Ullrich opgelucht en strijdbaar

Michel (Baraja)
Jan Ullrich mankeert niets, ondanks zijn val van gisteren aan het begin van de negende rit. De Duitser is meteen weer strijdlustig.

Ullrich maakte vandaag een tochtje met zijn ploegmakkers van T-Mobile. Vòòr zijn oefenritje had de Tourwinnaar van 1997 zich laten onderzoeken in Grenoble. Ullrich vreesde voor een gebroken rib maar kan opgelucht ademhalen: hij heeft enkel wat bloeduitstortingen aan zijn linkerborst. De Duitser is meteen weer strijdbaar: ”Ik voel me beter dan verwacht. Dinsdag begint de Tour pas echt, we zullen Armstrong blijven bestoken.”

Zijn manager bij T-Mobile, Walter Godefroot, is ook opgelucht: ”Gelukkig is er niets aan de hand, want morgen is een heel belangrijke rit. Niet dat de Tour dan beslist wordt, maar hopelijk geven de concurrenten elkaar niet te veel toe zodat de Tour spannend blijft.” In tegenstelling tot zaterdag vielen de kopmannen van T-Mobile gisteren niet aan. Godefroot verklaart die passiviteit: ”Voigt was voorop en dat is bijna een vriend van ons. Het zou niet verstandig geweest zijn achter hem aan te rijden en op die manier vijanden te maken.”