FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 juni 2005

Pools kind door moeder verkocht voor 10.000 euro

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 32-jarige Poolse heeft haar pasgeboren kind voor 10.000 euro verkocht aan een gezin in de Duitse plaats Krefeld. De politie heeft zowel de moeder als de kopers aangehouden. Een vrouw die bemiddelde bij de verkoop zit ook vast.

Vorige week beviel de Poolse vrouw van het meisje in de woning van de tussenpersoon. De kopers hadden de transactie goed voorbereid en de buren al verteld dat zij een kind verwachtten. Desondanks kwam de politie de illegale kinderhandel op het spoor door een tip van omwonenden.

De baby kwam een maand te vroeg ter wereld, en woog amper twee kilo. De politie heeft de baby inmiddels weggehaald bij het Duitse gezin en overgebracht naar een ziekenhuis.

Pac-Man wordt 25 jaar

Deze maand zal Pac-Man, misschien wel de meest bekende computerfiguur aller tijden, zijn 25e verjaardag vieren. Bedenker van Pac-Man is Toru Iwatani, die ten tijde van zijn verzinsel ontwerper was bij spellenfabrikant Namco.

Iwatani kwam op het idee tijdens het eten van een pizza. Er ontbrak een pizzapunt, waarna het idee voor Pac-Man geboren werd. Aanvankelijk noemde Iwatani zijn creatie Puck-Man, maar in de Verenigde Staten werd hij hernoemd naar Pac-Man om zijn naam niet te laten verbasteren tot het scheldwoord Fuck-Man.

Volgens Billy Mitchell, de enige persoon van wie bekend is dat hij het spel uitgespeeld heeft, is het gebrek aan geweld het succes van het spel. Mitchell speelde in 1999 zes uur lang Pac-Man en speelde alle 256 levels uit, wat resulteerde in een high-score van 3.333.360 punten. Mitchell: "Of je nu 80 bent of een klein kind: iedereen kan zich identificeren met Pac-Man. Het is een schattig concept. Met de held proberen uit de handen te blijven van de slechterikken."

Overigens is Pac-Man nog steeds populair. Onlangs werd Pac-Manhattan gespeeld in New York. Met behulp van gps, Bluetooth, virtual-reality, wifi en infrarood moeten deelnemers virtuele koekjes op straat opeten en uit handen van de spoken blijven.

Poema mag levend gevangen worden

Sunit, 314, sidelo, macromarkt.nl en Snapcount2 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Stichting Pantera uit Nijeberkoop mag de loslopende poema op de Veluwe vangen. Pantera wil de poema levend vangen. Er was namelijk sprake van dat het beest zou worden gedood; dit omdat verdoven van dichtbij moet gebeuren en risico's zou opleveren voor de jager. Pantera bestrijdt dit echter.

Het besluit van de gemeente Ede is in overleg met onder meer de Dierenbescherming en de stichting AAP genomen. De stichting krijgt tot en met dinsdag de tijd om het dier te vangen. De politiemensen en marechaussee blijven surveilleren op en rond de Ginkelse Hei, waar de poema vanochtend nog is gesignaleerd. Ouwehands Dierenpark in Rhenen liet woensdag al weten het dier te huisvesten als hij levend gevangen zou worden.

Medewerkers van Pantera gaan op pad als er een melding binnenkomt dat iemand een poema heeft gezien. Er worden ook honden gebruikt, die verse sporen kunnen volgen. De stichting roept dan ook op eventuele pootafdrukken ongemoeid te laten.

Kort geding Brein om persoonsgegevens

nz1900 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsAuteursrechtenorganisatie Brein heeft van in totaal 41 klanten via hun provider de persoonsgegevens geëist. Dit gebeurde in een kort geding voor de rechtbank in Utrecht waarbij de organisatie vijf internetaanbieders, te weten @Home, Planet Internet, Chello, Tiscali en Wanadoo, heeft gedaagd. Brein maakte al eerder bekend via de aanbieders achter de klantgegevens te willen komen.

In dit kort geding zal de eerste vraag zijn of deze zaak wel geschikt is als kort geding. De internetaanbieders, vertegenwoordigd door advocaat Alberdingk Thijm (bekend van de rechtszaak om KaZaA), vinden van niet. Volgens de raadsman is de zaak dermate ingewikkeld dat er beter een bodemprocedure kan worden gestart. In april heeft Alberdingk Thijm overigens al een dergelijke procedure gestart tegen Brein.

De advocaat van de vijf internetaanbieders zegt verder dat Brein zich als een politieagent opstelt, volgens hem een verkeerde rol. "Er bestaat voor een private partij als Brein geen wettelijke grondslag voor het opvragen van naw-gegevens bij de providers. Ik kan ook niet naar de Belastingdienst stappen om de gegevens op te vragen van iemand die bij Brein werkt", aldus Alberdingk Thijm.

Volgens Brein is de bodemprocedure alleen bedoeld als vertragend middel, om zo de volgens hen onvermijdelijke uitkomst van de rechtszaak zo lang mogelijk uit te stellen. Dit is volgens de auteursrechtenorganisatie ook niet zo vreemd, aangezien de internetaanbieders hier belang bij hebben aangezien zij reclame maken voor het snel kunnen downloaden van films en muziek via hun diensten.

Cursus van Tony

TellSell. Wie is er niet mee opgegroeid? Elke ochtend, als er weer geen bal op tv was, kon je kijken naar de 'grandioze' tips en aanbevelingen van Tony Little. Deze gespierde klerenkast hield urenlang een praatje om een paar duffe video's kwijt te kunnen raken. En de meeste mensen trapten er ook nog eens in.
Anyway, er is nu een leuke, actuele parodie op Tony Little gemaakt. Het gaat hier om een cursus voor allochtonen. Kijk zelf maar.

Met dank aan Webcrowler voor de submit

'Wielerduivel' opgepakt

De Duitser Didi Senft, een van de bekendste wielerfans ter wereld, is vandaag door de Zwitserse politie opgepakt. Senft is bij vele wielerkoersen te zien, verkleed als de duivel.

Tijdens de Ronde van Zwitserland had 'de duivel' op de beklimming naar de aankomstplaats Arosa diverse teksten op de weg geschreven. Senft is daarop aangehouden en ontving van de politie een boete van maar liefst 600 Euro. Daarnaast zal de Duitser ook de reinigingskosten moeten betalen, die maximaal 7000 Euro kunnen bedragen.

Senft was in Zwitserland aanwezig om zijn favoriete wielrenner Jan Ullrich te ondersteunen. Die had, net als de wielerfan, een mindere dag. Ullrich moest de leiderstrui in de Ronde van Zwitserland afstaan aan Michael Rogers.

Australier slaat trainer in elkaar: 3jr schorsing

De Australische baanwielrenner Jobie Dajka is voor drie jaar geschorst door de wielerbond van zijn land.

Dajka, voormalig wereldkampioen op de baan in de keirin-discipline krijgt de schorsing omdat hij vorige week zijn trainer Martin Barras in elkaar sloeg. Hij moet ook 80 uur gemeenschapswerk opknappen en op bezoek bij een psycholoog.

Vorig jaar werd Dajka ook al uit de Olympische ploeg gezet na een preventieve positieve dopingtest.

Patriot Act 'boekenwet' op de tocht

Het Amerikaanse House of Representatives heeft met 238 tegen 187 stemmen een wijziging van de Patriot Act aangenomen die Justitie en de FBI het recht ontneemt op inzage in uitleenbestanden van bibliotheken en verkoopgegevens van boekenwinkels. Het Huis gaat daarmee tegen een vetodreiging van president Bush in. De Patriot Act werd snel en met weinig tegenstand aangenomen in de emotionele nasleep van de aanslagen van 11 september 2001.

Het voorstel was afkomstig van een groep volksvertegenwoordigers, die van mening zijn dat de wet in de huidige vorm inbreuk maakt op de privacy van onschuldige bibliotheekgebruikers. Vorig jaar haalde een soortgelijk voorstel het niet, maar dit jaar was er een compromis dat de regering in staat stelt internetgebruik in bibliotheken wel na te blijven gaan. Zo konden de initiatiefnemers zich verzekeren van de steun van 38 Republikeinen.

Onafhankelijk vertegenwoordiger en initiatiefnemer van het voorstel Bernard Sanders spreekt van een "geweldige overwinning die belangrijke grondwettelijke rechten aan het Amerikaanse volk terug kan geven". Hij zei dat de stemming "een regering een pas op de plaats laat maken die de poten onder de burgerlijke vrijheden weg wil zagen die ons als land definiëren".

Er is op dit moment geen concrete verdenking nodig om de 'boekenwet' toe te passen, wat betekent dat deze gebruikt kan worden om naar verdachten te 'vissen'; ofwel, op basis van de leesvoorkeuren kan iemand juist als verdachte worden aangemerkt. Dit is een belangrijk bezwaar van tegenstanders. Maar voorstanders wijzen er op dat de wet juist goede mogelijkheden biedt om te voorkomen dat openbare bibliotheken veilige havens voor terroristen worden, en vinden dat aan die mogelijkheden niet getornd moet worden.

De aanpassing moet nog een stemming in de Senaat en de mogelijkheid van het veto van de president zien te overleven. Als dat het geval is dan kan de aanpassing volgend jaar in werking treden.

Ook Gerards niet naar Wimbledon

Dit jaar doen er geen Nederlandse vrouwen mee aan Wimbledon. Na de afzegging van Krajicek slaagde Michelle Gerards er niet in zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi via de kwalificaties.

De Nederlandse verloor in de derde en laatste kwalificatieronde van de Tsjechische Katerina Bohmova. De 20-jarige Gerards mocht op 5-4 serveren voor de eerste set. Ondanks die gunstige uitgangspositie verloor ze alsnog die set na een tiebreak. Daarna werd ze met 6-0 volledig afgedroogd in de tweede set.

Daar waar Gerards nog twee rondes overleefde in de kwalificaties, daar ging Elise Tamaëla al na één ronde onderuit tijdens de kwalificatieweek. Zij verloor dinsdag van de Duitse Klaschka.

NBA: Jackson keert terug bij Lakers

Phil Jackson keert terug bij de Los Angeles Lakers als hoofdcoach. Jackson nam vorig seizoen afscheid van de club waarmee hij vele successen behaalde. Na één seizoen van afwezigheid keert hij nu dus weer terug op het oude nest.

Jackson was van 1999 tot 2004 werkzaam bij de Lakers. In die periode van vijf seizoenen haalden de Lakers vier keer de NBA-finals, en wonnen daarin drie keer (2000, 2001 en 2002). Hiermee werden de Lakers de derde club die drie keer op rij kampioen werd (na de Bulls en de Celtics).

"We zijn erg blij dat we Jackson weer in huis hebben kunnen halen," verklaarde Lakers-eigenaar Jerry Buss. "Zijn carriere spreekt voor zich en zijn successen in de NBA zijn ongeevenaard. Simpel gezegd; Phil is de beste coach op dit moment en misschien wel de beste coach in de geschiedenis van de NBA."

'11-9'-infoklacht tegen de Volkskrant

bregaladus had ons via de nieuws-submit te melden:

Op vrijdag 24 juni behandelt de Raad voor de Journalistiek een klacht tegen de Volkskrant die is ingediend door lezer Manuel op de Coul. De aanklacht luidt dat de Volkskrant censuur pleegt op essentiële informatie over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.

Op de Coul duidt op de vele complottheorieën die de ronde doen, en die onder meer stellen dat de VS zelf achter de aanslagen zitten. Volgens de boze lezer heeft de Volkskrant daar geen (of veel te weinig) aandacht aan besteed.

Lezer Op de Coul schreef eerder al een brief naar de Volkskrant, waarin onder meer staat: ''Waar is de tijd gebleven dat kranten bij het vermoeden van een groot schandaal er meteen verslaggevers op zetten? Waarom worden de tegenstrijdigheden in het officiële relaas van 11-9 niet breeduit in de pers uitgemeten? In o.a. Duitse, Franse en Japanse kranten zijn er wel artikelen verschenen die dat doen. Er zijn heel veel mensen die denken dat er bedrog in het spel is. [...] Voor het functioneren van een democratie is het noodzakelijk dat burgers, parlement en regering door de media goed en naar waarheid geïnformeerd worden. Zij mogen belangrijke nieuwsfeiten niet om wat voor reden dan ook verzwijgen. [... Ik] kan niet anders dan concluderen dat er bij de Volkskrant onwil heerst om de waarheid van de aanslagen van 11-9 te leren kennen en antwoorden te zoeken op de talloze nog openstaande vragen daaromtrent.''

-
Zie voor meer info dit artikel op Daanspeak.com
Een kritische informatieve 911-site, die Op de Coul aanbeveelt.

Trabelsi blijft bij Ajax

Hatem Trabelsi voetbalt het komende seizoen ook voor Ajax. Eerder waren er berichten dat PSV een bod had uitgebracht op de Tunesische rechtsback.

De Amsterdamse club kwam daarop met een kort persbericht :"Ajax en Hatem Trabelsi zijn het erover eens dat de Tunesiër volgend voetbalseizoen voor Ajax uitkomt."

Behalve PSV zou ook het FC Porto van Co Adriaanse en Benfica van trainer Ronald Koeman de 27-jarige verdediger hebben willen inlijven.

Nederlandse peuter sterft bij gijzeling in Cambodja

Een gijzeling in Cambodja van 29 kinderen van 2 tot 6 jaar in een internationale school heeft het leven gekost aan een Nederlands-Canadees meisje van 3 jaar. Ze kwam om het leven toen de politie na zes uur een einde maakte aan de gijzeling van tientallen peuters, kleuters en hun leraar. Het slachtoffertje zou door de gijzelnemers met één enkel schot in het hoofd zijn gedood.

De gijzeling werd geleid door een 23-jarige man. De andere drie daders waren tieners. Ze namen vanochtend twee klassen in gijzeling en eisten 1000 dollar, wapens en vervoer naar Thailand. Onder de gegijzelden bevonden zich ook kinderen uit Japan, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië en Italië. Het gijzeldrama eindigde in een schietpartij toen de daders in vrachtwagens met enkele kinderen probeerden te ontkomen

Volgens een politieagent uit Siem Reap, een populaire toeristische bestemming waar het delict plaatsvond, is het slachtoffertje een dochter van een Canadese moeder en Nederlandse vader die in een hotel in de buurt werken.

Parlementair onderzoek over tbs-beleid

Uit het spoeddebat van vandaag over het tbs-stelsel is gebleken dat de Tweede Kamer een parlementair onderzoek wil over het tbs-beleid. Daarnaast wil een ruime meerderheid van CDA, PvdA, VVD, LPF, SP, GroenLinks en SGP dat tbs'ers alleen op verlof mogen met een elektronische enkelband.

Aanleiding van het spoeddebat was de ontsnapping van Wilhelm Schippers, die op 7 juni op Utrecht Centraal ontsnapte en dinsdag weer werd opgepakt. Hij wordt ervan verdacht een bejaarde man te hebben vermoord. Vorig jaar moest Donner zich voor de Kamer verantwoorden voor de ontvoering en verkrachting van een meisje uit Eibergen en het jaar daarvoor na de moord op de 80-jarige Hagenaar Piet van Harpen. Beide delicten waren gepleegd door een tbs'er, die niet terugkeerde van verlof.

Donner herhaalde dat hij zal bekijken of de GPS-band sneller kan worden ingevoerd. Proeven met zo'n band lopen al. De minister waarschuwde wel dat het systeem minder goed werkt op drukke plaatsen als bijvoorbeeld stations.

Onderzoek
Het parlementaire onderzoek moet de verbeteringen aantonen, die Donner eerder doorvoerde in het tbs-beleid. Kamerlid Aleid Wolfsen (PvdA) vindt dat de minister in voorgaande zaken 'te traag en te defensief' heeft gereageerd. De huidige zaak is volgens hem anders, omdat het tbs-syteem is aangepast.

Donner vindt een delict, gepleegd door een ontsnapte tbs'er 'een risico dat nooit helemaal is uit te sluiten'. Veel Kamerleden vonden dat discutabel. Sommige fracties vonden dat hij zich verschool achter de rechter, die toestemming gaf voor het proefverlof. Donner: "Er is geen twijfel over mogelijk dat ik verantwoordelijk ben voor de verlofregelingen voor tbs'ers".

De LPF en Groep Wilders eisten al voor het debat het aftreden van Donner. "Minister Donner duikt en wast zijn handen in onschuld en geeft het systeem de schuld. Dat is laffe politiek", aldus Kamerlid Geert Wilders. Volgens Kamerlid Joost Eerdmans (LPF) hebben politie en justitie te laat gereageerd bij de ontsnappen van Wilhelm Schippers. "De minister is daarvoor verantwoordelijk."

Roemeense non overlijdt na kruisiging

In Roemenië is vandaag een jonge non gestorven die drie dagen was vastgebonden aan een kruis en al die tijd geen water of voedsel had gekregen. Drie inwoners van het christelijk-orthodoxe klooster in Tanacu waar de affaire plaatsvond, een priester en twee nonnen, wilden de duivel uit de non drijven.

Enkele andere nonnen die zich zorgen maakten over de barbaarse uitdrijving waarschuwden de politie, die de vrouw aan het kruis vond met een prop in haar mond. Medische hulp kwam echter te laat.

De abt van het bewuste klooster liet weten dat de maatregelen die tegen de vrouw waren genomen ''uit religieus standpunt correct waren''. Zij was ''ziek en bezeten''. De orthodoxe patriarch van Roemenië wilde niet reageren, omdat hij zei niet te kunnen oordelen over de zaak: ''Ik weet niet wat dat meisje had gedaan.''

D-Men Entertainment

Iedereen kent Lange Frans en Baas B wel. De jongens van de hit Zinloos en Moppie. Zij behoren tot de rapformatie D-Men. Vroeger bestond D-Men uit heel veel jongetjes. Je had Lange, Baas, Brutus (van 'Mijn Feestje'), maar ook Negativ (de neger uit 'Mijn Feestje'), Yes-R (van 'Stel je voor'), Soesi B, C-Ronic en Dj MBA. Toen al deze mensjes nog vredelievend met elkaar samen konden werken, hebben ze maar liefst 3 albums uitgebracht onder de naam StraatRemixes. (Toen ook nog vredelievend met The Opposites) Tijdens het maken van Straatremixes dl 4, ging het mis. Yes-R wilde liever solo gaan en Negativ liep boos weg na een vechtpartij in de studio. Na 2 dissen van Negativ tegenover D-Men, is hij overgestapt naar Loyalty Records (site is dood). Negativ is bepaald niet een lievertje. Zo heeft hij ook beef met THC. (1, 2, 3)
Na deze tracks te hebben gemaakt, probeer hij een concurrent te worden van de Straatremixes. Samen met DJ MBA (die inmiddels ook uit D-Men is) maakt hij Straathits. (promo). Hier doet Kimo ook aan mee. Ook Kimo is niet lief geweest. Hij heeft namelijk ook beef met D-Men omdat hij vriendjes is met Negativ. Daarom maakte Kimo deze track. Toen Baasje en Kimo elkaar tegenkwamen liep het uit de hand. Baasje heeft een paar klappen gekregen zo te zien. Of zag hij er al zo uit? Inmiddels is Baas al vrij.

Met dank aan: D-Evil, nlhiphop, AT5, ML75, FP en überneger JeePee. Voor meer weetjes of nummers kunnen jullie me mailen, of een bericht achterlaten in de reacties.

Roda JC wil Dirk-Jan Derksen

Roda JC is geïnteresseerd in Dirk-Jan Derksen. De ploeg van trainer Huub Stevens zoekt nog een ervaren aanvaller die als stand-in kan fungeren.

Afgelopen seizoen werd Derksen clubtopscorer van Fortuna Sittard. Hij scoorde achttien keer in 34 wedstrijden. Momenteel zijn Roda en Fortuna druk in onderhandeling, want Derksen heeft een doorlopend contract. Derksen wil in ieder geval wel naar Kerkrade: ”De clubs zijn in onderhandeling en stoeien over mijn prijs. Ik hoop dat het snel rondkomt, want dan kan ik mijn carrière op een mooie wijze afsluiten.”

Bestuurslid technische zaken Nol Hendriks ziet Derksen niet als een vaste waarde: ”We willen een spits die we achter de hand kunnen houden.” Roda JC kan inderdaad zeker nog een aanvaller gebruiken. Spits Cristiano staat namelijk nog een tijdje langs de kant met een knieblessure.

Krajicek en Schalken missen Wimbledon

Michaëlla Krajicek kan niet mee doen aan het Grand Slamtoernooi van Wimbledon. Ze scheurde vanmiddag de meniscus van haar rechterknie. Schalken vindt dat het geen zin heeft in zijn huidige toestand om aan Wimbledon mee te doen.

Vanmiddag moest ze in haar kwartfinale partij op het toernooi van Rosmalen tegen Shaughnessy opgeven. Na een MRI-scan bleek dat ze de meniscus van haar rechterknie heeft gescheurd. Ze moet geopereerd worden, het herstel vergt zeker vier weken. Aangezien Wimbledon aanstaande maandag begint is het onmogelijk om aan dat toernooi deel te nemen.

"Dit is een van de ergste dagen van mijn leven in een van mijn beste wedstrijden", zei Krajicek toen ze uit het ziekenhuis van Den Bosch kwam. Krajicek was rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon en zou ook met haar halfbroer Richard meedoen in het mixed-dubbeltoernooi. Verder kan ze ook niet dubbelen met Elena Dementieva.

"Dat gemengddubbel was natuurlijk leuk, maar dat het nu niet doorgaat is niet zo'n probleem. Het is vooral hartstikke rot voor haar", reageerde Richard Krajicek na een trainingspotje op de banen van Rosmalen met Paul Haarhuis.

Sjeng Schalken liet na zijn verloren partij tegen Sanguinetti in de tweede ronde van de Ordina Open weten dat hij maandag ook niet in Londen op Wimbledon aanwezig zal zijn. Ja ik liet um toevallig nog ff aan staan. " Het heeft geen nut, ik sta op één been te spelen en de backhand wil niet". Schalken gaat zich nu richten op zijn revalidatie.

"Kies voor veiligheid", zegt Wanadoo

Wanadoo levert diverse Breedband diensten, met daarbij een of meerdere mailboxen. Natuurlijk weet iedereen dat het internet, eigenlijk de grote boze wereld is, met allerlei kwaadwillenden, zoals Spammers, Hackers en Enge Doktoren die virussen verspreiden. Nu heeft Wanadoo er wat op gevonden, namelijk Veiligheidsproducten. Ja en waar het bij de meeste providers er al standaard bij zit moet je bij Wanadoo betalen voor een Spam filtertje en Virusscannertje op je eigen Wanadoo mailbox. Dus dokken maar voor deze diensten. Mocht je nu een spamfilter en een virusscanner bestellen op je mailbox kost dit je ¤ 5,- per maand, per mailbox!

Gelukkig hebben ze een online veiligheidstest, waarmee je met het beantwoorden van een paar vragen al gauw uitkomt op het totaal pakket t.w.v. ongeveer ¤ 7,50 per maand. Dus aanschaffen maar die handel, wat kan ons het schelen. Je wilt toch veiligheid op het net?

Het maakt trouwens niet uit wat je aanvinkt en antwoordt, je komt vrijwel altijd uit op alle 4 de extra diensten, dus: PC Virusscanner, Mailvirusscanner, Spamfilter en Firewall! Behalve als je aanvinkt dat ook kinderen de PC gebruiken, dan krijg je ook een parental control optie erbij. Maar goed, de meesten zullen hier niet intrappen, maar hoeveel mensen zijn er, die niet zoveel verstand van computers hebben en die dus onder de noemer Veiligheid, het hele boeltje aanschaffen??? Ik denk genoeg.

"Dus Wanadoo, daar ga je..."

Met dank aan Plejades voor de submit!

"Alleen Senna was beter dan Alonso"

Het team van Renault F1 is meer dan blij met Fernando Alonso. De jonge Spanjaard voert momenteel het wereldkampioenschap aan en hij lijkt op weg te zijn om de jongste wereldkampioen ooit in de Formule 1 te worden. En ook binnen het team is iedereen overtuigd van de zijn kwaliteiten.

Denis Chevrier, die verantwoordelijk is voor de motoren bij het Franse team, vergelijkt Alonso zelfs met Ayrton Senna da Silva. "Van alle coureurs waarmee ik gewerkt heb, komt Fernando denk ik op de tweede plaats achter Senna. Ayrton was een klasse apart, maar ook in Fernando herken ik alle eigenschappen van een groot kampioen."

"Fernando slaagt er in om het uiterste te halen uit zichzelf, maar ook uit alle andere leden van het team. Een mooi voorbeeld hiervan is dat hij na afloop van elk raceweekend alle teamleden persoonlijk bedankt voor hun inspanningen", aldus Denis Chevrier.

Belgen in lastig parket na blokkering nachtvluchten

randfiguur herschreef en submitte via de nieuws-submit het volgende bericht:

De Belgische minister van Mobiliteit Renaat Landuyt zit in zijn maag met de nachtvluchten op luchthaven Zaventem: "Een groot probleem. Neen: een héél groot probleem." Hij ziet geen oplossing meer voor de geluidsproblemen van de nacht- en weekendvluchten op de nationale luchthaven. "Als de gewesten de huidige geluidsnormen blijven hanteren, is Zaventem binnen drie maanden dicht."

Als alle oordelen van de rechters in verband met de geluidsoverlast worden opgevolgd, kan er 's nachts en in het weekend geen enkel vliegtuig meer starten vanaf Zaventem. Alleen de landingsroute over Leuven ligt nog open.

De federale regering wil zo snel mogelijk een noodwet maken voor de problemen. "Voor de rest is het aan de gewesten", aldus de minister. "Zij moeten beslissen of ze nog een luchthaven willen of niet. "
Landuyt bedoelt hier dus mee dat de gewesten hun strenge geluidsnormen moeten aanpassen.

Het Brusselse gewest kreeg dinsdag in hoger beroep gelijk. De rechter besliste dat het spreidingsplan ingaat tegen de geluidsnormen van 1999. Het Vlaamse gewest wil een "billijke en eerlijke verdeling van de hinder, ongeacht waar de vliegtuigen vliegen." Ofwel, het Vlaamse gewest vind dat Brussel meer moet toegeven.
Het is zeer de vraag of dat ook gebeurt, de Brusselse minister-president Charles Picqué gaf gisteren aan het niet van plan te zijn.

Het VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen geeft de ernst van de problemen aan: "Het gaat om 20.000 jobs. Geen enkel gewest mag met 'geluidsdrempelwallen' economische kloven creëren. Zonder Zaventem wordt Brussel een provinciestadje, onbereikbaar voor internationale instellingen."

Geen contract van Haaren bij Sparta

Ramon van Haaren kan vertrekken bij Sparta. De kersverse eredivisionist heeft de speler laten weten dat hij niet in aanmerking zal komen voor een contract.

In de winterstop kwam de 32-jarige verdediger over van Feyenoord, door veel blessureleed kwam hij daar nauwelijks aan spelen toe. Zijn contract bij Feyenoord loopt deze zomer af.

"Ramon is nog fit genoeg en kijkt dus uit naar een nieuwe club", aldus de zaakwaarnemer van van Haaren, Kees Ploegsma. Eerder kwam de verdediger uit voor RKC Waalwijk en Roda JC.

Chris Horner wint in Zwitserland

De Amerikaan Chris Horner heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Hij kwam alleen aan na 158 km van Bürglen naar de slotklim in Arosa. Rogers veroverde de leiderstrui.

Tijdens de eerste kilometers waren er vele aanvallen, waaronder van Veneberg. Het waren zes renners die na 21 kilometer een serieus gat konden slaan. Het waren Mayo, Arrieta, Laiseka, Atienza, Loosli en Schnider die het best geplaatst was in het klassement op ruim twee minuten van Ullrich. Met nog 50 kilomter te gaan was de voorsprong van de zes ongeveer drie minuten. T-Mobile Team en Quick Step - Davitamon voerden het peloton aan.

Aan de voet van de slotklim van 26 kilometer zijn de koplopers gegrepen. Nibali is de eerste renner die uit het zicht van de groep Ullrich kan blijven. Op 20 kilometer van de streep test Rogers zich even, maar het was Guerini die hem meteen weer terug kon halen. De Amerikaan Horner van Saunier Duval kan bij Nibali komen. Ze hebben op 10 kilometer van de finish ruim twee minuten op de groep met de favorieten. Voigt en Elmiger rijden dan samen op 1.40.

Op 8 kilometer van de streep was het Horner die Nibali alleen achter liet. In de achtergrond was het Rogers die kon ontsnappen aan Ullrich. De overwinning voor Horner kwam niet meer in gevaar. Hij hield uiteindelijk ruim een minuut over op Nibali. Derde werd Rogers, die door de bonificatie en 34 seconden voorsprong op Ullrich, de leiderstrui van de Duitser overnam.

Uitslag 6e etappe
1. Chris Horner (VS) 4.24.43
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.12
3. Michael Rogers (Aus) + 1.14
4. Franck Schleck (Lux) z.t.
10. Jan Ullrich (Dui + 1.48

Klassement na 6e etappe
1. Michael Rogers (Aus) 21.28.40
2. Jan Ullrich (Dui) + 0.20
3. Bradley McGee (Aus) + 0.22
4. Fabian Jeker (Zwi) + 1.11
5. Franck Schleck (Lux) + 1.27

Submit Part 12

Deel 11 kun je nog even bekijken als jullie willen.

Er is veel gesubmit door de weblog bezoekers. Helaas wordt niet alles geblogd omdat sommige submits dubbel zijn. Hier een greep uit de submit.

Men neemt een raceautootje, je maakt een jumppad voor een huis en je missie is om over het huis te kunnen jumpen.
Vergt veel voorbereiding en dan de actuele jump zelf.

Heineken heeft leuke reclames uitgebracht zoals de reclame dat ze aankomen op Mars, maar nu hebben ze een nieuwe reclame. In de reclame wordt iets vertoond wat nog nooit eerder is vertoond, een hond die kan rijden.

De mensen die zich vervelen kunnen altijd deze open Dir gaan bekijken.
En als je echt verveelt dan kun je hier gaan kliederen.
Hier is ook een Topic over op de forum.

Met dank aan Marty26, Poit, JohnDDD, Skinkie voor de submits

HvU-studenten slapen op school door spoorstaking

Robinski had ons via de nieuws-submit te melden:

Spoorstaking of niet, studenten techniek van de Hogeschool van Utrecht moeten hun tentamen morgen gewoon maken. Eerst was er het plan om het tentamen af te gelasten, maar nu heeft de school het mogelijk gemaakt voor de studenten om op school te overnachten. Een woordvoerder verwacht dat er uiteindelijk tien tot twintig van de 500 studenten zullen blijven logeren.

In een e-mail naar de studenten meldt de school: "Tentamens verplaatsen kan de interne planning behoorlijk verstoren, dus: Als het je niet lukt vrijdag aanstaande hier op tijd aanwezig te zijn, kun je de nacht van donderdag op vrijdag doorbrengen in het gebouw op Oudenoord 700."

Het logeeridee kwam van een student, "Wij hebben dus besloten het tentamen niet af te gelasten, maar het zo goed mogelijk te faciliteren", aldus de woordvoerder.

Mortal Kombat Mishaps

Bij een film zie je altijd naderhand pas wat er allemaal fout is gegaan in het filmpje. Je ziet dan bv mensen die hun tekst vergeten zijn of verkeerde dingen zeggen. Als je dit naderhand niet ziet dan kun je het meestal als extra feature op de dvd bekijken.
Maar bij een Spel zie je dit niet zo snel. Ze maken ook geen extra feature waardoor je de fouten van het programma kunt bekijken. Nu is er een Mishaps filmpje van Mortal Kombat en er zitten toch paar hele goede tussen en een paar mindere.

Uwe Boll gaat Postal verfilmen

Uwe Boll, genie achter meesterwerken zoals de verfilming van House of the Dead en Alone in the Dark, zal nogmaals een game met minstens net zo'n diep verhaal als de vorige met zijn magische handjes omvormen tot een genot op het witte doek.

Postal, een game die onbegrijpelijk flink wat game of the year awards is misgelopen, zal het voorrecht hebben om de 'magic touch' van Uwe Boll te ontvangen. In Postal kan je als speler mensen op allerlei verschillende manieren om het leven brengen wat natuurlijk hele verrassende scenes moet opleveren straks.

Heb jij nog nooit het geluk gehad een van de briljante creaties van Uwe Bowell te zien dan kan je je hier en hier in ieder geval alvast even inlezen.

60 jaar Kannibaal

'Dzjengis Khan op twee wielen', zo kopte het weekblad Knack toen hij in 2000 door de kranten werd verkozen tot 'Belg van de eeuw', door de UCI tot 'Wielrenner van de eeuw' en door het publiek tot 'Sportman van de eeuw'. De Mongoolse heerser wilde immers de hele hem bekende wereld veroveren. Hij deed dat te paard en te zwaard, en schiep er een behagen in zijn vijanden te zien lijden. De Belgische renner had dat ook; dat te (stalen) paard en te zwaard ten strijde trekken. Bovendien kreeg hij er een kick van, zo bekende hij ooit in een tv-documentaire over zijn loopbaan om de tegenstanders in zijn wiel te horen sterven. Alleen beperkte hij zich niet tot de bekende wereld. Hij opende voor wielrenners perspectieven waar geen van zijn voorgangers aan hadden kunnen denken, zelfs de illustere Fausto Coppi niet. En nu wordt hij zestig. Over wie ik 't heb?

Cristiano Ronaldo langer bij United

Volgens Sky Sports zal Cristiano Ronaldo nog eind deze maand een nieuwe contract tekenen bij Manchester United.

"Wij zijn er net uitgekomen met Cristiano Ronaldo over zijn nieuwe contract. Hij blijft bij de club tot 2010. Wij zullen het eind juni afronden, wanneer United zich weer gaat voorbereiden op het volgende seizoen", aldus directeur David Gill.

Met het nieuwe vijfjarig contract zal de jonge Portugees één van de best betaalde spelers van de club worden. Zijn oude contract bij de Engelse club liep tot medio 2008, maar door zijn goede prestaties verdiende hij volgens United een opwaardering.

Zabel niet naar de Tour

Erik Zabel wordt niet opgenomen in de Tourploeg van T-Mobile. De ploeg zet alles op een eindzege van Ullrich of Vinokourov.

In de afgelopen jaren werd er ook al getwijfeld over de selectie van Zabel. Toen viel er steeds een knecht voor Ullrich af. Zabel accepteert de beslissing van de ploegleiding: ”Tot nu was er elk jaar wel iemand het slachtoffer. Deze keer ben ik het.”.

Erik Zabel ging in 1994 voor het eerst naar de Tour de France. Hij gaf dat jaar gedesillusioneerd op. In ’95 brak hij door met twee etappezeges. Uiteindelijk zou hij twaalf etappes op zijn naam schrijven. Bovendien won hij van 1996 tot en met 2001 liefst zes keer de groene trui, een absoluut record.

Pas op woensdag zal T-Mobile zijn definitieve selectie bekendmaken. Ook over de deelname van Andreas Klöden bestaat nog geen zekerheid.

Gebroken hart bestaat echt

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Eeuwenlang is het al een bekende uitspraak om grote emotionele klappen onder woorden te brengen. Een gebroken hart heeft sinds kort ook een medische basis. De Amerikaanse cardioloog Ilan Wittstein, van de universiteit van Baltimore onderzocht mensen die een grote emotionele schok ondergingen.

Bij 19 gevallen vond Wittstein symptomen die erop leken te wijzen dat ze net een zware hartaanval hadden gehad, klemmende pijn op de borst, kortademigheid en een hartspier die bijna geen kracht meer heeft om het bloed goed rond te pompen.

De patiënten hadden een enorme hoeveelheid stresshormonen in hun bloed, tot wel 34 keer meer dan normaal. Wittstein stelt dat deze stresshormonen de oorzaak zijn. Echter bij een klassieke hartaanval duurt het herstel maanden, bij een 'broken heart syndrome' is het hart na een week of twee al hersteld.

Opmerkelijk is verder dat het om 18 vrouwen en één man ging. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat vrouwen vaak meer belang hechten aan relaties dan mannen. Ze zijn er dan ook sneller en heviger door gekwetst.

Deco langer bij Barcelona

Barcelona heeft het contract met de Portugese middenvelder Deco opengebroken en verlengd tot medio 2010.

Deco is de derde voetballer wiens contract wordt verlengt nadat de Catalaanse club kampioen werd. Eerder verlengden rechtsback Damia Abella en middenvelder Xavi hun contracten met de Spaanse club. Deco speelt sinds de zomer van 2004 voor de Spaanse club, hij kam toen over van Porto en tekende toen een vierjarig contract.

Pinguins

Opgesloten zitten is niet leuk, voor zowel mensen niet als voor dieren niet. Meestal is het wel zo dat mensen terecht worden opgesloten. Voor dieren is dat meestal niet het geval. Als ze gevangen genomen worden zullen ze, óf omgebracht worden óf ze worden in een dierentuin geplaatst. Hoewel de meeste mensen zullen zeggen dat de dieren het leuk vinden om achter tralies te zitten denken de dieren daar zelf toch anders over. Zo ook deze pinguins.

En voor de liefhebbers, is dit een mooie Pinguin Wallpaper.
(Wallpaper -> opslaan als)

'BMW krijgt het ook in Indianapolis zwaar'

De motorsportdirecteur van BMW, Mario Theissen, heeft gezegd dat de P84/5-motoren die achter in de Williams-auto's liggen het ook het komend weekeinde in Indianapolis zwaar te verduren zullen krijgen.

Afgelopen zondag viel Nick Heidfeld tijdens de Grand Prix van Canada uit met een opgeblazen BMW-motor. Theissen hoopt dat de race in Indianapolis beter zal aflopen.

"Nu de turbulente race in Montreal achter ons ligt, kunnen we ons opmaken voor het tweede deel van onze Noord-Amerikaanse tour. In Indianapolis worden de BMW-motoren maximaal belast. Op het rechte stuk trappen de coureurs meer dan twintig seconden vol op het gaspedaal. Aan het einde van het rechte stuk krijgen de motoren het meest te verduren, daar wordt meer dan tien seconden vol gas gereden. Mark en Nick krijgen hier nieuwe motoren," aldus Theissen. Een goed resultaat zou erg fijn zijn voor BMW, vanuit het Williams-team krijgt de Duitse motorleverancier veel kritiek.

Gekke Japanners

Zoals ondertussen wel bekend is zijn Japanners gekke mensen. Maar omdat het nooit vaak gezegd kan worden, wordt het nu ook weer gezegd. Japanners zijn gekke mensen en als ze door blijven gaan met het maken van zulke gekke reclames dan zullen ze ook nooit van dat gekke imago afkomen. Want zeg nu zelf, welke gek bedenkt nu zo een soort reclame en zet er een gekke man in, die helemaal gek is op borsten. Dat kunnen toch alleen maar die gekke Japanners zijn.

Beyonce Knowles

Beyonce is een mooie vrouw en wilde vrouw. Ze kan soms uitdagend gekleed zijn en dat vinden de mensen helemaal niet erg want wie wil Beyonce niet bloot zien. Beyonce heeft ook een rijk vriendje Jay-Z en laatst waren ze op MTV te bewonderen als een van de machtigste en rijkste stelletjes. Beyonce vergeet ook niet met wie ze allemaal begonnen was en dat is natuurlijk met Destiny Child. Natuurlijk hebben we niet alleen foto's maar ook een kort sexy filmpje van haar tijdens een van haar concerten waar ze weer schaars
gekleedt was.

Microsoft koopt Nvidia-technologie voor Xbox 360

Om ervoor te zorgen dat de Xbox 360 een soort van backwardscompatibility zal kennen heeft Microsoft een deal gesloten met Nvidia zodat zij diens technieken kan emuleren op de nieuwe console. Voor een aantal jaar zal Microsoft nu Nvidia moeten betalen om hun eigen games af te kunnen spelen.

De oude Xbox maakte gebruik van een Intel processor met een Nvidia videokaart. De nieuwe Xbox 360 zal echter een Power PC processor gaan gebruiken met een ATi kaart. Door deze verandering in hardware liep Microsoft tegen het probleem op hoe zij oude Xbox games werkend kon krijgen op de Xbox 360.

Microsoft heeft nu een licentie gekocht van Nvidia om ervoor te zorgen dat zij de oude Nvidia technieken softwarematig kan emuleren. Toch lijkt het probleem nog niet volledig opgelost te zijn. De Xbox 360 zal voor elk oud Xbox spel wat het wil afspelen nog een patch (of zoals Microsoft het graag noemt, 'emulation profile') nodig hebben. Een aantal emulation profiles van Xbox top spellen zullen bij de harde schijf meegeleverd worden en andere zullen in de loop van de tijd via Xbox Live verspreid worden. Microsoft zegt hiervoor niks te vragen.

Er is er één jarig...

hoera hoera! En dat is:

De gele pillenvreter wordt deze maand 25.

Geschiedenis:
Toru Iwatani at een pizza, zag dat er een pizzapunt ontbrak en had opeens een lumineus idee! Eerst noemde hij het beestje Puck-Man, maar hij was bang dat Amerikanen de gele vriend al snel Fuck-Man zouden gaan noemen.

Billy Mitchell, de enige die ooit Pac-Man volledig uitspeelde, verklaart het succes van het spel dankzij de geweldloze insteek. "Of je nu 80 bent of een klein kind: iedereen kan zich identificeren met Pac-Man. Het is een schattig concept. Met de held proberen uit de handen te blijven van de slechterikken."

Launchtitels van PlayStation 3

Er is een lijstje verschenen met daarin de games die bij de launch van de PlayStation 3 beschikbaar zouden zijn. Er staan een paar games tussen die de verkoop van de console een flinke boost kunnen geven, zoals een nieuwe Final Fantasy, Killzone 2 en Metal Gear Solid 4.

6Gun 2 - BattleBorne Entertainment
Avalon - Climax Studios
Dark Sector - Digital Extreme
The Darkness - Starbreeze Studios
Devil May Cry 4 - Capcom
Fight Night Round 3 - EA Chicago
Eyedentify - TBA
Fifth Phantom Saga - Sonic Team
Final Fantasy PS3 - Square Enix
Formula One PS3 - SCE Studios Liverpool
The Getaway PS3 - SCE Studios Soho
Heavenly Sword - Ninja Theory
I-8 - Insomniac Games
Infraworld - Quantic Dream
Killing Day - TBA
Killzone PS3 - Guerilla Games
Metal Gear Solid 4 - Kojima Productions
Mobile Suit Gundam - TBA
MotorStorm - Evolution Studios
Ni-Oh - KOEI
Omikron 2 - Quantic Dream
Possession - Blitz Games
Project Delta - Playlogic International
ShadowClan - Tiger Hill Entertainment
Tekken PS3 - Namco
Vision GT - Polyphony Digital
Warhawk PS3 - Incognito Entertainment

Skater 2

In de vorige blog zag je een skater die zijn stunts niet goed kon uitvoeren waardoor hij in het publiek landde.
Hij zal daar wel een paar blauwe plekken aan overgehouden hebben. Nu is er een andere skater die ook denkt dat hij stoer en tof is, dus hij voert een stunt uit waarbij hij eerst over een railing glijdt en dan eraf zou moeten springen, maar van die railing af springen was niet een van zijn beste ideeën en hij zal er ook wel een paar blauwe plekken aan overhouden.

DTM-race Avignon afgelast

De DTM-race die op 18 september op een stratencircuit in Avignon in Frankrijk zou worden gehouden, is afgelast. De race zal nu op dezelfde datum op de Eurospeedway worden gehouden.

De race in Avignon is afgelast vanwege een Franse wet die alle straatraces in Frankrijk, behalve in Pau, verbiedt. De wet stamt uit 1955, toen bij een ongeluk op het circuit van Le Mans bijna 80 toeschouwers omkwamen. Het ongeluk was het zwaarste ongeluk uit de geschiedenis van de autosport.

De organisatie van de DTM had gehoopt op een groot toeschouwersaantal in Avignon vanwege de deelname van Jean Alesi aan het kampioenschap.

Famitsu begint download service voor gamesoundtracks

Famitsu, het bekende gameblad uit Japan, heeft bekend gemaakt dat zij in samenwerking met Listen.jp (vergelijkbaar met I-tunes/mp3.com) een dienst gaat aanbieden waar men tegen betaling gamesoundtracks kan downloaden.

De Famitsu Game Music Download site zal aan het einde van deze maand zijn (digitale) deuren openen. In het begin zullen er ongeveer duizend nummers te downloaden zijn van o.a. Sega, Taito, Capcom en Falcom. Famitsu verwacht dit jaar ongeveer 30.000 tot 50.000 downloads elke maand.

Voorlopig zal de dienst alleen voor inwoners van Japan beschikbaar zijn, maar wellicht zullen andere (westerse) sites het idee overnemen.

Loting Wimbledon verricht

Raemon Sluiter heeft zeer ongunstig geloot voor Wimbledon. De Rotterdammer treft in de eerste ronde de Argentijn Nalbandian.

In 2002 was Nalbandian nog verliezend finalist in Londen. Toen was hij in de finale kansloos tegen Hewitt. Sluiter heeft de laatste tijd sowieso al pech met lotingen. Ook Peter Wessels had zich een gemakkelijker opponent kunnen voorstellen. Hij stuit op de Tsjech Jiri Novak. De laatste maanden is Novak wat minder in vorm, maar hij is toch als 28e geplaatst.

Schalken speelt tegen de Italiaan Starace. In de derde ronde treft de Limburger wellicht Rafael Nadal. Kampioen Federer opent tegen Mathieu, terwijl Roddick de degens kruist met Jiri Vanek. In de tweede ronde kan Roddick wel de grote outsider Karlovic treffen. Van de toppers had Safin de lastigste loting. De Rus speelt in de eerste ronde tegen Srichaphan. Aanstaande maandag begint het derde Grand Slam toernooi van dit jaar.

Kinderwagen

Als je een baby hebt, dan is het handig als je ook een kinderwagen hebt. Deze kinderwagen heb je dan natuurlijk nodig voor als je een keer met je kleine wilt gaan wandelen. Het vrouwtje in het volgende filmpje wilt ook even lekker een stukje gaan wandelen met haar baby. Ze legt hem netjes in de kinderwagen. Dit op een heel knappe manier want ze kijkt niet eens naar de kinderwagen, maar de baby komt wel goed terecht in de kinderwagen. Maar op het moment dat ze wilt weglopen, loopt het toch anders af doordat ze niet goed kijkt.

Van Beukering lang uit de roulatie

Jhon van Beukering is zes tot negen maanden uit de roulatie. Bij een kijkoperatie bleek de spits van De Graafschap een gescheurde kruisband te hebben.

Over twee of drie weken zal Van Beukering een nieuwe operatie moeten ondergaan. De aanvaller was verrast door de aard van zijn blessure: ”Ik heb er vijf weken gewoon mee gevoetbald.”

De blessure komt op een uiterst ongelukkig moment voor de spits van de ‘superboeren’. Ondanks de degradatie van De Graafschap toonden diverse clubs in de afgelopen weken interesse voor Van Beukering, waaronder het Schotse Aberdeen. Nu zal Van Beukering waarschijnlijk blijven in Doetinchem. De speler zelf toont zich strijdbaar: ”Balen, maar het is niet anders. Ik ga me nu volledig op mijn herstel richten en zorg ervoor dat ik sterker terugkom.”

Zuid-Koreanen maken zelf tribune schoon

Niet alleen met hun ritmische kabaal en de prescisie waarmee ze hun gezang aanzetten vielen de Zuid-Koreaanse supporters de afgelopen twee wedstrijden op het WK tot 20 jaar in Nederland op. Na afloop van de wedstrijden tegen Zwitserland en Nigeria weigerden de Zuid-Koreanen het supportersvak te verlaten. Zij stonden er op dat zij het eigen vak schoon konden maken.

"Dit had ik echt nog nooit meegemaakt", vertelt een stadionsuppoost. "Ik ben al heel wat jaartjes in dienst, maar dat supporters na afloop het eigen vak opruimen is werkelijk ongekend."

Volgens Young Rok Kim, één van de aanwezige Zuid-Koreaanse supporters, is het niet meer dan normaal. "Zo doen wij dat gewoon. Je bent te gast in een vreemd land. Als je er dan een bende van maakt, dan moet je dat weer netjes opruimen."

Zuid-Korea verloor dit WK tot nu toe met 2-1 van Zwitserland, maar het won ook met 2-1 van Nigeria. Met nog één wedstrijd te gaan (tegen Brazilië) staat Zuid-Korea nu tweede in de poule met 3 punten. Brazilië staat eerste (met 4 punten), Zwitserland derde (net als Zuid-Korea met 3 punten) en Nigeria staat vierde (met 1 punt). De nummers één en twee van iedere poule gaan door, en daarnaast ook nog de vier beste nummers drie.

Zuid-Koreanen maken zelf tribune schoon

Niet alleen met hun ritmische kabaal en de precisie waarmee ze hun gezang aanzetten vielen de Zuid-Koreaanse supporters de afgelopen twee wedstrijden op het WK tot 20 jaar in Nederland op. Na afloop van de wedstrijden tegen Zwitserland en Nigeria weigerden de Zuid-Koreanen het supportersvak te verlaten. Zij stonden er op dat zij het eigen vak schoon konden maken.

"Dit had ik echt nog nooit meegemaakt", vertelt een stadionsuppoost. "Ik ben al heel wat jaartjes in dienst, maar dat supporters na afloop het eigen vak opruimen is werkelijk ongekend."

Volgens Young Rok Kim, één van de aanwezige Zuid-Koreaanse supporters, is het niet meer dan normaal. "Zo doen wij dat gewoon. Je bent te gast in een vreemd land. Als je er dan een bende van maakt, dan moet je dat weer netjes opruimen."

Zuid-Korea verloor dit WK tot nu toe met 2-1 van Zwitserland, maar het won ook met 2-1 van Nigeria. Met nog één wedstrijd te gaan (tegen Brazilië) staat Zuid-Korea nu tweede in de poule met 3 punten. Brazilië staat eerste (met 4 punten), Zwitserland derde (net als Zuid-Korea met 3 punten) en Nigeria staat vierde (met 1 punt). De nummers één en twee van iedere poule gaan door, en daarnaast ook nog de vier beste nummers drie.

Zuid-Koreaans voetbalelftal tot 20 jaar
Zuid-Koreaans voetbalelftal tot 20 jaar

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Tour 2006 door Nederland & België

De Tour 2006 trekt nog eens richting Nederland en België, dat maakte Tourorganisator ASO vandaag bekend.

De Tour volgend jaar gaat van start in Straatsburg met een proloog en een rit in lijn. Daarna volgen nog passages door de Elzas, Duitsland en Luxemburg. Hierna trekt de koers richting het Nederlandse Zeeland waar ASO al de steden Goes en Middelburg keurde, een van beide steden maakt wellicht kans op een aankomst. De andere mogelijk op het vertrek van een etappe.

Na Zeeland trekt de Tour wellicht dwars door Vlaanderen richting Noord-Frankrijk. Tourbaas Jean-Marie Leblanc wil in zijn laatste Tour namelijk ook graag zijn geboortestreek aandoen.

Baitcar!

Ooit al willen weten wat er omgaat in het hoofd van crimineel die zich volgepompt heeft met drugs?

Het kan tegenwoordig dankzij de baitcar, oftewel de lokauto.

De man in dit filmpje heeft een zaag, een pistool en 1 of ander stuk gereedschap waar hij auto's mee openbreekt en hij gaat even een leuk dagje touren.

Onderweg schreeuwt hij als een psychopaat, rijdt hij weg voor de politie (met 150 km/u), ramt hij een paar medeweggebruikers, gapt hij een paar auto's leeg en tenslotte jat hij ook weer even een andere auto.

Geen Mercedes-deal voor Midland

Midland F1 zal volgend jaar niet met Mercedes motoren rijden. Dat suggereert Jordan-teambaas Colin Kolles tegen het Spaanse Sportmotores.com.

Het team van Jordan had reeds aangekondigd dat het komend weekend op Indianapolis de motorleverancier voor komend seizoen aan te kondigen. Dit leverde een stroom van geruchten op over mogelijke deals met vrijwel alle leveranciers. Naast Toyota, die ook dit jaar al de motoren leveren aan het team, deed Mercedes het goed in de speculaties.

Kolles bevestigde in het interview dat er inderdaad een bekendmaking zal komen komend weekend. Hij lichtte al een tipje van de sluier op door te zeggen: "Ik kan onthullen dat het geen Duitse motor wordt." Naar alle verwachting zal Midland, zoals Jordan volgend jaar zal heten, de huidige deal met Toyota verlengen.

[upd] Robin van Persie langer in hechtenis

Van PersieVoetballer Robin van Persie, die sinds maandag vastzit op verdenking van verkrachting, wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat is door het Openbaar Ministerie (OM) vandaag besloten. De 21-jarige speler van Oranje en het Engelse Arsenal zou afgelopen weekend in Rotterdam een vrouw hebben verkracht.

De rechter-commissaris zal morgen beslissen of de voorlopige hechtenis van Van Persie met twee weken moet worden verlengd. De advocaat van de voetballer, Abraham Moszkowicz, meldde gisteren nog dat hij verwachtte dat zijn cliënt vandaag zou vrijkomen. Moszkowicz noemde het slachtoffer 'niet iemand die in het verleden gedrag heeft getoond dat de Nobelprijs heeft verdiend'. Volgens weblog GeenStijl zou het gaan om een ex-stripteasedanseres.

Update 13:00
Zojuist is bekend geworden dat de voorlopige hechtenis van Robin van Persie verlengd is met twee weken.

BVO bedankt voor het submitten van de update.

Opgave voor Krajicek in Rosmalen

Michaella Krajicek heeft in de kwartfinales bij het Ordina Open in Rosmalen moeten opgeven. Bij een 4-3 voorsprong in de eerste set voor de Nederlandse in de wedstrijd tegen Meghan Shaughnessy verstapte Krajicek zich.

De Nederlandse brak bij een 2-2 stand door de service van de Amerikaanse en won vervolgens met een lovegame haar eigen opslag. Voor de 16-jarige was het de eerste maal dat ze de kwartfinale van een WTA-toernooi bereikte.

De aard van de blessure is nog niet bekend, maar het zag er niet goed uit. Krajicek verliet in een rolstoel en met een handdoek voor haar betraande gezicht het centercourt.

Commandant

Je bent brandweerman en het blijkt dat er een grote brand is dus je gaat erheen met je brandweerauto en je collega's.
Je begint te blussen en het blijkt inderdaad een grote brand te zijn. Je piept andere collega's op dat ze ook moeten komen om te blussen maar dan zie je dat je commandant eraan komt in zijn mooie auto. Die commandant blijkt toch niet zo een al te snuggere vent te zijn want door hem kunnen jullie nu niet meer verder blussen.

[Upd] Geen BAR-demo Danica Patrick

IRL-coureur coureur Danica Patrick zal aankomend weekend een aantal ronden afleggen in een BAR Honda.

Volgens het Duitse blad 'Auto, Motor und Sport' is de rit van Patrick, die enkele weken geleden voor het eerst meedeed aan de Indy 500, in de BAR een publiciteitsstunt om zo nog meer bezoekers naar de 'Brickyard' te krijgen.

Het zal trouwens niet de eerste maal zijn dat een vrouwelijke coureur een F1-bolide op het circuit van Indianapolis zal besturen. In 2002 reed de Amerikaanse Sarah Fisher er enkele ronden met een McLaren Mercedes.

Update:
De test van Danica Patrick zal niet doorgaan. Patrick heeft het aanbod afgeslagen omdat ze niet wil meewerken aan deze promotieactie. "De demo zou er dan alleen komen omdat ik een vrouw ben," aldus Danica.

Autorace mislukt

Je hebt net een nieuwe auto gekocht en je wilt meteen met je vrienden mee gaan racen. Je vrienden hebben net geraced en nu is het aan jou de beurt om ook een race te gaan rijden.
Je lichaam zit vol enthousiasme en blijdschap dat je net een nieuwe auto gekocht hebt en als de race begint, gebeurd er opeens iets vreselijks.
Je was blij maar ik denk dat je nu niet meer al te blij naar huis zult gaan met je nieuwe auto.

NS vergoedt gedupeerden staking

Chris.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Spoorwegen gaan de reizigers die aanstaande vrijdag stranden door de staking een vergoeding geven. Door een vergoedingsregeling wil de NS de imagoschade beperken.

Op vrijdag dreigen enkele honderden werknemers van ProRail het werk neer te leggen omdat ze te weinig loon krijgen. Eerder werd beweerd dat zo'n 3000 werknemers het werk neerleggen terwijl de meeste werknemers van ProRail vrijdag gewoon zullen gaan werken. Alleen de railverkeersleiding legt het werk neer waardoor de NS gedwongen geen treinen kan laten rijden.

De NS die met het loonconflict niet te maken heeft, gaat treinkaartjes voor die dag vergoeden en biedt reizigers met een abonnement restitutie aan. Mensen die gebruik moeten maken van vervangend vervoer kunnen maximaal 25 euro terugkrijgen. Dit tot groot genoegen van Rover, de opkomt voor de belangen van reizigers.

Studenten met een week-ov kunnen ook op zaterdagochtend (tot 12:00 uur) van hun ov gebruik maken. De weekendkaart geldt al vanaf donderdagavond 18:00 uur.

Trainer Boca stapt op na spuugincident

Trainer Jorge Benitez van de Argentijnse voetbalclub Boca Juniors heeft donderdag ontslag genomen, nadat televisiebeelden hadden uitwezen dat de coach had gespuugd naar een voetballer van de Mexicaanse club Guadalajara tijdens de kwartfinale van de Zuid-Amerikaanse Libertadores Cup.

De club uit Mexico had de eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen, en woensdag bleef het in de return in Buenos Aires 0-0. Toen de scheidsrechters twee spelers het veld uitstuurde na een opstootje onder wie Bautista van Guadalajara, kon de toen als gefrustreerde Benitez zich niet beheersen, en de trainer spuugde naar Bautista. Inmiddels heeft het bestuur van Boca Juniors, dat tussen 2000 en 2003 drie keer de Zuid-Amerikaanse beker veroverde, het ontslag aanvaard.

KKK-dominee staat terecht voor moord uit '64

In de staat Mississippi is het proces begonnen tegen de parttime dominee Edgar Ray Killen die beschuldigd wordt van de moord op drie burgerrechtenactivisten. Killen, gedurende de jaren '60 werkzaam als predikant, vertelde zijn gemeenteleden dat de Klu Klux Klan Gods zegen had. Vanaf de kansel moedigde hij hen aan om lid te worden. Daarnaast was hij ook de plaatselijk leider van de KKK. In de zomer van 1964 organiseerde Killen een hetze waarbij drie jonge burgerrechtenactivisten werden opgespoord en vermoord.

Killen staat nu terecht voor zijn aandeel de moord op de blanken Michael Schwerner en Andrew Goodman uit New York en op de zwarte, uit Mississippi afkomstige James Chaney. Deze heren hielpen zwarten zich te registreren als kiezers. Hun dood werd in 1988 verfilmd in de film Mississippi Burning. De zomer van 1964 is de boeken ingegaan als de Freedom Summer. Mede door de moord kreeg de strijd voor gelijke rechten voor zwarten meer aandacht wat resulteerde in een versnelde invoering van de Civil Rights Act later dat jaar.

De nu 80-jarige Killen die vanwege artritis in een rolstoel zit, wordt al sinds 1964 in verband gebracht met de moorden. Getuigen en de FBI melden dat hij degene was die de zoektocht naar de jongemannen organiseerde. In 1967 werd Killen met een aantal anderen beschuldigd van het schenden van de burgerrechten van het drietal. Killen werd toentertijd niet veroordeeld. Zeven anderen wel.

Killens advocaat ontkent dat zijn cliënt een aandeel had in de moord op het drietal. Wel bevestigt hij dat Killen destijds lid was van de KKK. Volgens zijn advocaat maakt hem dat echter niet schuldig aan moord. "De Klan staat hier niet terecht."

De openbare aanklager vertelde op zijn beurt dat Killen de lijken van het drietal al wist aan te wijzen voordat de autoriteiten ze vonden. Daarnaast was Killen een 'kleagle', een leider, van de KKK in Neshoba County en hielp hij bij het opzetten van een Klan-afdeling in een nabijgelegen county. De bijeenkomst waarop besproken werd hoe Schwerner moest worden tegengehouden, werd voorgezeten door Killen.

Als de jury, bestaande uit negen blanken en drie zwarten de kant van het openbaar ministerie kiest, dan kan de bejaarde Killen veroordeeld worden tot levenslang.

Edgar Ray Killen
Edgar Ray Killen voor de rechtbank

Zwembadplasser

Van zwembadplassers moeten we allemaal niks hebben. Het is gewoon vies en goor. Je moet er niet aan denken dat je door de zeik van iemand anders aan het zwemmen bent. De meeste mensen hebben er ook af en toe eens last van dat ze wat water binnen krijgen via de neus of mond en wie zit er nu op te wachten om pis te drinken? Juist, niemand.
Hoewel het niet opvalt als iemand aan het plassen is in het zwembad, is de manier waarop deze badmeester het aanpakt ook niet al te geweldig en al helemaal niet onopvallend.

'Bonaventure Kalou rond met PSG'

Volgens vertegenwoordigers van Bonaventure Kalou verruilt de voormalig speler van Feyenoord AJ Auxerre voor Paris St.Germain. Kalou zou overeenstemming hebben bereikt over een vierjarig contract bij de club uit Parijs. Zowel Auxerre als PSG hebben dit nieuws nog niet bevestigd.

De 27-jarige Kalou maakte de afgelopen twee seizoenen veel indruk bij Auxerre, in 63 competitiewedstrijden wist hij 19 maal te scoren. Twee weken geleden bezorgde hij zijn club de Franse beker door in blessuretijd de winnende treffer te scoren in de finale tegen CS Sedan Ardennes (2-1).

Na middenvelder Christophe Kandrin van Lille OSC wordt Kalou de tweede versterking van PSG voor het nieuwe seizoen. Ook David Rozehnal (Club Brugge) en Vikash Dhorasoo (AC Milan) staan op het punt om een contract te tekenen bij de club die afgelopen seizoen teleurstellend als negende eindigde in de competitie.

[update] Baas B vrijgelaten

Duckz0r had ons via de nieuws-submit te melden:

Rapper Baas B zal voorlopig nog even in de cel moeten blijven, zo verwacht zijn advocaat Gerald Roethof. Baas B, wiens echte naam Bart Zijlstra luidt, werd dinsdagavond gearresteerd na een vechtpartij in een kroeg op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Die vechtpartij ging tussen onder meer Baas B en rapper Kimo, die onlangs een parodie maakte op de nummer één hit 'Zinloos' (over zinloos geweld), die Baas B met Lange Frans scoorde.

Tijdens de vechtpartij, waaraan zeker zes mensen meededen, vielen over en weer rake klappen. Er werd onder andere een honkbalknuppel gebruikt, waarmee op de auto van Baas B (Bart Zijlstra) werd ingeslagen. Alle zes betrokkenen, inclusief Baas B en Kimo, werden door de politie opgepakt.

Reden voor de matpartij is de dissrap 'De Waarheid' die Kimo als parodie het nummer 'Zinloos' maakte. Daarin beschrijft hij hoe hij seks heeft gehad met de vriendin van Lange Frans: ''Je wijf is lijp en geil en ze pijpte me prachtig. Op dit moment wil je met haar trouwen, da's cool, me sperma in d'r bek mag je houden''. Ook rapt hij over de jongere zus van Baas B die hij 'te pakken' heeft genomen: ''En Baas B je krijgt mijn middelvinger, die ik gebruikte voor het vingeren van je kleine zusje Inge''.

Baas B. en Lange Frans maken deel uit van het rapgezelschap D-men. De vechtpartij ging dan ook vermoedelijk tussen leden van D-men en Kimo met aanhang. Kimo liet eerder weten dat zijn diss-rap 'De Waarheid', over zijn seksescepades met dames die gelinkt zijn aan D-men, gemaakt is om publiciteit te vergaren, maar dat het nummer wel op de waarheid berust. Wat betreft die publiciteit lijkt de missie van rapper Kimo inmiddels wel geslaagd.


'Kimo zat met vinger in zusje van Baas B'

Update 11:30
Lange Frans heeft vanochtend in het 538-radioprogramma van Edwin Evers laten weten dat Bart Zijlstra (Baas B) vanochtend is vrijgelaten. Verder wilde hij niet veel over de affaire kwijt, het was 'zo wel klaar'. Rapper Kimo zou overigens nog wel in de cel zitten melden andere bronnen.

-
De bewuste diss-rap 'De Waarheid' (mp3 via NLHiphop.nl)
Nieuwsfragment AT5

Ralf voorspelt einde Michael en Ferrari

Volgens Ralf Schumacher zal zijn broer Michael binnenkort de Formule 1 de rug toekeren en hij denkt dat dat de doodsteek zal betekenen voor het succes van Ferrari.

"Michael heeft steeds gezegd te willen doorgaan zolang hij plezier beleeft aan de sport en dat is nu niet langer het geval," aldus de Duitser in Sport-Bild. De coureur van Toyota F1 is bang dat met het vertrek van zijn broer ook de successen van Ferrari zullen gaan verdwijnen."Wanneer Michael vertrekt zullen een aantal andere sleutelfiguren er ook de brui aan geven. Voor een team dat al over zijn top is kan dat de doodsteek betekenen."

Michael Schumacher heeft nog een contract tot eind 2006 bij Ferrari. Het Italiaanse team probeert nog wel om de Duitser voor een jaar extra te laten bijtekenen, maar Ralf denkt niet dat dat zal gaan lukken.

Viagra

Wie kent deze kleine blauwe pilletjes niet. Als je ze niet kent dan loop je toch echt ver achter, je hoeft ze ook niet zelf te gebruiken om in ieder geval te weten wat voor pillen dit zijn. Voor oudere mensen is deze pil een echte uitkomst om weer passie en lust in hun sexleven te blazen. Toch kan viagra ook voor andere doeleinden gebruikt worden.
Misschien dat de jeugd dan ook deze pillen kunnen gaan gebruiken om zo hun vrouwtjes eens goed te kunnen verleiden en verwennen.

PSV geïnteresseerd in Trabelsi

Volgens de Telegraaf heeft PSV een officieel bod uitgebracht op Ajacied Trabelsi.

De 28-jarige Tunesiër heeft nog een contract tot 2006 bij de Amsterdammers, maar daaraan is een gelimiteerde transfersom van 6 miljoen verbonden. PSV zou overigens een lager bod op de rechtsback hebben gedaan. De Eindhovenaren zijn nog in afwachting van een reactie.

Ook FC Porto, de nieuwe club van Co Adriaanse, heeft haar ook laten vallen op Trabelsi. Zij zien in hem een ideale vervanger voor het moment dat Porto de slag om Jan Kromkamp verliest van het Spaanse Valencia CF.

Christelijke school wees moslima onterecht af

IcoonScholengemeenschap De Goudse Waarden in Gouda heeft een tik op de vingers gekregen van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB), wegens het afwijzen van een sollicitante op grond van haar moslimreligie. De niet-praktiserende moslima, I. Disdarevic-Mujabasic, werkte al enige tijd op de administratie van de school om werkervaring op te doen. Ook was ze actief als huiswerkbegeleider. Toen ze solliciteerde op de functie van roostermaker maakte de protestants-christelijke school problemen om haar moslimreligie.

De CGB heeft nu geoordeeld dat de school verboden onderscheid op grond van godsdienst heeft gemaakt door voor de functie van roostermaker een christelijke identiteitseis te stellen. De Commissie oordeelt dat de noodzakelijkheid voor het hanteren van de onderscheidmakende functie-eis niet is gebleken. De school kan dan ook geen beroep doen op een wettelijke uitzondering van de Algemene wet gelijke behandeling.

Uit het volledige oordeel blijkt dat de afgewezen moslima als verweer onder meer aanvoerde dat er op de school al enige tijd een Marokkaanse moslim conciërge werkte. Verder was de vorige roostermaker ook niet gelovig en zij was dat ook niet bij haar indiensttreding. Ook kent ze op de afdeling administratie meerdere mensen die niet-gelovig zijn. Ze benadrukte voorts dat zij bij haar indiensttreding als stagiaire niet is gevraagd naar haar geloofsovertuiging.

Een uitspraak van de Commissie is overigens niet bindend, alleen een uitspraak van een rechter is dat. Wel wordt een uitspraak van de CGB als zwaarwegend advies gezien.

Pijn Lijden

We hadden in de vorige blog al gezien dat sommige mensen moeite hadden met fietsen en dat de mensen die wel konden fietsen gingen stunten met hun fiets.
We gaan vandaag verder in op het stunten. Veel stunts lopen heel erg fout af voor sommige stunters. Ze weten vantevoren al wat de risico's zijn maar ze gaan toch verder met de stunt.
Bij de volgende stunt is het de truuc om je fiets zo goed mogelijk vast te houden en dit geldt vooral tijdens de stunt zelf maar je raadt het al, dit gaat fout.

PSV stalt spelers bij FC Eindhoven

Middenvelder Otman Bakkal en doelman Jelle ten Rouwelaar worden door PSV een jaartje gestald bij FC Eindhoven.

PSV en FC Eindhoven hebben een samenwerkingsverband. Dat biedt PSV onder meer de mogelijkheid overbodige spelers te verhuren aan FC Eindhoven. Voorlopig komen beide spelers namelijk niet in aanmerking voor een plaats in de A-selectie. Marc Wouterse, bestuurslid technische zaken bij Eindhoven, is blij met de huurlingen: ”Eindhoven heeft weer een stap vooruit gezet. Na Frank Demouge en Ilja van Leerdam hebben we weer twee aantrekkelijke spelers erbij. Onze trainer Louis Coolen is erg tevreden. Zijn elftal krijgt nu langzaam vorm en het vertrouwen neemt toe.”

Vorig seizoen waren beide spelers ook al verhuurd. Bakkal speelde voor het gedegradeerde FC Den Bosch, terwijl Ten Rouwelaar de kleuren van FC Zwolle verdedigde.

Keepsake website geopend

Ontwikkelaar Wicked Studios heeft een website geopend voor hun fantasy-adventure Keepsake. Het spel moet in het derde kwartaal van dit jaar klaar zijn. Het verhaal van Keepsake gaat over Lydia, een jonge vrouw die aan de Dragonvale Academy wil studeren, een school voor Magie. Ze verheugt zich er op haar oude vriendin Celeste weer te zullen ontmoeten, zij studeert al enkele jaren op Dragonvale. Als Lydia bij de school aankomt blijkt deze echter totaal verlaten te zijn, op een wolf na. De wolf beweert, dat hij ooit een machtige draak was die betoverd is door boosaardige studenten. Samen proberen ze uit te vinden wat er is gebeurd.

Op de website vind je naast meer informatie over het verhaal en de hoofdpersonen van het spel ook een aantal screenshots. Een demo is aangekondigd maar nog niet gereed.


Damon Hill gaat GP2-auto testen

De organisatoren van de nieuwe GP2-series hebben voormalig wereldkampioen Formule 1 Damon Hill gevraagd om de Dallara-eenzitter eens uit te proberen, eind juni zal de Brit de auto gaan testen.

"Het is al een tijdje gelden dat ik in zo’n snelle eenzitter gereden heb, maar het lijkt met erg interessant om eens te proberen", aldus Hill, die in 1996 wereldkampioen Formule 1 werd en 1999 afscheid nam van de autosport. "Ik weet niet of de informatie die ik de mensen van GP2 kan geven erg nuttig is, want ik heb natuurlijk al jaren niet meer in een moderne Formule 1 gereden."

Behalve Hill werd ook Stirling Moss gevraagd om de 600 pk sterke Dallara te testen. Moss, die inmiddels 76 jaar is, is fit genoeg om jaarlijks op het Goodwood Festival of speed in actie te komen in materiaal overeenkomstig zijn eigen leeftijd, maar ziet een GP2-test toch niet zitten. "Ze hebben me gevraagd, maar ik ga het niet doen. Het lijkt me voor mij niet meer verstandig om daar in te gaan rijden."

Noordzee FM wordt Q-music

De naam Noordzee FM gaat verdwijnen. De zender krijgt van de nieuwe Vlaamse eigenaar De Persgroep een andere naam: Q-music. In Vlaanderen heeft het bedrijf ook al een zender met dezelfde naam. In september moet de metamorfose een feit zijn en zal ook de slogan "Q is good for you" in Nederland worden geïntroduceerd.

Noordzee FM werd onlangs verkocht door Talpa Radio van John de Mol. Gisteren werd bekend dat het merendeel van het personeel waarschijnlijk ontslagen zal worden. Q-music wordt nu gepositioneerd als een jong volwassen popstation met een positieve en opgewekte sound.

"Q-music van Groningen tot in Brussel, in een markt van 21 miljoen mensen: we moeten er zelf nog even aan wennen, maar we gaan er alles aan doen om Q-music ook in Nederland op de kaart te zetten. We richten ons op zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Aan de invulling van het programma en deejays zal de komende maanden keihard gewerkt worden", aldus algemeen directeur Q-music Peter Bossaert.

Pick A Laptop Lock

Je hebt net een dure laptop gekocht en je bent heel er blij met je nieuwe laptop. Je hebt voor alle zekerheid ook een slotje gekocht voor je laptop. Je wilt het zekere voor het onzekere nemen dus zet je je laptop vast met het slotje. Je komt terug van de WC en je ziet in een keer dat je laptop weggehaald is. Je gaat naar de Politie om aangifte te doen maar dat heeft weinig zin. Eigenlijk zo'n slotje heeft ook weinig zin want als je ziet hoe deze jongeman het slotje met gemak open krijgt zou je toch gaan denken dat zo'n slotje onnodig is en dus ook alleen maar overbodig is.

Dance Dance Revolution met Mario beelden

De Japanse box en dansmat voor DDR met Mario zijn bekend:

Dance Dance Revolution met Mario, ookwel bekend als Dance Dance Revolution: Mario Mix, zal deze zomer in Japan uitkomen. De game zal naast een gewone dansmode ook een story mode kennen waarin je tegen verschillende vijanden moet dansen:


De story mode


Dansen met je donder!

Natuurlijk zal een Mario game geen Mario game zijn zonder mini-games:


Fish Fish Revolution: Mario Mix

Radio 3FM wint aan marktaandeel

Radio 3FMRadio 3FM heeft het marktaandeel flink weten te verbeteren. In de vanochtend door onderzoeksbureau Intomart GfK gepubliceerde cijfers over april en mei stijgt het publieke popstation met 0,4 procent naar 7,0 procent. Verder veranderde er weinig ten opzichte van de vorige keer.

Radio 538 blijft ondanks een klein verlies stevig marktleider, gevolgd door Radio 2 en Sky Radio. Radio 10 gold verliest voor het eerst in lange tijd iets aan terrein.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Tot 9 jaar geëist tegen tegelgooiers

Tegen de vier mannen die op 9 januari van dit jaar een stoeptegel vanaf een viaduct over de A4 bij Rijswijk smeten en daarmee de dood van de 30-jarige Louise (Angelique) Donk uit Uden veroorzaakten, zijn gisteren straffen geëist tot 9 jaar. Volgens justitie zijn ze alle vier schuldig aan het medeplegen van moord.

''De tegel was goed raak'', zo was in januari het oordeel van de 18-jarige Davy V. Met zijn drie vrienden Fredrik B. (18), Stephan H. (19) en Jeroen van G. (23) zag hij vanaf het viaduct hoe een kleine personenauto naar de vangrail afzwaaide. De stoeptegel had Angelique recht in het gezicht getroffen, met een snelheid van 86 kilometer per uur. Zij stierf 's nachts in het ziekenhuis, gestikt in haar eigen bloed. De officier van justitie houdt V. en Van G. verantwoordelijk voor het gooien van deze tegel.

Voordat de noodlottige stoeptegel werd gegooid, hadden de mannen, 'gewone autochtone Hollandse jongeren', al stokken op de snelweg gesmeten. En Jeroen van G. had een zak puin vanaf een ander viaduct bovenop een vrachtauto laten ploffen. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Over het 'hoe en waarom' voor hun smijterij gaf het viertal redenen op als verveling, en ''we deden maar wat''. De vier waren niet dronken en verkeerden niet onder invloed van drugs.

De hoogste strafeis was voor Van G.: 9 jaar. Davy V. hoorde 7 jaar eisen, Stephan H. 4 jaar en Frederik B. 36 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De uitspraak is over 14 dagen.

Playboyfoto's Valerie Zwikker

Vanaf vandaag valt de ex van Bart de Graaff in de Playboy te zien, nu hoeven jullie natuurlijk niet allemaal naar de winkel te rennen om dat lekkere boekje te gaan halen want de webog zou de weblog niet zijn als we deze foto's niet hebben.

Valerie Zwikker heeft 5 mooie foto's voor ons achtergelaten op het web, als iemand er nog meer vind dan zullen we dat zeer op prijs stellen.

Update (betere foto's):
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8 en Foto 9.

Shadowgrounds screens en trailer

Shadowgrounds is een shooter welke je ziet van bovenaf en je zal het in een nabije toekomst moeten opnemen tegen een horde van buitenaardse vijanden. In het spel moet je onderzoek doen naar de buitenaardse rassen, mensen moeten evacueren en een verdediging opbouwen.

Als speler krijg je de beschikking over een high-tech wapenarsenaal en de wapens kunnen uitgebreid worden met verscheidene upgrademogelijkheden. Naast de vijanden kunnen de omgevingen ook vernield worden. Hieronder vind je een viertal screenshots en hier is een trailer (40MB) te downloaden.




Langst getrouwde man ter wereld overleden

De Britse Percy Arrowsmith die twee weken geleden zijn 80-jarige huwelijk vierde en daarmee een vermelding in het Guinness Book of Records kreeg, is gisteren overleden. Hij is 105 jaar oud geworden. Zijn 100-jarige vrouw Florence zat aan zijn sterfbed.

Zij schreef het geheim van hun lange verbintenis eraan toe dat ze nooit met ruzie naar bed waren gegaan. Hij zei alleen dat het huwelijk zolang stand hield doordat hij vaak "ja, lieverd" tegen Florence zei. Ze ontmoetten elkaar in 1922.

Brits echtpaar is tachtig jaar getrouwd
Percy en Florence Arrowsmith in 1925 en 2005

Black & White 2 bereikt Alpha status

Lionhead Studios heeft aangekondigd dat het vervolg op Black & White de alpha status bereikt heeft. Om dit te vieren is er één screenshot vrijgegeven voor dit spel welke hieronder te bekijken is. Op de screen zijn een aantal bomen te zien, een meisje/vrouw en de hand waarmee je als speler al je commando's mee uitvoert. Het spel heeft een voorlopige release ergens in de herfst van dit jaar.

Schuster aan de slag bij Getafe

Bernd Schuster is de nieuwe trainer van Getafe. In mei werd de Duitser nog ontslagen bij Levante.

Getafe was op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Na de verrassende dertiende plaats zocht trainer Quique Sanchez Flores het hogerop. Hij tekende een contract bij Valencia. De keuze voor Schuster is enigszins verrassend, want in mei werd de Duitser nog ontslagen bij Levante.

Schuster was een zeer bekwame voetballer. De Duitser speelde onder meer bij 1.FC Köln, FC Barcelona en Bayer Leverkusen. In 1980 werd hij Europees Kampioen met West-Duitsland. Als trainer gaat het minder voorspoedig. Voor zijn jaartje Levante had hij weinig succes met CD Xerez en Shakhtar Donetsk.

Nieuwe EverQuest expansion aangekondigd

Sony Online Entertainment heeft een nieuwe expansion aangekondigd voor de eerste EverQuest. De release van deze uitbreiding moet in september uitkomen en gaat $29.95 kosten.

Depths of Darkhollow, de ondertitel van de uitbreiding, breidt het spel uit met zeven nieuwe zones met een dertigtal nieuwe monstersoorten waaronder sporali en weerwolven. Ook komen er vijftien nieuwe in-game events bij en Nektulos Forest krijgt een nieuw uiterlijk.

In deze uitbreiding zal de speler ook in de huid kunnen kruipen van een aantal monsters in de nieuwe monster missions. Naast de monster missions zullen hoge level spelers ook kunnen transformeren in lage-level beesten om nieuwe spelers te kunnen helpen. Beide spelers krijgen hiermee experience points voor hun characters.

De uitbreiding zal in de winkel komen te liggen en als download beschikbaar zijn. In de retail versie zullen er extra briefkaarten zitten die geïllustreerd zijn door Larry Elmore. Voor meer informatie kan je surfen naar de pagina van Depths of Darkhollow. Hieronder vind je ook nog een aantal nieuwe screens van Depths of Darkhollow en hier zijn er meer te bekijken.




Vonnis voor lekken naam Van der Graaf gehandhaafd

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De boete waartoe voormalig wethouder Bogers van Wageningen werd veroordeeld voor het lekken van de naam van Volkert van der Graaf, is ook door de Hoge Raad gehandhaafd. Wethouder Jack Bogers kreeg een boete van vijfhonderd euro voor het schenden van het ambtsgeheim, maar vocht dat vonnis tot aan de Hoge Raad aan, met als argument dat hij helemaal geen geheimhoudingsplicht had. De Hoge Raad besliste echter anders.

Bogers kreeg op 6 mei 2002 van toenmalig burgemeester van Wageningen, Jaap Sala, de identiteit te horen van de vermoedelijke moordenaar van Pim Fortuyn. Sala zag zich genoodzaakt dit te doen, omdat hij vreesde voor ongeregeldheden in Wageningen, gezien het feit dat Van der Graaf daar had gewoond en gewerkt. Bogers lichtte echter Sjoerd van der Wouw in, de voorzitter van de Vereniging Milieu Offensief (VMO), waar ook Van der Graaf werkzaam was. Op zijn beurt belde Van der Wouw weer collega's en vrienden op om hen in te lichten.

Eerder oordeelden de politierechter en het gerechtshof al dat de wethouder geheimhoudingsplicht had en dat deze zich daar niet aan had gehouden. Bovendien wist Bogers dat het ging om vertrouwelijke informatie. Wat voor deze rechters zwaar woog, was dat door het lekken van de naam van Van der Graaf belangrijke bewijsstukken hadden kunnen verdwijnen. Uit eindelijk gebeurde dit niet, maar dat doet niets af aan de ernst van de overtreding, zo oordeelden de rechters. De Hoge Raad gaat nu mee met deze uitspraken.

Montoya wil sportieve revanche

Juan Pablo Montoya wil aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Amerika revanche nemen voor de zwarte vlag die hij afgelopen zondag in Canada kreeg gezwaaid, nadat hij het rode licht bij het verlaten van de pits over het hoofd had gezien.

"Na zo'n einde van de race in Canada kun je alleen maar vooruit kijken naar de volgende GP. Indianapolis Motor Speedway is een baan waar ik goede herinneringen aan bewaar uit mijn tijd in de CART-serie en de Indy 500, die ik in 2000 heb gewonnen. Het publiek moedigt mij altijd aan. Soms het lijkt het wel een thuisrace voor mij door al die Colombiaanse vlaggen op de tribunes. Hopelijk kan ik hier op het podium eindigen. Het circuit bestaat uit twee zeer verschillende delen: het binnengedeelte met veel krappe bochten en het hellende rechte stuk van de oval. Dat biedt een unieke uitdaging voor de auto en de banden."

De Colombiaan zal trouwens niet met veel plezier terugdenken aan de Grand Prix van Amerika van vorig jaar. Toen werd hij gediskwalificeerd omdat hij tijdens de start niet wegkwam voor de opwarmronde en zijn auto toen te laat van de grid werd verwijderd.

De Haan : Het was niet super

Bondscoach Foppe de Haan was na de verdiende WK-zege (3-0) op Australië ondanks de overwinning niet zo positief.

"Het was goed maar niet super. Ik vond het mooi dat we de eerste treffer na een hoekschop maakten. Daar hadden we namelijk erg goed op geoefend. Na die eerste treffer van Maduro speelden we matig. Het positiespel was toen onvoldoende. Dat kwam vooral omdat onze drie aanvallers niet goed wisselden. Ze bewogen te weinig."

De Haan was wel blij dat zijn ploeg nu al zeker is van een plaats in de volgende ronde. "Dat moet veel beter. Toch ben ik blij dat we nu al zeker zijn van deelname aan de volgende ronde. Emanuelson en Kruys scoorden in de tweede helft na mooie aanvallen. Dat gaf een goed gevoel. Hopelijk kunnen we ons in dit toernooi nog verder verbeteren."

Hoog percentage vmbo'ers slaagt

Goed nieuws voor 90 procent van de VMBO'ers die eindexamen deed. Dit hoge percentage leerlingen is namelijk geslaagd. Uit de normen die de Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven (Cevo) heeft vastgesteld, blijkt dat slechts 10 procent van de vmbo'ers is gezakt of een herkansing krijgt. Daarmee is het examen op het vmbo bijna net zo goed gemaakt als vorig jaar.

Het aantal geslaagden op de havo en op het vwo ligt ook net zo hoog als vorig jaar, maar voor die schooltypen is er nog geen percentage bekend. De Cevo heeft de normering voor havo en vwo zojuist aan de scholen bekendgemaakt, vmbo-scholen konden al eerder aan de slag met het vaststellen van de cijfers.

Dit jaar deden 194.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs centraal examen. Voor het vmbo waren dat er 116.000, het havo telde er 47.000 en het vwo 32.000. Voor veel van hen is vandaag de dag dat ze de uitslag krijgen.

Confederations Cup: zeges Duitsland, Argentinië

Duitsland en Argentinië boekten zeges tijdens de openingsdag van de Confederations Cup in Duitsland. De Argentijnen versloegen Tunesië met 2-1. Duitsland won in een spectaculair duel van Australië: 4-3.

Argentinië en Tunesië openden het toernooi, dat twee weken zal duren. De winnaar van de Afrika Cup startte sterk; al na enkele minuten kreeg het een penalty. Mhadhebi miste echter. Argentinië benutte even later wel een (overigens dubieus verkregen) strafschop. In de tweede helft verdubbelde Saviola de score. Tunesië, met Trabelsi en Saïdi in de basis, deed via een penalty nog wel wat terug.

Voor Duitsland is dit toernooi zeer belangrijk. Een jaar lang speelde de ploeg alleen vriendschappelijke wedstrijden. Tegen Australië stond er dan ook een gemotiveerd Duitsland op de mat. Na een doldwaze wedstrijd werd het uiteindelijk 4-3 voor de Duitsers. Vooral de verdediging van ‘die Mannschaft’ liet echter veel steken vallen.

Internazionale bekerwinnaar in Italië

Internazionale heeft voor de vierde keer in haar clubhistorie de Coppa Italia gewonnen. Ook in de return was Inter te sterk voor AS Roma: 1-0.

In de eerste wedstrijd werd het, enigszins tegen de verhouding in, 2-0 voor Internazionale. Toen was Adriano op dreef. Die deed echter gisteren niet mee. De lange spits zat in Duitsland voor de Confederations Cup. De eerste helft van het duel was boeiend: veel aanvallen over en weer. Maar goals vielen er niet, vooral Cassano miste enkele kansen.

In de tweede helft verzekerde Inter zich snel van de beker. Na zeven minuten scoorde Sinisa Mihajlovic uit een vrije trap. Hierna was Inter de bovenliggende ploeg en verzuimde het de score naar een hoger niveau op te voeren. Een troostprijs voor Inter na een tegenvallend seizoen. In de competitie werd het weer geen kampioen en in de Champions League werd verloren van stadgenoot AC Milan in de kwartfinales.

Michael Jackson wil de VS uit

Michael Jackson overweegt om de Verenigde Staten te verlaten. Dat zei zijn broer Jermaine Jackson gisteren in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN. Hij zei ook dat hij daar achter zou staan. De popster werd afgelopen maandag vrijgesproken in een proces waar hij onder meer van seksueel misbruik van kinderen en poging tot ontvoering werd beschuldigd.

Michael heeft zich teruggetrokken op zijn landgoed Neverland in Californië waar hij naar verluidt uitrust en bidt voor de jongen die hem van misbruik beschuldigde. Sinds hij afgelopen maandag de rechtbank verliet is hij niet meer in het openbaar gezien.


Hondsdolle hyena doodt negen mensen

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsWaar Nederland de jacht opende op een poema, had het platteland van het Afrikaanse Malawi deze week te stellen met een hondsdolle hyena. Het dier doodde negen personen en verwondde er vijftien. Woedende dorpelingen dreven het dier maandag met bijlen en messen in het nauw, desondanks wist het te ontkomen.

Dinsdag slaagden politieagenten en wildopzichters er toch in het wilde beest te doden. Een vader van één van de slachtoffers was er ooggetuige van hoe de hyena zijn 18-jarige zoon verscheurde. "Mijn zoon zei tegen me dat hij dood ging, maar er was niets dat ik kon doen om hem te redden", aldus de man. De slachtoffers van de hyena varieerden in leeftijd van vijf tot 65 jaar.

Brand Grote Markt Bergen op Zoom

In een historisch pand op de Grote Markt in Bergen op Zoom is woensdagavond laat een grote uitslaande brand uitgebroken.

Volgens de politie is de brand ontstaan naast de schouwburg in een Chinees restaurant. Het dak van het pand is inmiddels ingestort.



Woensdagavond vreesde de brandweer dat de brand zou overslaan naar andere historische panden aan de markt. Meer informatie ontbreekt nog.

Meer foto's
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.