Eerste draadloze school in Arizona

Icoon Digital nieuwsOp een school in Arizona hoeven de leerlingen niet langer met een tas vol zware boeken te zeulen. De school is vanaf komend schooljaar volledig overgegaan van boeken naar digitale lessen en daarom is een laptop voor de leerlingen voldoende. De school heeft compleet draadloos internet en daarom kunnen de laptops overal in de school worden gebruikt.

De school staat in het plaatsje Vail en is de eerste "draadloze" school in heel Arizona. De leerlingen maken als lesmateriaal gebruik van online artikelen in plaats van de gebruikelijke boeken. Ook in Amerika is het nog altijd een zeldzaam verschijnsel dat scholen geheel kiezen voor "boekloos" lesgeven. Met name de kosten, onveiligheid en de onkunde zorgen er vaak voor dat de plannen niet van de grond komen.

Alle 350 leerlingen van de middelbare school krijgen gedurende het schooljaar een laptop. De kosten van deze laptop zijn ongeveer 850 dollar, en daarmee is deze manier van lesgeven een stuk duurder dan het lesgeven via boeken, want dat kost "slechts" 600 dollar.

Overigens gaat het ROC in Eindhoven komend schooljaar op een zelfde manier van start.