Sneijder langer bij Ajax

Sven (Svensational)
Wesley Sneijder heeft zijn nog tot 2007 lopende contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De Utrechter zal dus tot 2009 in het rood-wit van Ajax te bewonderen zijn. Sneijder kwam in zijn carrière nog niet voor een andere club dan Ajax uit.

Hoewel de 21-jarige middenvelder inmiddels al aan zijn vierde seizoen bezig is bij Ajax heeft hij nog steeds een goed gevoel over de toekomst. “Ja, ik heb bewust gekozen voor Ajax. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik hier meer kan leren en ik heb een Ajax-hart. Ik ben één keer landskampioen geworden met Ajax en dat wil ik zeker nog een paar keer meemaken. Met dit team kunnen we nog enorm groeien, dus ik blijf bij Ajax.”, aldus Sneijder.

Sneijder debuteerde op 2 februari 2003 in de hoofdmacht van Ajax. In de competitiewedstrijd tegen Willem II werden de Tilburgers met 6-0 vermorzeld. Sindsdien speelde hij 85 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 23 keer scoorde. Ook is hij inmiddels een vast selectielid van het Nederlands Elftal. In het oranje tenue wist hij vijf keer het net te vinden in twintig wedstrijden.