Krajicek en Schalken missen Wimbledon

Ambrosius
Michaëlla Krajicek kan niet mee doen aan het Grand Slamtoernooi van Wimbledon. Ze scheurde vanmiddag de meniscus van haar rechterknie. Schalken vindt dat het geen zin heeft in zijn huidige toestand om aan Wimbledon mee te doen.

Vanmiddag moest ze in haar kwartfinale partij op het toernooi van Rosmalen tegen Shaughnessy opgeven. Na een MRI-scan bleek dat ze de meniscus van haar rechterknie heeft gescheurd. Ze moet geopereerd worden, het herstel vergt zeker vier weken. Aangezien Wimbledon aanstaande maandag begint is het onmogelijk om aan dat toernooi deel te nemen.

"Dit is een van de ergste dagen van mijn leven in een van mijn beste wedstrijden", zei Krajicek toen ze uit het ziekenhuis van Den Bosch kwam. Krajicek was rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon en zou ook met haar halfbroer Richard meedoen in het mixed-dubbeltoernooi. Verder kan ze ook niet dubbelen met Elena Dementieva.

"Dat gemengddubbel was natuurlijk leuk, maar dat het nu niet doorgaat is niet zo'n probleem. Het is vooral hartstikke rot voor haar", reageerde Richard Krajicek na een trainingspotje op de banen van Rosmalen met Paul Haarhuis.

Sjeng Schalken liet na zijn verloren partij tegen Sanguinetti in de tweede ronde van de Ordina Open weten dat hij maandag ook niet in Londen op Wimbledon aanwezig zal zijn. Ja ik liet um toevallig nog ff aan staan. " Het heeft geen nut, ik sta op één been te spelen en de backhand wil niet". Schalken gaat zich nu richten op zijn revalidatie.