Na America's Army ook America's Navy?

Steven (Steeven)
Op de website van de US Navy zijn de eerste details aangekondigd van een PC-game met de naam Navy Training Exercise: Strike and Retrieve. De game moet gratis te downloaden zijn als deze af is.

Blijkbaar is de US Navy geïnspireerd door het succes van America's Army, een militaire simulator die drie jaar geleden uitkwam en veel mensen moest interesseren voor het leger. Op dit moment heeft America's Army al 3,5 miljoen geregistreerde mensen, maar hoeveel mensen daarvan het spel nog spelen is onbekend.

Navy Training Exercise moet elk persoon ook interesseren in de marine. Zo zal er via bepaalde missies langzaam een idee gegeven worden over hoe de marine in elkaar zit. Een woordvoerder van de US Navy heeft gezegd dat mensen en computerspellen elkaar dagelijks opzoeken. Volgens hem is het dan ook aan de US Navy om dit soort mensen te bereiken met deze vorm van adverteren.

Het is echter wel een vreemde manier om mensen te prikkelen bij de US Navy te komen, aangezien de game totaal niet realistisch overkomt zoals America's Army dat wel deed:

Het spel moet aanstaande vrijdag gratis te downloaden zijn op de website van de US Navy.