Basisschool op de vingers getikt door Brein

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Basisschool Fatima in het Limburgse Brunssum is door Stichting Brein op het matje geroepen. In groep 6 werd enkele weken geleden een illegale kopie van de nieuwste Dreamworks-film Madagascar vertoond. Nadat de ouders van één van de leerlingen bij Brein aan de bel hadden getrokken, werd de school verteld dat zij 2000 euro moest betalen.

Volgens basisschooldirecteur Haest heeft de betrokken docent gehandeld uit 'enthousiasme en onwetendheid' toen hij de film vertoonde. Bas Vissers van Brein geeft aan dit niet te geloven. "Deze film draaide pas een dag in de bioscoop. Dan moet je de weg op het internet al goed kennen wil je weten waar je die kunt downloaden. Overigens was de film voorzien van ondertitels in zeer gebrekkig Nederlands. En dat op een basisschool."

Brein vorderde daarom van de school een bedrag van 2000 euro, wat volgens Haest niet zomaar op te hoesten is. Aanvankelijk toonde Brein zich ongevoelig voor deze protesten, maar na vragen van Dagblad de Limburger deed de organisatie de basisschool een opmerkelijk voorstel: óf het volle pond betalen óf meewerken aan een interview. In dat laatste geval zou het bedrag worden teruggebracht tot 500 euro. Als stok achter de deur heeft de school een verklaring moeten ondertekenen waarin staat dat er bij een nieuwe overtreding 10.000 euro moet worden betaald.