige wedstrijd en miste veel kansen. Het dichtst bij een treffer was de lange aanvaller na 23 minuten, maar zijn strafschop werd gekeerd door Jamie Ashdown. Boudewijn Zenden (die de penalty had versierd) was bij de les en kopte de rebound binnen. Dankzij goals van Cissé en Morientes stevende Liverpool op een soepele winstpartij af.

Uitslagen 13e speeldag:
Wigan Athletic – Arsenal 2-3
Liverpool – Portsmouth 3-0
Charlton Athletic – Manchester United 1-3
Manchester City – Blackburn Rovers 0-0
West Bromwich Albion – Everton 4-0
Chelsea – Newcastle United 3-0
Sunderland – Aston Villa 1-3
Tottenham Hotspur – West Ham United – zondag
Middlesbrough – Fulham – zondag
Birmingham City – Bolton Wanderers - maandag


Stand na 13 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea133431 - 7
2Wigan Athletic122515 - 8
3Manchester United122419 - 12
4Arsenal122319 - 10
5Bolton Wanderers122314 - 11
6Manchester City132115 - 11
7Tottenham Hotspur122013 - 8
8Liverpool111912 - 8
9Charlton Athletic121917 - 17
10West Ham United111815 - 10
11Blackburn Rovers131815 - 15
12Newcastle United131812 - 13
13Middlesbrough121515 - 16
14Fulham121212 - 16
15Aston Villa131213 - 22
16West Bromwich Albion131113 - 22
17Portsmouth131011 - 18
18Everton12104 - 16
19Birmingham City1267 - 17
20Sunderland13512 -27


Topscorers:
Frank Lampard – Chelsea – 10
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 10

Mp3 en meer 15

Weer wat opendirs van jullie dit keer best veel! dus snel downloaden en luisteren maar.

[ROCK]
White Stripes - White Blood Cells
Bright Eyes - Fevers & Mirrors
Children Of Bodom - Hate Crew Deathroll
In Flames - Colony
Nightwish - Elvenpath
Nightwish - Once
Interpol - Turn On The Lights
Mountain Goats - Nine Black poppies
Mountain Goats - Full Force Galesburg
Z - My Morning Jacket
Weezer - Make believe
Green Day - American Idiot
Pink Floyd - Best of
Radiohead - The Bends
Dresden Dolls - A is for Accident
Fiona Apple - Extraordinary Machine
Audioslave - Audioslave
Kings of Convenience - Versus
Limp Bizkit, Nirvana en Creed

[OST]
Chocolat
Arizona Dream

[R&B]
Black Eyed Peas - Elephunk
Tupac - Greatest Hits

[KERST]
A Punk Rock Christmas
Grappige Kerst Liedjes
Sufjan Stevens - Hark! Songs For Christmas Volume 1

[AANRADER VAN DE WEEK]
Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane Over the Sea
Voxtrot - Raised By Wolves EP

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Oja, Zoek je toevallig nog nummers of een cd van een bepaalde artiest, laat dat dan even weten door een berichtje in de submit te zetten met als titel [OPENDIR] Ik zoek liedjes/cd van "artiest" en in het bericht een goede beschrijving, dan staat jou artiest er de volgende keer misschien ook bij!

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Concerten Robbie Williams snel uitverkocht

De kaarten voor de twee concerten die Robbie Williams volgend jaar in de Amsterdam ArenA zal geven, waren vanochtend binnen twintig minuten uitverkocht. Hierop besloot concertorganisator Mojo meteen nog twee concerten in te lassen. Binnen anderhalf uur waren die ook uitverkocht. De Engelse zanger zal nu 21, 22, 24 en 25 juni in Nederland optreden.

"Ik weet niet of dit het absolute record is, de kaarten voor U2 waren ook binnen anderhalf uur verkocht, maar dat ging om drie concerten in de ArenA", zegt een woordvoerder van Mojo. Eerder werden er ook al een aantal kaarten via de site van Robbie Williams verkocht. Ook die waren in no-time weg.

De zanger gaat volgend jaar een aantal maanden door Europa toeren met zijn nieuwe album Intensive Care.


De cover van zijn nieuwe cd 'Intensive Care'

Verwijlen naar Masters degen

Bas Verwijlen mag op 27 november in Levallois meedoen aan het Masterstoernooi. De Brabantse degenschermer heeft zijn deelname te danken aan zijn derde plaats bij het WK in Leipzig en zijn hoge klassering op de wereldranglijst.

Tijdens het prestigieuze toernooi, waaraan - volgens de organisatie - de beste acht degenschermers van de planeet meedoen, zal Verwijlen het niet makkelijk krijgen. De Nederlander krijgt op het evenement onder meer concurrentie van de Franse broers Fabrice en Jérôme Jeannet, wereldkampioen Pavel Kolobkov (Rus), wereldbekerwinnaar Stephano Carrozo (Ita) en olympisch titelhouder Marcel Fischer (Zwi), die hij op het WK uitschakelde.

Uitslagen Duitsland Speelronde 13

Bayern München wist vandaag op zijn Duits te winnen en Nikolce Noveski van FSV Mainz 05 speelde een opvallende rol in de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Hier een overzicht van de dertiende speelronde van de Bundesliga.

In de wedstrijd tussen Bayern München en Arminia Bielefeld leek er lange tijd een verrassing in de lucht te hangen. Tot de 82ste minuut stond Arminia namelijk met 1-0 voor, door een doelpunt van Isaac Boakye. In de laatste tien minuten wist Bayern München echter nog twee keer te scoren en zo de 2-1 overwinning te pakken. Dat had het te danken aan doelpunten van Claudio Pizarro in de 82ste en de 92ste minuut.

In de wedstrijd tussen FSV Mainz 05 en Eintracht Frankfurt speelde Nikolce Noveski een ongelukkige rol. Met twee eigen doelpunten in drie minuten tijd zette hij Mainz op een 2-0 achterstand. Hij maakte het nog goed door zelf voor de aansluitingstreffer, de 2-1, te zorgen. Petr Ruman zorgde in de 90ste minuut ook nog voor de 2-2, waardoor Noveski zich niet al te erg hoefde te schamen.

Bij Borussia Dortmund - Hertha BSC zette Ebi Smolarek zijn goede seizoen voort. Met twee doelpunten wist hij voor de 2-0 overwinning van Dortmund te zorgen. In 13 wedstrijden kwam de ex-Feyenoorder al elf keer tot scoren.

In het duel tegen Wolfsburg bewees Werder Bremen weer eens de productiefste ploeg qua doelpunten te zijn in de Bundesliga. Het werd 6-1 voor Bremen, dankzij twee doelpunten van Tim Borowski, twee doelpunten van Miroslav Klose en één doelpunt van Frank Baumann en Naldo. Diego Klimowicz scoorde tegen namens Wolfsburg.

Uitslagen:
Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-0
1. FC Köln - Schalke 04 2-2
Werder Bremen - VfL Wolfsburg 6-1
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1-1
1. FC Kaiserslautern - 1. FC Nürnberg 1-3
Arminia Bielefeld - Bayern München 1-2
FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2-2
VfB Stuttgart - Hannover 96 zondag
Hamburger SV - MSV Duisburg zondag

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Bayern München133429-9
2Werder Bremen132938-17
3Hamburger SV122519-6
4Schalke 04132216-9
5Hertha BSC132121-18
6Bor. M'Gladbach132017-14
7Dortmund131820-17
8Leverkusen131722-22
9VfL Wolfsburg131714-20
10VfB Stuttgart121615-14
11Bielefeld131517-21
12Eintr. Frankfurt131416-21
13Hannover 96121216-19
14FSV Mainz 05131217-21
151. FC Köln131119-28
16MSV Duisburg12912-24
17Nürnberg13914-26
18Kaiserslautern13917-33

Eindhovenaren proberen Domino Day te verpesten

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

Domino Day 2005Er hebben toch mensen een poging gewaagd om Domino Day van gisteren te verpesten. Twee Eindhovense studenten van 24 en 21 jaar zijn gisteravond bij het FEC in Leeuwarden aangehouden omdat ze muizen probeerden binnen te loodsen. De beesten waren verstopt in een pizzadoos en moesten de steentjes voortijdig omgooien.

De mannen kwamen naar eigen zeggen pizza bezorgen bij de organisatie. Een beveiligingsambtenaar vertrouwde het zaakje echter niet. De politie vond later inderdaad een pizza in de bovenste en onderste doos, maar tussenin zaten 19 muizen verstopt.

De politie heeft de mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar deden de mannen afstand van de muizen. Ze zijn in beslag genomen en overgedragen aan de dierenambulance.

De actie volgde op de commotie die afgelopen week ontstond nadat de organisatie van Domino Day een mus dood schoot die de hal was binnengevlogen. Uiteindelijk hebben onder andere de radio-dj's Ruud de Wild en Wouter van der Goes enkele duizenden euro's uitgeloofd voor diegene die de steentjes voortijdig wist om te gooien.

Tweemansbobs stellen teleur in Lake Placid

De Nederlandse tweemansbobs hebben zich tijdens werelbekerwedstrijden in Lake Placid niet weten te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van Turijn. Beide bobs eindigden, net als vorige week in Calgary, in de achterhoede.

In Nederland I kwam Arend Glas samen met Sybren Jansma niet verder dan een 22e plek. Dit terwijl een positie in de top-15 nodig was voor kwalificatie. Een grote deceptie voor het duo, want in de voorbereiding op het werelbekerseizoen werd veelvuldig getraind op de baan van Lake Placid. Het duo had dan ook de verwachting uitgesproken op de Amerikaanse baan de Olympische kwalificatie veilig te stellen.

Maar tijdens de eerste heat ging het al fout voor de Nederlandse combinatie. Een fout van Jansma, die bij de start weggleed, kostte het duo, ondanks het goede stuurwerk van Glas, een mooie positie in het klassement. Het resultaat was zelfs zo beroerd, dat de Nederlanders in de tweede run niet meer op de baan mochten verschijnen. Een plek in de top-20 was hiervoor immers vereist.

Ook Nederland II, met Edwin en Arnold van Calker, kende geen goede wedstrijd. Net als hun landgenoten mochten ze na één heat hun ambities voor Turijn (voorlopig) opbergen. Met een 26e plaats eindigden ze ver in de achterhoede. De zege in de Amerikaanse stad ging naar het Duitse koppel Kuske/Lange, die ook al in Calgary de beste waren. De Amerikaanse combinatie Kohn/Sprague werd tweede, voor hun landgenoten Hays en Jovanic.

Nieuwe screens en titel voor Tamagotchi

De Tamagotchi game die uit gaat komen voor de DS heeft een titel gekregen, namelijk: Tamagotchi Connexion Corner Shop. Eerder werd al bekend gemaakt dat het in deze game draait om het opzetten van winkels en winst maken met je winkels. Tamagotchi Connexion Corner Shop zal 17 maart 2006 in de winkels liggen.

In Tamagotchi Connexion Corner Shop, players help Mametchi, Memetchi or Kuchipatchi set up a shop, with the ultimate goal of creating a "royal" shop that is a favourite of Princess Tamako. Players can select from a variety of different stores, including a bakery, beauty salon, dentist's office, flower shop, and more. Once the shop is open, players help their customers by completing mini games with the Nintendo DS stylus. Players apply makeup, treat cavities, decorate cakes and complete many other shop-specific tasks to earn Gs, the Tamagotchi money unit, and progress towards "royal" shop status. Shop interiors can be customised and cute Tamagotchi characters will make appearances throughout the game.



Sem Schilt nieuwe K1-koning

Opnieuw is een Nederlander erin geslaagd om in Tokyo de prestigieuze K-1 World GP Final te winnen. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Sam Schilt.

Voor de 32-jarige vechter uit Zuidlaren, bijnaam Hightower, is het eerste keer dat hij de K-1-titel in de wacht sleept. Succesvolle landgenoten als Ernesto Hoost (4x), Peter Aerts (3x) en Remy Bonjasky (2x) deden dat de vechter uit Zuidlaren voor. Twee van de drie kampioenen waren ook actief tijdens deze editie, alleen Hoost ontbrak.

Aerts had in de eerste ronde een pittige loting. De ex-kampioen trof de Fanse beuker Jerome LeBanner. Toch wist hij de partij naar zich toe te trekken, al kwam hij wel geblesseerd uit de strijd. Hierdoor moest hij zich later uit het toernooi terugtrekken. Bonjasky kwam na een gewonnen partij tegen de reusachtige Koreaan Hong-Mam Choi in de tweede ronde de reus uit Zuidlaren tegen. De regerend kampioen, die al eens eerder aan het kortste eind trok tegen Schilt, ging nu in de eerste ronde KO.

Zo kwam Schilt in de finale. Daarin wachtte de reserve-vechter Glaube Feitosa, die in de tweede ronde 'ingestapt' was voor de geblesseerde Aerts en daarin de Japanner Musashi versloeg. Maar wat een spannende strijd had moeten worden, ontpopte zich tot een eenzijdig duel. Tegen de Supersized Semourai, zoals hij op zijn website genoemd wordt, had Feitosa geen schijn van kans. Na enkele beuken van de reus moest zijn opponent het gevecht staken.

Naast Bonjasky, Aerts en Schilt was er nog één Nederlander actief in Japan. Badr Hari mocht het in het voorprogramma van de K-1-finale opnemen tegen Stefan Leko, waarvan hij eerder dit jaar nog verloor. In de revanchepartij ging Leko KO.

Sluiter naar finale in Dnjepropetrovsk

Raemon Sluiter heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het sterk bezette challengertoernooi in het Oekraïense Dnjepropetrovsk. De Rotterdammer versloeg in de halve finale de als vijfde geplaatste Tsjech Ivo Minar in twee sets met de setstanden 6-3 en 7-6.

In de finale moet Sluiter het opnemen tegen de Belg Dick Norman, waar hij twee keer eerder tegen speelde en één keer van wist te winnen. Eerder deze week was Sluiter te sterk voor de Italiaan Davide Sanguinetti, de Georgiër Irakli Labadze en de Duitser Alexander Waske.

Teaser trailer Hitman: Blood Money

Er is een teaser trailer het net op gekomen van de aankomende Hitman-game, Blood Money. Dit vierde deel in de Hitman-serie zal weer terug gaan naar zijn roots, namelijk het moorden voor geld. Naarmate je je targets stiller om zeep help zal je meer geld krijgen van je opdrachtgevers, waarmee je voor je nieuwe missies betere wapens en upgrades kan kopen. De teaser trailer is hier te downloaden.

Werkloze Belg krijgt 31ste kind

Icoon Opmerkelijk De 47-jarige Serge Ràgnier wordt binnenkort vader van zijn 31ste kind. De werkloze Belg heeft zijn vrouw Christine voor de zestiende keer zwanger gemaakt. Daarnaast heeft hij zes kinderen bij zijn schoonzus Karine en negen bij zijn oude jeugdliefde Judith.

De verjaardagen van de kinderen zijn een groot probleem, zo zegt de vader. De oudste is inmiddels negentien jaar. "Niemand verjaart hier op dezelfde dag. Met dertig kinderen lijkt het ook wel alsof er iedere dag iemand jarig is."

De Belg en zijn gezin moeten rondkomen van een werkloosheidsuitkering en 4000 euro kinderbijslag per maand. Dagelijks gebruiken zij onder meer tien kilo aardappelen en een grote pot chocoladepasta. Toch is iedereen gelukkig met de situatie. De vrouwen zeggen niet jaloers te zijn. "We hadden allemaal de wens om kinderen te krijgen. Het minste wat je kunt zeggen is dat die wens in vervulling is gegaan," aldus de 37-jarige Christine.

Nieuwe grasmat voor Abe Lenstra Stadion

Het gras van het vernieuwde Abe Lenstra-stadion is zo slecht, dat het voor de tweede keer binnen een half jaar vervangen zal moeten worden.

De directie van SC Heerenveen wil voor de competitiewedstrijd tegen Willem II, die op 10 december gespeeld wordt, een nieuwe grasmat laten aanleggen. De club zette onlangs gloeilampen in om het gras weer in conditie te krijgen, maar dat hielp niet. De leiding van de Friese club liet dit jaar hogere tribunes bouwen, waardoor de zon het veld nauwelijks meer bereikt.

Langlaufen: Noors succes in Beitostölen

De eerste dag van de wereldbeker langlauf in Beitostölen is uitgedraaid op een Noors feestje. Voor eigen publiek stond zowel bij de mannen als de vrouwen een Noor op de hoogste trede.

De overwinning bij de vrouwen ging naar Marit Björgen. De drievoudig wereldkampioene, die ook vorig week in Düsseldorf won, was in een race over tien kilometer met een tijd van 26.14,7 duidelijk de snelste. Achter haar pakte de Finse Virpi Kuitunen de tweede plek en werd de Russin Natalja Baranova derde. De Noorse winnares verstevigde met haar overwinning haar leidende positie in de stand om de wereldbeker.

Ook bij de mannen kwam een Noor als eerste over de streep. Tor Arne Hetland, die van start tot finish leidde, won de race, over 15 kilometer, in 40 minuten en 50 seconden. En alsof dat nog niet genoeg was, gleed zijn landgenoot Jens Arne Svarteland als tweede over de streep. De Slowaak Ivan Batory completeerde het podium. Hetland voert door zijn zege ook het algemeen klassement van de wereldbeker aan.

Gedichtenbundel Bob Dylan geveild

Icoon MuziekAanstaande maandag zal in het New Yorkse veilinghuis Christie's een unieke gedichtenbundel van zanger Bob Dylan worden geveild. De bundel is 16 pagina's dik en draagt de opmerkelijke titel 'Poems without titles'.

De bundel is handgeschreven in 1960, toen Dylan letteren studeerde en zich nog Robert Zimmerman noemde. De gedichten zijn al wel ondertekend met 'Dylan' of 'Dylanism'. Wie geïnteresseerd is in de gedichten, zal wat geld apart moeten leggen. De verwachtig is dat de bundel tussen de 60 en 80 duizend dollar op zal brengen, waarmee het een hoogtepunt voor de veiling van rockmemorabilia genoemd kan worden.

Behalve de bundel worden er maandag ook een medaillon van Jimi Hendrix, songteksten van Jim Morrison en een door John Lennon en Yoko Ono gesigneerde versie van het Beatles-album 'White Album' verkocht aan de hoogste bieder.

Resultaten Nederlanders WCG dag 3

Na de eliminatierondes waren er nog twee Nederlanders in de strijd op de World Cyber Games in Singapore. Hoe het hen vandaag verging lees je hieronder.

Warcraft 3 The Frozen Throne
Manuel Schenkhuizen (4K_Grubby) speelde eerst twee potjes tegen Chen Kowoei (Myth_CareFly) uit Taipei, de eerste op de map Lost Temple en de tweede op Turtle Rock. Beide keren versloeg Manuels Orcish Horde de Night Elf Sentinels van Chen. Daarop volgden drie potjes tegen Andrey Sobolev (SK_Deadman) uit Rusland. Deze vonden achereenvolgens plaats op de maps Lost Temple (winst voor Manuel), Turtle Rock (winst voor Andrey) en Echo Isle (winst voor Manuel). Van de drie potjes tegen Dennis Chan (BenQGeiLShort) uit de Verenigde Staten (Lost Temple, Turtle Rock en Twisted Meadows) wist Manuel er maar één te winnen, dit was echter wel genoeg voor een plaatsje in de strijd om de derde en de vierde plaats. Die wedstrijd zal morgen plaatsvinden. Manuel moet dan spelen tegen Yoan Merlo (4K_ToD) uit Frankrijk.

Fifa Soccer 2005
Robert van Kleef mYm]RvK trof in zijn eerste wedstrijd (twee potjes) Gusev Victor (x4Alexx) uit Rusland. Hij verloor met 2-6 en 3-7 en was daarmee uitgeschakeld.

Nederland heeft nu dus alleen nog één kans op een bronzen medaille; enigszins teleurstellend na het behaalde resultaat van vorig jaar (drie gouden en één bronzen medaille).

Nieuwe EVE: Online expansion en screenshots

CCP heeft gisteren een nieuwe upgrade voor de MMORPG EVE: Online aangekondigd. De expansie, die door het leven gaat onder de naam Red Moon Rising, staat gepland voor december en is gratis te verkrijgen voor abonnees.

Magnus Bergsson van CCP games zei: "Red Moon Rising is het laatste hoofdstuk van de Exodus en de voorloper van de Kali expansie. Spelers zullen nieuwe schepen te zien krijgen en features die speciaal zijn ontwikkeld om de oorlogvoering te vergroten, dus degenen die hunkeren naar de adrenalinerush van action-packed PVP zullen veel plezier hebben van deze release".

quote
Features:

Titans:
The largest, most fearsome space faring battle vessels ever created

Carriers:
Front line capital ships providing fighter coverage and support for fleets

Bloodlines:
The addition of Asian bloodlines available to each of the races

COSMOS Constellation Expansion:
Addition of constellation missions to Gallente and Amarr territories

Fighters:
The main offensive and defensive weapon of the Carrier

Starbases and sovereignty:
Additions of roles to improve control access of services and improved calculations of player-determined Sovereignty

Next-Generation Manufacturing & Research Facilities:
Mass-manufacturing enabling and remote industry management.

Performance Optimizations:
Optimizations to core systems to provide even better performance.

Mining Industry Upgrade:
New equipment, ships and skills for miners

Combat Enhancements:
Varied improvements to combat, enhanced defenses and configuration overhauls

Jettisoned Canister Flagging:
Removing the contents of a jettisoned canister that is not your own will flag you as a thief

Drone Enhancements:
New drone capabilities and improved performance

An Eye for an Eye:
You are allowed to revenge the unlawful destruction of your ship

Tech II:
23 new Tech II ships, including destroyers, battlecruisers and mining barges

New Corporate Logos:
Corporations have more options to create their own identity

NPC Changes:
New NPC's featuring elite ships with advanced capabilities such as cap draining

UI Improvements:
Need info from Hagen.

Full Unicode Client:
The EVE client now supports any language in the universe





Klik hier voor meer screenshots

Brabander zet auto van zijn baas in de fik

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 28-jarige man heeft gisteravond in Den Bosch de auto van zijn baas in de fik gestoken. De Brabander, afkomstig uit Schijndel, had de wagen omstreeks half tien geparkeerd voor een brandweerkazerne. Vervolgens ging de vlam erin.

Na zijn actie rende de dader naar het politiebureau, waar hij de brand meldde en bekende. Wraak zou het motief zijn geweest voor de brandstichting, zo meldt de politie.

Man zwaargewond na aanrijding ambulance

Een automobilist heeft gisteren in Breda een ongeluk veroorzaakt door geen voorrang te verlenen aan een ambulance die met zwaailichten en sirene aan op weg was naar een melding. De man raakte hierdoor zwaargewond.

Het ongeval vond plaats op de kruising van de Nieuwe Kadijk en de Biesdonkweg. Na de botsing verleende het ambulancepersoneel, dat met de schrik vrijkwam, meteen eerste hulp aan de veroorzaker van het ongeluk. De zwaargewonde man werd met een andere ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Beide auto's raakten aardig beschadigd

Courtney Love uit gesloten inrichting

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Courtney LoveZangeres en actrice Courtney Love (41) is vrijgelaten uit een gesloten inrichting voor drugsverslaafden. Love werd in september veroordeeld tot 180 dagen in het behandelcentrum, nadat ze zich niet wist te houden aan een eerder opgelegde behandeling. Een rechter in Los Angeles bepaalde echter vrijdag dat Love inmiddels grote vorderingen maakt.

De weduwe van rock-icoon Kurt Cobain dient haar behandeling voort te zetten in een relatief open centrum. De rechter bepaalde dat Love zich twee keer per week moet laten controleren op drugs- en alcoholgebruik. Ze mag daarnaast niet in een gelegenheid komen waar alcohol wordt verkocht. Love kreeg een proeftijd opgelegd tot maart 2007, en mag na 10 uur 's avonds niet meer buitenshuis verschijnen.

Love heeft zich de laatste jaren regelmatig voor een rechtbank moeten verantwoorden. Toen de zangeres in augustus bekende drugs te hebben gebruikt terwijl ze voorwaardelijk vrij was wegens een poging tot mishandeling was voor de rechter de maat vol. Volgens Howard Weitzman, advocaat van Love, beseft zijn cliënt dat ze haar problemen achter zich moet laten. "Ze gaat vooruit en neemt haar behandeling heel serieus. Ze is vastbesloten een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen", verklaarde Weitzman.

Lenton zwemt wereldrecord op 200 meter

De Australische zwemster Lisbeth Lenton heeft het wereldrecord kortebaan op de 200 meter vrije slag verbeterd. Bij wereldbeker-wedstrijden in Sydney zette Lenton een tijd neer van 1:53.29. Het oude record stond sinds 2002 met 1:54.04 op naam van de Amerikaanse Lindsay Benko.

Voor de Australiërs was er nog meer te juichen in Sydney, want Ian Thorpe maakt zijn rentree in het zwembad. De vijfvoudig Olympisch kampioen gelaste na de Spelen in Athene een rustperiode in en zwom nu in zijn eigen land voor het eerste weer een officiële wedstrijd. Thorpe deed mee aan de voorrondes van de 100 meter vrije slag en zwom daarin de snelste tijd. Hij trok zich echter terug voor de finale, omdat hij zich niet lekker voelde.

WoW verbiedt bingospel voor het goede doel

Bingo is onlangs verboden in de MMORPG World of Warcraft. Het zou ingaan tegen het gokverbod in het spel.

In WoW waren al een aantal casino's ontstaan, maar die zijn later gesloten omdat velen frauduleus te werk bleken te gaan. Sommige WoW'ers echter, hebben onlangs geprobeerd om onder deze ban uit te komen door een bingospel te organiseren om geld in te zamelen voor de kerk van Lord Sargera, maker van leven op Azeroth.

De gamers achter de inzamelactie zouden spelers voor twintig zilveren munten bingokaarten geven. Hiermee maakten zij kans om de jackpot van vijf gouden munten te winnen. Omdat de organisatoren de spelers geld vroegen om kans te maken op de prijs, gold het nog steeds als gokken. Een modererende Games Master heeft de organisatoren van het spel geïnformeerd dat kansspelen niet toegestaan zijn in World of Warcraft en dat er mogelijk actie wordt ondernomen tegen mensen die hieraan deelnemen.

Schip vaart tegen spoorbrug aan

Salex had ons via de nieuws-submit te melden:

Het treinverkeer tussen Alphen aan de Rijn en Bodegraven heeft vanochtend enkele uren stilgelegen na een aanvaring. Ter hoogte van Alphen aan de Rijn voer een binnenvaartschip tegen een spoorbrug over de rivier de Gouwe aan.

De aanvaring vond plaats rond 07.30 uur, vermoedelijk doordat het schip te hoog was. De exacte schade aan de brug is nog niet bekend. Gedurende de inspectie reden er geen treinen over de brug.

Sinds een uur is het treinverkeer hervat.

Diabolique - License to sin screenshots

Playlogic Entertainment heeft gisteren vier nieuwe screenshots vrijgegeven van de aankomende third person shooter Diabolique - License to sin. Het spel wordt ontwikkeld door Metropolis Software en staat gepland voor het derde kwart van 2006 voor PC en Xbox 360.

In "Diabolique - License to sin" neemt de speler de rol aan van de agenten van de Hel met de opdracht het agentschap van de Hemel tegen te houden en het balans tussen goed en kwaad terug te brengen. Je baas, de duivel himself, heeft je uitgerust met allerlei high-tech gadgets, unieke wapels en je eigen speciale gaven.

quote
Features:
- unique protagonist
- extraordinary storyline with twists
- six huge mission areas in diverse locations around the world
- sophisticated AI adapting to different conditions
- smooth implementation of arcade elements for challenging gameplay (car chases, shootouts and more)
- boss fights and a variety of cool gameplay elements (teleportation, special abilities)
- state of the art graphics, using latest GPU, shader 3.0, FSE (full-screen postprocessing effect), real time soft shadows and much more
- use of physics for realistic object & character behaviour





Federer kleineert Gaudio

De Zwitser Roger Federer heeft op fantastische wijze de finale van de Masters Cup in Shanghai bereikt. Hij gunde Gaston Gaudio geen enkele game en was in 49 minuten klaar.

Vooral de service van Gaudio liet te wensen over. In zijn zes servicegames sloeg de Argentijn maar liefst tien dubbele fouten, hij won dan ook geen enkele servicegame. Gaudio kon niet profiteren van de niet zo sterk serverende Federer. De nummer één van de wereld had voor zijn doen een heel laag eerste service percentage van vijftig procent. Toch won Federer zijn opslaggames makkelijk, het enige breakpoint tegen kon hij wegwerken.

In de finale speelt Federer morgen tegen de winnaar van de partij tussen David Nalbandian en Nicolai Davydenko.

Drie doden in Rotterdamse kroeg

gazza en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn een café in het centrum van Rotterdam zijn vannacht drie doden aangetroffen. De twee mannen en een vrouw waren doodgeschoten. In de kroeg werden tevens twee gewonden aangetroffen. De politie was rond vijf uur gealarmeerd omdat er in de Boomgaardsstraat, om de hoek van het café Inn & Out aan de Schiedamse Singel, schoten waren gehoord.

"Politiemensen zagen daar niets en kregen vervolgens een melding binnen dat er in het café was ingebroken. Bij de Inn & Out zagen agenten rook onder het rolluik komen. Binnen troffen zij de slachtoffers aan", verklaart een woordvoerster van de politie in de havenstad. De brand in het café was snel onder controle. Vier gewapende mannen zouden kort na de schietpartij er vandoor zijn gegaan. Volgens ooggetuigen heeft een arrestatieteam niet alleen Inn & Out uitgekamd, maar ook een ander pand in dezelfde straat.

'Afpersing'
Volgens buurtbewoners zou het café doorgaans bezocht worden door Antillianen. Omwonenden vermoeden dat het om een afpersingszaak gaat. De slachtoffers zouden geboeid zijn aangetroffen. Bovendien zouden de vermoedelijke daders machinegeweren hebben gebruikt.

Teletekst meldt dat in het café een verjaardagsfeest voor de eigenaar aan de gang was.

Update 12:14
Volgens een vader van een vrouw die aanwezig was bij het gebeuren, en wiens dochter het geheel heeft overleefd, zijn de daders herkend door mensen in het café. Dat liet hij op Radio 1 weten. Het zou gaan om lieden uit het criminele milieu. De politie zou ze dan ook kennen.

De vader bevestigde dat er een verjaardagsfeest aan de gang was en dat de daders uit waren op geld. De eigenaar zou hen dat nog schuldig zijn geweest. Er zouden buiten schoten ook messteken zijn gevallen.

Schaatsen: Wereldrecord Hedrick op 1500m

Icon Sport - SchaatsenDe Amerikaan Chad Hedrick heeft, net als vorige week in Calgary, een wereldrecord gereden. Deze keer deed hij dit op de wereldbeker 1500 meter in Salt Lake City. Hij kwam tot een tijd van 1.42,78 en eindigde daarmee ruim een halve seconde onder het wereldrecord van zijn landgenoot Davis (1.43,33). Erben Wennemars kwam tot een Nederlands record.

In de eerste rit werd meteen de toon gezet door Lalenkov met een Russisch record van 1.44,69. Denny Morrison, vorige week winnaar in de B-groep, reed tot 1100 meter onder het wereldrecord van Davis, maar kon het in de slotronde niet volhouden: 1.43,89. Jan Bos en Beorn Nijenhuis reden tegen elkaar, maar konden Morrison niet kloppen, Nijenhuis reed wel een persoonlijk record.

Erben Wennemars slaagde erin om voor het eerst onder de 23 seconden te openen: 22,88. Hij bleef tot het begin van de slotronde onder het wereldrecord, maar ook hij reed een mindere slotronde. Wennemars tekende wel voor een nieuw Nederlands record: 1.43,51, ruim een seconde onder de zilveren tijd van de Olympische Spelen 2002 van Uytdehaage. Chad Hedrick opende minder snel dan Wennemars, maar schaatste een verbluffende slotronde, waardoor hij zelfs het wereldrecord van Shani Davis ruim uit de boeken reed door 1.42,78 neer te zetten.

Diezelfde Davis kwam daarna niet meer in de buurt van Hedrick, maar werd wel tweede, net voor Wennemars. In de slotrit viel Simon Kuipers, waardoor Joey Cheek werd gehinderd en opnieuw mocht rijden. De Amerikaan zette dezelfde opening neer als Wennemars (22,88), maar liet het lopen nadat Kuipers voor hem langs gleed. In zijn tweede poging begon Cheek nog snel, maar zijn poging strandde na 1.47.

Chad Hedrick
Hedrick snelt naar een tijd van 1.42,78

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Maxwell defintief weg bij Ajax

Maxwell heeft Ajax laten weten dat hij zijn contract bij de Amsterdamse club niet wil verlengen en na dit seizoen dus zal vertrekken. De Braziliaan staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs.

De 24-jarige verdedigende middenvelder kreeg van Ajax een sterk verbeterd contract aangeboden, maar besloot daarop niet in te gaan. Al een aantal maanden gaan hardnekkige geruchten dat vooral Juventus de Braziliaan graag zou willen inlijven.

Momenteel is Maxwell herstellende van een zware knieblessure. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij na de winterstop zijn rentree maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Vermiste Nederlander dood gevonden in Nieuw-Zeeland

vannelle_001 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn Nieuw-Zeeland is de helikopter gevonden die begin november van de radar verdween. Aan boord zaten de Nederlander Guus Klatte, die exportmanager van bierconcern Grolsch is, en de Nieuw-Zeelandse miljonair en dranktycoon Michael Erceg. Beide waren ze overleden.

"Zeer waarschijnlijk zijn de twee mannen al gelijk bij het ongeval om het leven gekomen", aldus het Nationale Reddings Coördinatie Centrum zaterdag tegen de Nieuw-Zeelandse televisiezender TVNZ. De helikopter werd gevonden door reddingswerkers. Dit na een lange zoektocht die uiteindelijk door de autoriteiten gestaakt werd, maar door families van de vermisten vervolgd werd.

Bannister beste sporter in anderhalve eeuw

Een Amerikaans panel van wetenschappers, journalisten en deskundige lezers heeft bepaald dat Roger Bannister de beste sportprestatie van de afgelopen 155 jaar heeft geleverd. In 1954 liep de Britse atleet als eerste mens de mijl binnen de vier minuten: 3.59,4.

De prestatie van Bannister sloegen de kenners hoger aan dan de zeven Tour-overwinningen van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong. Diens landgenoot Jesse Owens eindigde als derde. In 1935 liet Owens in een tijdsbestek van 70 minuten vier wereldrecords noteren (100 en 220 yards, verspringen, 200 yards horden).

In de overwegend Amerikaanse top 20 komen verder de Roemeense turnster Nadia Comaneci (zeven tienen in Montreal 1976), de honkballers Joe DiMaggio en Babe Ruth, bokser Muhammad Ali, zwemmer Mark Spitz, bergbeklimmer sir Edmund Hillary, verspringer Bob Beamon, basketballer Michael Jordan, de Canadese ijshockeyer Wayne Gretzky en schaatser Eric Heiden voor.

PS4 moet de gamesmarkt gaan domineren

Sony topman Ken Kutaragi heeft uitlatingen gedaan over de PS4. Volgens Kutaragi wordt het platform de verwezelijking van een langgekoesterde droom. Namelijk de gamesmarkt domineren in het volgende decennium, zo rond 2015:

"My dream, and the dream of all my team, hasn't finished. In fact we haven't achieved even half of what we're going to do. We want to lead with the PlayStation 3, and beyond that to the PlayStation 4 within the next decade. I am an engineer and I like technology. I want to change the world with technology and I want to change our lives. The best way to realise it is, for us, PlayStation. Today, I would like to tell stories that might sound like a dream."

Over de releasedatum van de PS3 heeft Sony nog niets bekend gemaakt.

Smit mist ook WB-wedstrijd in Heerenveen

Schaatser Gretha Smit zal ook de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, op 3 en 4 december, aan zich voorbij moeten laten gaan. De schaatsster is al maanden gekweld door een blessure aan haar bekken en zal waarschijnlijk op het Olympisch kwalificatietoernooi eind december haar rentree maken.

Smit heeft al wel weer op het ijs gestaan. "Maar dat doet ze zonder zware belasting", aldus John Halfweeg, assistent-coach van Telfort. "Ze rijdt dan echt heel rustig." Die sessies op het ijs duren ook nooit langer dan een half uur. "We zijn heel voorzichtig. Het gaat stapje voor stapje."

Smit liep de blessure begin augustus op, tijdens een skeelertraining. Pas anderhalve maand later werd de ernst van de blessure echt duidelijk, toen Smit amper in de schaatshouding kon zitten.

'Criminele Antillianen hét probleem in Rotterdam'

Geluk De Rotterdamse CDA-wethouder Leonard Geluk van Onderwijs en Integratie vindt dat Antilliaanse criminelen hét veiligheidsprobleem vormen in de stad. In een vandaag in de Volkskrant gepubliceerd interview stelt de wethouder dat alleen ''ongekend harde repressie'' het antwoord moet zijn op dergelijke lieden: ''Die criminelen moet het leven absoluut onmogelijk worden gemaakt. Net zoals we bij extremisten doen.''

Geluk wil de Antilliaanse criminelen heropvoeden op tuchtscholen. Hij denkt zeker 2.000 plaatsen daarvoor nodig te hebben. Volgens de wethouder schieten ouders van de criminele jongeren te kort in hun opvoedende taak. Vooral de Antillianen worden volgens hem steeds gewelddadiger en extremer, ook in hun seksualiteit.

De CDA'er steunt ook de opmerkingen die D66-minister Alexander Pechtold van Koninkrijksrelaties onlangs maakte. Die stelde dat de instroom van Antiliaanse jongeren zonder kansen moet worden gestopt. Geluk: ''Ze worden zonder begeleiding naar Nederland gestuurd. Er wordt gezegd: probeer het maar eens in Rotterdam.''

Tandarts in beroep om afgehakte vinger

Icoon JustitieTandarts Leslie K. gaat in hoger beroep tegen een straf die hij kreeg opgelegd voor verzekeringsfraude. De man uit het Gelderse Gaanderen zou in 1999 zijn eigen wijsvinger hebben afgehakt om verzekeringsgeld op te strijken. De rechter veroordeelde hem twee weken geleden tot een werkstraf van 240 uur en 25.000 euro boete.

Volgens advocaat F. van Gaal is er sprake van een 'onterechte veroordeling'. K. beweert dat zijn vinger in het sportstuur van de auto is blijven hangen en meent dat er in het onderzoek fouten zijn gemaakt. De zaak tegen de tandarts loopt al jaren. De man werd na een ongeval in België bewusteloos en met een afgerukte vinger in zijn auto gevonden. Justitie meent echter dat K. de botsing tegen een boom in scène heeft gezet. Hij zou 1,8 miljoen euro ineens en 545 euro per dag krijgen van verschillende verzekeringsmaatschappijen op het moment dat er sprake zou zijn van een ongeval en arbeidsongeschiktheid.

Zeldzame ooievaar krijgt prothese

Nood-kloon vertaalde en submitte het volgende bericht:

Een oriëntaalse witte ooievaar die enige tijd geleden een deel van zijn snavel verloor, heeft vrijdag een prothese aangemeten gekregen. Het dier brak zijn snavel toen hij vast kwam te zitten in metaaldraad.

Taisa, zoals de ooievaar heet, had sinds het ongeluk een hoop gewicht verloren aangezien hij moeilijk vis kon vangen en wegens de stress niet langer kon opschieten met zijn vrouwtje. Een lokale Japanse tandarts bevestigde de vervangende snavel met lijm die gebruikt wordt voor kunstgebitten.


Taisa met zijn nieuwe snavel

De soort waartoe Taisa behoort is erg zeldzaam en komt alleen in Japan voor. Het laatste wilde exemplaar van deze soort stierf in 1971. In september van dit jaar werden er voor het eerst weer vogels uitgezet om de soort te herintroduceren in het wild.

Canadese dames beheersen 3.000m

Cindy Klassen heeft, net als vorige week, de 3.000 meter gewonnenn bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Ze was ruim twee seconde sneller dan haar landgenote Hughes. Het Canadase podium werd gecompleteerd door Groves. Groenewold was de beste Nederlandse op de zevende plaats.

Vorige week schaatste Klassen in Calgary nog een wereldrecord op de drie kilometer, deze keer kwam zij tot 3.56,90. Daarmee bleef zij de concurrentie ruim voor. Haar landgenotes Hughes en Groves waren de enigen die ook onder de vier minuten bleven. Afwezige op deze afstand was Anni Friesinger, zij gaf de voorkeur aan de sprintafstanden.

Renate Groenewold herstelde zich ten opzichte van vorige week. De voormalig wereldkampioene allround werd zevende. Marja Vis reed een persoonlijk record van 4.05,32. Moniek Kleinsman stelde een beetje teleur met een achttiende tijd.

Uitslag 3.000 meter vrouwen wereldbeker Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1Cindy KlassenCanada3.56,90
2Clara HughesCanada3.59,06
3Kristina GrovesCanada3.59,77
4Claudia PechsteinDuitsland4.00,11
5Martina SablikovaRusland4.00,69
6Daniela AnschützDuitsland4.01,53
7Renate GroenewoldNederland4.02,87
8Maki TabataJapan4.03,55
13Marja VisNederland4.05,32
18Moniek KleinsmanNederland4.06,57

Burgemeester Leers met bier overgoten

LeersBurgemeester Gerd Leers (CDA) van Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan tegen een bewoonster van woonwagenkamp Vinkenslag. De vrouw smeet onlangs tijdens een benefietavond, waar geld ingezameld werd voor kansarmen, een aantal glazen bier over Leers heen.

De biersmijtster kwam tot haar daad uit woede over de harde aanpak van Leers om illegale activiteiten op het kamp een halt toe te roepen. Leers over het gebeuren: ''Normaal zou ik me niet zo druk maken om zo'n incident. Mijn pak is zo gestoomd. Maar dit was met opzet en bovendien was die vrouw zeer agressief. Ze schreeuwde en schold me uit voor klootzak en erger. Nu is het nog een glas bier, maar morgen kan het een glas met scherven zijn. Ik vind dat mensen moeten weten waar de grenzen liggen.''

Vooral vrouwen kopen ringtones

Verruit de meeste ringtones die zijn verkocht, zijn door vrouwen aangeschaft. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoekbureau Telephia. 69 procent van alle ringtones werd in het derde kwartaal gekocht door het vrouwelijke geslacht.

Opvallend is dat de keus in muziekgenre niet van het geslacht, maar van de leeftijd afhangt. De ringtone 'Let Me Hold You' van Bow Wow en Omarion werd bijvoorbeeld voornamelijk door mensen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar aangeschaft. 'Hollaback Girl' was weer populairder onder mensen in de leeftijd 25 tot 34 jaar.

Wit-Rusland gaat strijd aan met wodka

Icoon AlgemeenDe Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft aangekondigd de strijd te willen aangaan met het wodkagebruik in zijn land. Volgens schattingen van de politicus heeft een op de drie mensen in zijn land een drankprobleem. Loekasjenko heeft een lijst van 86 beroepen opgesteld waarvan de uitvoerders voortaan streng gecontroleerd gaan worden.

Onder andere ambtenaren, onderwijzers, personeel in de volksgezondheid, mensen die met zware machines werken en chauffeurs dienen geregeld medische tests te ondergaan om het alcoholgehalte in het bloed vast te stellen. "Ik wil niet dat mensen die elke dag drinken, op mij stemmen. Ik wil geen vrienden met jullie zijn. Jullie ruïneren het land", stelt Loekasjenko. Hij denkt dat de oorzaak van het grote aantal verwaarloosde kinderen in Wit-Rusland in de alcohol gezocht moet worden. "Een alcoholist kan geen kinderen opvoeden tot normaal functionerende mensen."

De gemiddelde Wit-Rus krijgt ongeveer acht liter aan pure alcohol per jaar binnen. De overheid maakte daar overigens in het verleden ook weleens misbruik van. Zo werd vorig jaar gratis bier aangeboden bij een referendum dat moest beslissen over een nieuw ambtstermijn van Loekasjenko.

Alyssa Milano naakt

Het blijft schijnbaar leuk om actrices uit series uit langvervlogen tijden naakt te zien. Dat geldt zeker voor Alyssa Milano die we na haar optreden in Who's the Bossal diverse keren naakt hebben mogen aanschouwen.

Nu weer eens (quasi) nieuwe foto's van haar, terwijl ze naakt de zee in huppelt. Misschien heb je ze al ergens gezien maar het blijkt toch een leuke vrouw om even naar te kijken op deze koude Zaterdag...

Alyssa Milano

Een deel van de foto's is absoluut oud...

(Maar toch ook nog steeds geinig.)

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Op het circuit van Sepang is zojuist de kwalificatie voor de GP van Maleisië verreden. De eerste sessie werd op een droge baan gereden, maar tijdens de tweede sessie begon het te regenen.

Team Zwitserland wist veruit de snelste tijd neer te zetten; het team was bijna een seconde sneller dan de nummer twee, team Frankrijk. Het Ierse team zal morgen van de derde plek mogen starten. Het Nederlandse team wist de zesde tijd neer te zetten.

PosTeamSnelste tijd2e tijdTotaaltijdVerschil
1Zwitserland1:54.4411:54.5213:48.962-
2Frankrijk1:54.5801:55.2883:49.868+0.906
3Ierland1:54.7351:55.2343:49.969+1.007
4Groot-Brittanië1:54.9631:55.0093:49.972+1.010
5Nieuw-Zeeland1:55.1491:55.4203:50.569+1.607
6Nederland1:55.2141:55.8223:51.036+2.074
7Maleisië1:55.4631:55.7363:51.199+2.237
8Brazilië1:55.1951:56.2033:51.398+2.436
9Portugal1:55.3271:56.2203:51.547+2.585
10Italië1:54.7991:57.0953:51.894+2.932
11Indonesië1:55.8611:56.1353:51.996+3.034
12Verenigde Staten1:54.9701:57.0433:52.013+3.051
13Zuid-Afrika1:55.4361:56.6823:52.118+3.156
14Pakistan1:55.3981:56.8023:52.200+3.238
15India1:55.6201:57.2093:52.829+3.867
16Duitsland1:55.0671:58.2003:53.267+4.305
17Mexico1:55.7751:57.8813:53.656+4.694
18Tsjechië1:56.2701:57.4963:53.766+4.804
19Japan1:56.0741:57.8743:53.948+4.986
20Oostenrijk1:56.2091:58.7803:54.989+6.027
21China1:56.9471:59.1003:56.047+7.085
22Canada1:55.3572:05.0404:00.397+11.435
23Libanon1:56.5412:21.1184:17.659+28.697
24Australië1:55.3782:22.4824:17.860+28.898

Nintendo games worden mogelijk verfilmd

Reggie Fils-Aime, Executive Vice President of Sales and Marketing bij Nintendo, heeft in een interview met Club Nintendo laten weten dat Nintendo plannen heeft om drie van haar franchises te gaan verfilmen. Het zit er dik in dat hier mee wordt gedoeld op Zelda, Mario en Metroid. Meer was Reggie helaas niet van plan te zeggen, hoe en in welke vorm de films gemaakt zullen worden is daarom dan ook nog niet bekend. Voorlopig tasten we dus nog even in het duister bij deze verrassende plannen van Nintendo, maar het feit dat Nintendo haar grote franchises wil laten verfilmen zal al bij menig fan een glimlach op het gezicht tevoorschijn toveren.

[A1GP] Uitslag 3e vrije training

Vannacht is op het circuit van Sepang de derde vrije training voor de GP van Maleisië verreden. Jos Verstappen wist voor Nederland opnieuw de snelste tijd neer te zetten, gevolgd door Pakistan. China werd zeer verrassend derde.

PosTeamTijdVerschilRonden
1Nederland1:55.193-8
2Pakistan1:55.489+0.29616
3China1:55.526+0.33313
4Zuid-Afrika1:55.660+0.46716
5Nieuw-Zeeland1:55.803+0.61014
6India1:55.805+0.61219
7Italië1:56.195+1.00215
8Duitsland1:56.999+1.80622
9Zwitserland1:57.269+2.07618
10Ierland1:57.590+2.39717
11Canada1:57.780+2.58711
12Maleisië1:57.896+2.70313
13Indonesië1:58.008+2.81511
14Frankrijk1:58.036+2.84317
15Groot-Brittanië1:58.517+3.3249
16Oostenrijk1:58.539+3.34617
17Japan1:58.546+3.35314
18Verenigde Staten1:58.668+3.4759
19Mexico1:58.855+3.66219
20Tsjechië1:59.018+3.8259
21Brazilië1:59.034+3.84119
22Libanon1:59.159+3.96621
23Australië1:59.507+4.3146
24Portugal1:59.955+4.76212

Zesde plek Broeders in Lake Placid

Bobsleester Ilse Broeders is tijdens wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Lake Placid als gedeeld zesde geëindigd. Eline Jurg viel wat tegen met een achttiende plek in de eindrangschikking.

Broeders ging ditmaal met remster Kitty van Haperen de slee in, waar afgelopen week Jeannette Pennings nog die rol was toebedeeld. Het duo leverde vooral een sterke tweede run af, waardoor de eindtijd 1.56,75 was, slechts zes tienden achter de winnaressen Kiriasis en Prahm, afkomstig uit respectievelijk Duitsland en de Verenigde Staten. Eline Jurg had in Urta Rozenstruik haar remster en beleefde een tegenvallende eerste run. De uiteindelijke achttiende plek was dan ook vooral daaraan te wijten. Zowel Jurg als Broeders is trouwens al zeker van deelname aan de Olympische Winterspelen. Op 6 januari bepaalt een test wie de remmers van het tweetal zullen worden.

DVD: War of the Worlds 2-disc S.E.

In de vorm van een eigentijdse hervertelling van het klassieke verhaal van H.G. Wells toont deze scifi-thriller de buitengewone strijd om de toekomst van de mensheid, gezien door de ogen van een Amerikaans gezin. Tijdens het zien van de film voer ik zelf ook een innerlijke strijd, aangezien slechts één vraag door mijn hoofd blijft spoken: waarom moest dit verhaal nu zo extreem verhollywoodiseerd worden?


Friesinger sterkste op kilometer

Anni Friesinger heeft met een sterke tijd de eerste 1.000m bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City gewonnen. Jennifer Rodriguez werd tweede, Ireen Wüst was met de vijfde plaats de beste Nederlandse.

Ireen Wüst was de eerste die een sterke tijd op de klokken kon zetten. De 19-jarige Brabantse kwam tot een nieuw persoonlijk record van 1.14,92. Annette Gerritsen (1.16,21) en Marianne Timmer (1.15,41) konden Wüst niet bedreigen. Hetzelfde gold voor Van Deutekom, zij reed nog wel een persoonlijk record van 1.16,20.

De tijd van de jonge Nederlandse werd verbeterd door Bei Xing Wang, de winnares eerder op de dag van de 500 meter, met 1.14,62. Manli Wang reed ook onder de 1.15, maar kwam te kort op haar landgenote. Jennifer Rodriguez kon de tijd van de Chinese wel bedwingen, de Amerikaanse reed 1.14,21. Anni Friesinger reed opnieuw sterk en kwam zelfs in de buurt van het wereldrecord (Witty - 1.13,83) met een nieuw Duits record van 1.13,95. Dit was genoeg voor de overwinning op de eerste 1000 meter dit weekeinde, morgen volgt de tweede. Wereldkampioene Barbara de Loor stelde teleur met 1.18,06 en was daarmee de langzaamste Nederlandse.

Uitslag eerste 1000 meter vrouwen wereldbeker Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1A. FriesingerDuitsland1.13,95
2J. RodriguezVerenigde Staten1.14,24
3C. SimionatoItalië1.14,55
4B.X. WangChina1.14,62
5S. VölkerDuitsland1.14,87
6I. WüstNederland1.14,92
7M. WangChina1.14,94
8C. NesbittCanada1.15,30
9S. RempelCanada1.15,32
10M. TimmerNederland1.15,41

50 Cent: Bulletproof vervroegd

Vaak hoor je developers een release date roepen welke ze later niet kunnen nakomen, daarom vertragen ze vervolgens de deze datum. Het team achter 50 Cent: Bulletproof doet de fans van deze rapper een pleziertje en laat de game zowaar eerder uitkomen in de VS. In plaats van de geplande 22 november als release date is de game vandaag al uitgekomen voor de PlayStation en Xbox. Of de geplande 25 november voor Europa ook vervroegd wordt is niet bekend.

"This game is hot. It's an exciting time for me and G Unit as we've gone from the music world into the virtual world and I can't wait for my fans to join in on the action." aldus 50 Cent.



Stad zonder stroom na onbetaalde rekening

Icoon OpmerkelijkEen betalingsachterstand van 391.000 euro was aanleiding voor de Italiaanse stroomboer ENEL om een stadje op Sicilië een daglang zonder stroom te zetten. Het gemeentebestuur van Enna was verantwoordelijk voor de achterstallige rekening, en zag geen mogelijkheid het bedrag terug te betalen.

De actie van ENEL had succes, want het gemeentebestuur trad uit angst voor woedende inwoners van Enna ras terug naar de onderhandelingstafel. De partijen kwamen vervolgens snel tot afspraken over een afbetalingstermijn. De ruim 30.000 inwoners van het Zuid-Italiaanse plaatsje kunnen inmiddels weer beschikken over elektriciteit.

'Stampertje' weet inbraak te voorkomen

Icoon OpmerkelijkEen konijn in Vlaardingen wist donderdag in alle vroegte een inbraak te voorkomen door hard te gaan stampen. Het beestje rook onraad toen om half zes een ongewenste indringer het huis doorzocht, en wist met het gestamp zijn baasje te wekken.

Toen de eigenaresse van het dier poolshoogte wilde nemen bij 'Stampertje' trof ze een inbreker aan in de huiskamer. De man koos direct het hazepad, maar wist wel een handtas en autosleutels mee te nemen. Dankzij het waakzame konijn had hij echter geen tijd de bijbehorende auto te stelen.

Veel genodigden aanwezig bij doop Alexia

Icoon KoningshuisEr zullen bij de doop van Alexia, de jongste telg van de Oranjefamilie, zaterdag in de Dorpskerk in Wassenaar circa 500 kennissen, vrienden, bekenden, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. Het merendeel van de genodigden heeft de uitnodiging ook daadwerkelijk aanvaard.

Het Belgische koningshuis heeft kroonprins Filip en prinses Mathilde afgevaardigd. De Haagse politiek zal worden vertegenwoordigd door premier Jan Peter Balkenende (CDA), Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) en Eerste-Kamervoorzitter Yvonne Timmerman-Buck (CDA). Daarnaast zullen de families van Willem-Alexander en Máxima aanwezig zijn.

Het tweede kind van het kroonprinselijk paar, voluit Alexia Juliana Marcela Laurentien geheten, is prinses der Nederlanden en prinses van Oranje-Nassau. De prinses staat nu derde in de lijn van troonopvolging, na haar vader en haar zus prinses Amalia.

Afgedankte mobieltjes worden doorgespoeld

digitaljet had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkSteeds meer mobiele telefoons duiken op in het rioleringssysteem van Helsinki. Het lokale waterleidingbedrijf aldaar, Helsinki Water, dat meer dan een miljoen huishoudens van water voorziet, kampt met problemen doordat veel mensen hun mobieltje door het toilet spoelen.

Het is niet duidelijk of het in alle gevallen een ongelukje betreft, maar Helsinki Water denkt dat het in veel gevallen om opzet gaat. Hoewel het waterleidingbedrijf nog geen duidelijke cijfers heeft, lijkt het fenomeen niet onbekend in andere landen. Alleen al in Groot-Brittannië vliegen elk jaar 600.000 telefoontjes de toiletpot in.

Door de afname van de grootte van mobiele telefoontjes is het de laatste jaren ook nog eens makkelijker geworden om een apparaatje door het toilet te spoelen. Het doorspoel-incident is overigens zesde op een, door Zweedse detaillisten samengestelde, lijst met meest voorkomende telefoon-ongelukken. Met stip op nummer één staat de strakke spijkerbroek.

Bij de rioolzuiveringsinstalltie in Vlikinmäki in Finland wordt jaarlijks een ton vast afval uit het drinkwater gehaald, waaronder mobiele telefoons, kunstgebitten, speelgoed, camera's en zelfs fakkels. Dergelijk afval hoort niet in het riool, is lastig te verwijderen en kan uiteindelijk leiden tot verstoppingen.

Hedrick rijdt opnieuw wereldrecord

De Amerikaan Chad Hedrick heeft, net als vorige week in Calgary, een wereldrecord gereden. Deze keer deed hij dit op de wereldbeker 1500 meter in Salt Lake City. Hij reed ruim een halve seconde van het wereldrecord van zijn landgenoot Davis af. Wennemars kwam tot een Nederlands record.

In de eerste rit werd meteen de toon gezet door Lalenkov met een Russisch record van 1.44,69. Denny Morrison, vorige week winnaar in de B-groep, reed tot 1100 meter onder het wereldrecord van Davis (1.43,33), maar kon het in de slotronde niet volhouden: 1.43,89. Jan Bos en Beorn Nijenhuis reden tegen elkaar, maar konden Morrison niet kloppen, Nijenhuis reed wel een persoonlijk record.

Erben Wennemars slaagde erin om voor het eerst onder de 23 seconden te openen: 22,88. Hij bleef tot het begin van de slotronde onder het wereldrecord, maar ook hij reed een mindere slotronde. Wennemars tekende wel voor een nieuw Nederlands record: 1.43,51, ruim een seconde onder de zilveren tijd van de Olympische Spelen 2002 van Uytdehaage. Chad Hedrick opende minder snel dan Wennemars, maar schaatste een verbluffende slotronde, waardoor hij zelfs het wereldrecord van Shani Davis ruim uit de boeken reed door 1.42,78 neer te zetten. Diezelfde Davis kwam daarna niet meer in de buurt van Hedrick, maar werd wel tweede, net voor Wennemars. In de slotrit viel Simon Kuipers, waardoor Joey Cheek werd gehinderd en opnieuw mocht rijden. De Amerikaan zette dezelfde opening neer als Wennemars (22,88), maar liet het lopen nadat Kuipers voor hem langs gleed. In zijn tweede poging begon Cheek nog snel, maar zijn poging strandde na 1.47.

Uitslag 1500 meter mannen wereldbeker Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1Chad HedrickVerenigde Staten1.42,78 (WR)
2Shani DavisVerenigde Staten1.43,41
3Erben WennemarsNederland1.43,51
4Denny MorrisonCanada1.43,89
5Beorn NijenhuisNederland1.44,68
6Yevgeni LalenkovRusland1.44,69
7Derek ParraVerenigde Staten1.44,78
8Steven ElmCanada1.44,95
9Alexandr KibalkoRusland1.45,02
14Jan BosNederland1.45,53

Bolletjesslikker komt om in cellencomplex Schiphol

Icoon AlgemeenIn het cellencomplex op Schiphol is vrijdagochtend een bolletjesslikker door nog onbekende oorzaak overleden. Een woordvoerder van de marechaussee vertelt dat er wordt vermoed dat de man is gestorven doordat een bolletje cocaïne in zijn lichaam knapte.

Het slachtoffer werd opgepakt na een vlucht van Peru naar Nederland op verdenking van het smokkelen van drugs. Het gaat om een 24-jarige Nederlander. De marechaussee zal zijn dood samen met de rijksrecherche aan een grondig onderzoek onderwerpen. Bij een dergelijk incident zal de rijksrecherche altijd worden aangesproken om onderzoek te doen. Ook zal het Nederlands Forensisch Instituut sectie op het lichaam van de man verrichten om de doodsoorzaak vast te stellen.

De man overleed in hetzelfde cellencomplex waar 27 oktober een fatale brand woedde. Die brand kostte aan elf mensen het leven en vijftien illegalen raakten gewond.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.