Sauber weer geen punten

Olga (Nuongirl)
Het team van Sauber kreeg niet echt het weekend waar ze op gehoopt hadden in Engeland. Felipe Massa eindigde als tiende en Jacques Villeneuve kwam niet verder dan een 14de plaats en maakte bovendien ook nog eens een fout tijdens zijn eerste pitstop.

"Helaas verknalde ik mijn eerste pitstop. Ik keek naar de man met de lollypop maar toen werd ik afgeleid door wat er in de Red Bull pitbox afspeelde en zag ik een beweging in mijn ooghoek fout aan als het signaal van de lollypopman. Mijn excuses voor de man die ik op zijn voet raakte. Gelukkig viel het allemaal wel mee", aldus de Canadees. "Tijd kostte me dat incident en omdat ik ook nog eens vast zat in het verkeer, verliep het allemaal niet zo lekker. De wagen was ook moeilijk bestuurbaar dus het ging allemaal niet zo makkelijk vandaag".

Felippe Massa was tevreden over zijn race, ondanks dat zijn start verre van vlekkeloos was. "Bij de start kreeg ik een probleem met de koppeling en zodoende reed ik langzaam weg. Ik maakte de verloren plaatsen aan de Jordans meer dan goed maar door het verkeer verloor ik veel tijd. Ondanks dat had ik toch de juiste strategie en wanneer ik alleen op de baan reed, deed de wagen goed zijn werk en presteerde erg consistent. Als ik verderop de grid gestart was, dan had ik zeker voor punten kunnen strijden. Jammer genoeg kon dat niet maar ik ben erg blij met mijn race".