Confederations Cup: zeges Duitsland, Argentinië

Duitsland en Argentinië boekten zeges tijdens de openingsdag van de Confederations Cup in Duitsland. De Argentijnen versloegen Tunesië met 2-1. Duitsland won in een spectaculair duel van Australië: 4-3.

Argentinië en Tunesië openden het toernooi, dat twee weken zal duren. De winnaar van de Afrika Cup startte sterk; al na enkele minuten kreeg het een penalty. Mhadhebi miste echter. Argentinië benutte even later wel een (overigens dubieus verkregen) strafschop. In de tweede helft verdubbelde Saviola de score. Tunesië, met Trabelsi en Saïdi in de basis, deed via een penalty nog wel wat terug.

Voor Duitsland is dit toernooi zeer belangrijk. Een jaar lang speelde de ploeg alleen vriendschappelijke wedstrijden. Tegen Australië stond er dan ook een gemotiveerd Duitsland op de mat. Na een doldwaze wedstrijd werd het uiteindelijk 4-3 voor de Duitsers. Vooral de verdediging van ‘die Mannschaft’ liet echter veel steken vallen.