Vakantiegangers klagen over tekort aan ruimte

Icoon Binnenlands nieuwsVan de vijf Nederlanders die op vakantie gaan met de auto, hebben er twee last van een tekort aan bagageruimte. Vaak blijkt de auto al helemaal vol te zitten, wanneer er nog een heleboel spullen op de stoep staan om in de auto te worden gepropt. Van de spullen die noodgedwongen dan toch maar thuis moeten blijven staat kinderspeelgoed op de eerste plaats. De fietsen volgen het speelgoed op plaats twee. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Trendbox.

Het inpakken van de auto blijkt een klus waar veel stress bij komt kijken. In tweederde van de gevallen is het de man die de auto alleen inpakt. Dit waarschijnlijk omdat zij denken een beter ruimtelijk inzicht te hebben, en dus meer spullen in de auto kwijt te kunnen. Slechts bij zeventien procent van de ondervraagden wordt het inpakken van de auto door zowel de man als de vrouw gedaan. Tijdbesparend is dit niet, want het gemiddelde inpakken van een auto duurt ongeveer drie kwartier. Ook is het niet goed voor de sfeer want bij twintig procent van de mensen die samen de auto inpakken eindigt dit in ruzie.

Onder de bagage die zeker mee gaat op vakantie valt onder andere: medicijnen, landkaarten en foto- en videoapparatuur. Ook twijfelt geen van de ondervraagden eraan om ook maar iets van kleding thuis achter te laten. Minder kleding in koffers of tassen stoppen is overigens ook geen optie.