Vinokourov: "Alles gaat zoals gepland"

Michel (Baraja)
Alexander Vinokourov was ongetwijfeld één van de opvallendste figuren tijdens de eerste negen dagen van de Tour de France. De Kazak is tevreden over het verloop van de Tour tot nu toe en maakt er geen geheim van dat hij in 2006 misschien voor Discovery-Channel fietst.

Vinokourov viel tijdens twee ritten aan in de eerste week: in de zesde etappe naar Nancy pakte hij negentien seconden op Armstrong en zaterdag bracht hij de ploeg van de zesvoudig Tourwinnaar in grote moeilijkheden door keer op keer Armstrong te attaqueren op de col de la Schlucht. Volgens ‘Vino’ loopt alles dan ook op schema voor T-Mobile: ”Alles gaat zoals gepland. Ullrich, Klöden en ik staan aan de top van het algemeen klassement en we hebben zaterdag laten zien dat we Armstrong van alle kanten kunnen aanvallen. Het is een niet te schatten voordeel dat we nu alledrie aan de start stonden van de Tour. Ik persoonlijk heb nooit gedacht dat Armstrong onverslaanbaar is. Een glimp daarvan hebben we zaterdag kunnen zien.”

De Kazak weet nog niet in welke ploeg hij volgend seizoen rijdt: ”Ik heb al aanbiedingen van AG2R en Cofidis naast me neergelegd. Het enige team waarvoor ik T-Mobile zou verlaten is Discovery-Channel. Ik maak zeker een keuze tussen één van deze twee teams.”