Christie's veilt oudste nog drinkbare wijn

Icoon OpmerkelijkIn Amsterdam zal op 1 december dit jaar bij veilinghuis Christie's de oudste nog drinkbare wijn ter wereld onder de hamer gaan. Het betreft hier een fles Duitse RŁdesheimer Apostelwein uit 1727. Het veilinghuis verwacht een opbrengst tussen de 800 en 1200 euro, maar er gaan geruchten dat de fles wel 5000 euro zou kunnen gaan opbrengen.

De fles was tot voor kort opgeslagen in de schatkamer van de beroemde Bremen Ratskeller (zie foto). Naast deze fles wordt er door Christie's ook nog een Ch‚teau Monbousquet van 15 liter uit 1999 geveild. Deze enorme fles moet 600 tot 800 euro gaan kosten. Een fles in de orde van 15 liter heet volgens Christie's een Nebukadnezar.

De veiling staat grotendeels in het teken van een grote hoeveelheid Duitse wijn. Hieronder is ook een unieke collectie Egon Muller uit de 70'er en 80'er jaren. Daarnaast zijn er veel topwijnen van J.J. Prum te vinden, zoals de Graacher Himmelreich Trockenbeerenauslese 1971. Die gaan over de toonbank voor 400 tot 600 euro per fles.
In de Schatkamer van de Bremen Ratskeller liggen veel bijzondere wijnen
In de Schatkamer van de Bremen Ratskeller liggen veel bijzondere wijnen