Quick Step wil Simoni en Cancellara

Quick-Step-ploegleider Patrick Lefevere, die Michael Rogers en Patrik Sinkewitz na 2005 ziet vertrekken naar T-Mobile, is op zoek naar enkele vervangers. De ploegbaas ziet vooral Gilberto Simoni en Fabian Cancellara graag komen.

Door het vertrek van zowel Sinkewitz als Rogers staat bij de Belgische formatie voor het seizoen 2006 een vacature open als kopman voor de rittenwedstrijden. Gilberto Simoni zou deze ontstane plek, volgens Lefevere, prima kunnen invullen volgend jaar.

Zodoende heeft hij deze week een gesprek met de manager van 'Gibo'. "Ik vrees dat we de Simoni niet kunnen betalen," zegt hij in de Belgische krant het Nieuwsblad. "Zijn manager beweert wel dat Simoni zelf een sponsor achter de hand heeft. We zien wel." Naast Quick Step staat de Italiaan ook nog in de belangstelling van onder andere Crédit Agricole, Domina Vacanze en Saunier Duval.

Ook met de zaakwaarnemers van Cancellara heeft de Belgische ploegbaas al contact gelegd. "Met de managers van Fabian Cancellara zat ik ook rond de tafel. Financieel zijn we er nog niet uit. Bovendien vrees ik dat het op de Tour-rustdag in Grenoble zal stikken van de managers."