Montoya: "Ik wilde deze race winnen"

Olga (Nuongirl)
Het team van McLaren Mercedes kan tevreden terugkijken op de Grand Prix van Engeland. Juan Pablo Montoya pakte zijn eerste overwinning voor het team en Kimi Räikkönen wist de schade beperkt te houden door als derde te finishen.

"Dit was het maximaal haalbare. Ik had het beter kunnen doen als ik gisteren geen probleem met de motor had gekregen, maar zo is het nou eenmaal. Het was een moeilijke race, vooral naar een andere auto rijden in de snelle bochten is niet makkelijk. Toen ik uiteindelijk Michael Schumacher en Jarno Trulli had ingehaald, was het te laat om het gaat naar de top te dichten," aldus de Fin.

Juan Pablo Montoya was erg blij met zijn overwinning maar sprak wel van een moeilijke race. "Het voelt fantastisch om mijn eerste race voor McLaren te winnen. Mijn start was perfect en ik kon vrijwel gelijk langs Alonso komen. Ik wilde deze race winnen dus ging er helemaal voor. Onze strategie pakte goed uit. Het was een moeilijke race en Fernando zette me constant onder druk. Het is ook leuk dat we juist deze race hebben gewonnen, omdat er veel mensen van de fabriek waren."

Ook teambaas Ron Dennis was blij, en zei tevens dat het kampioenschap hiermee nog niet gelopen is. "Ik hoef weinig te zeggen over dit resultaat, het spreekt voor zich. Juan Pablo heeft het fantastisch gedaan. De derde plaats van Kimi is ook erg goed als je naar zijn startpositie kijkt. Er zijn nog 80 punten te verdelen dus allebei de coureurs zouden nog voor het kampioenschap kunnen gaan."