MotoGP: Hayden wint eerste GP

Roel (jozef444)
Nicky Hayden heeft vandaag de Red Bull U.S. Grand Prix gewonnen op het circuit van Laguna Seca. De jonge Amerikaan pakte hiermee zijn eerste overwinning in de MotoGP voor zijn thuispubliek.

Hayden startte vanaf pole position met naast hem op de eerste rij Rossi en Barros. Rossi kwam dit keer wel goed weg en behield zijn tweede plaats achter de Honda coureur. Barros kwam erg slecht weg en viel in de laatste bocht van de eerste ronde en ging met Marco Melandri van de baan. Beiden moesten opgeven.

Sete Gibernau had een goede start en klom op van plaats dertien naar plek zeven. Na een aantal ronden was de Spanjaard zelfs al opgeklommen naar plaats vier. Nicky Hayden trok vooral in het begin van de race een gat met de nummer twee Rossi. Dit verschil bleef de rest van de race rond de 2.5 sec op de nummer twee van de race.

In de achtste ronde valt Carlos Checa met zijn Ducati in bocht één. De coureur deed het tot op dat moment erg goed op een circuit waar zijn motor niet geweldig kon presteren. Een aantal ronden later zijn dan de teamgenoten Rossi en Edwards met elkaar in gevecht. De Amerikaan die het circuit goed kent gaat zijn teamgenoot in de beruchte corkscrew met een knappe inhaalmanoeuvre voorbij.

Daarna gebeurt er tot aan de laatste ronden vrij weinig. Vijf ronden voor het einde pakt de Japanner Tamada met een knappe inhaalactie op het rechte stuk de zevende plaats van Hopkins af. Rossi komt dan in de laatste ronde nog erg dichtbij aan zijn teamgenoot op de tweede plaats maar moet toch genoegen nemen met de derde plek. Hayden wint uiteindelijk met een voorsprong van net geen twee seconden op de nummer twee Edwards.

Uitslag Red Bull U.S. Grand Prix

positiecoureurteamachterstand
1N. HaydenRepsol Honda Team32 ronden
2C. EdwardsYamaha Factory Racing+ 1.941
3V. RossiYamaha Factory Racing+ 2.312
4M. BiaggiRepsol Honda Team+ 4.216
5S. GibernauMovistar Honda MotoGP+ 4.478
6T. BaylissHonda Pons+ 22.381
7M. TamadaKonica Minolta Honda + 22.493
8J. HopkinsRed Bull Suzuki+ 23.148
9S. NakanoKawasaki racing Team+ 23.625
10L. CapirossiDucati Team+ 26.123