[update] Baas B vrijgelaten

Duckz0r had ons via de nieuws-submit te melden:

Rapper Baas B zal voorlopig nog even in de cel moeten blijven, zo verwacht zijn advocaat Gerald Roethof. Baas B, wiens echte naam Bart Zijlstra luidt, werd dinsdagavond gearresteerd na een vechtpartij in een kroeg op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Die vechtpartij ging tussen onder meer Baas B en rapper Kimo, die onlangs een parodie maakte op de nummer één hit 'Zinloos' (over zinloos geweld), die Baas B met Lange Frans scoorde.

Tijdens de vechtpartij, waaraan zeker zes mensen meededen, vielen over en weer rake klappen. Er werd onder andere een honkbalknuppel gebruikt, waarmee op de auto van Baas B (Bart Zijlstra) werd ingeslagen. Alle zes betrokkenen, inclusief Baas B en Kimo, werden door de politie opgepakt.

Reden voor de matpartij is de dissrap 'De Waarheid' die Kimo als parodie het nummer 'Zinloos' maakte. Daarin beschrijft hij hoe hij seks heeft gehad met de vriendin van Lange Frans: ''Je wijf is lijp en geil en ze pijpte me prachtig. Op dit moment wil je met haar trouwen, da's cool, me sperma in d'r bek mag je houden''. Ook rapt hij over de jongere zus van Baas B die hij 'te pakken' heeft genomen: ''En Baas B je krijgt mijn middelvinger, die ik gebruikte voor het vingeren van je kleine zusje Inge''.

Baas B. en Lange Frans maken deel uit van het rapgezelschap D-men. De vechtpartij ging dan ook vermoedelijk tussen leden van D-men en Kimo met aanhang. Kimo liet eerder weten dat zijn diss-rap 'De Waarheid', over zijn seksescepades met dames die gelinkt zijn aan D-men, gemaakt is om publiciteit te vergaren, maar dat het nummer wel op de waarheid berust. Wat betreft die publiciteit lijkt de missie van rapper Kimo inmiddels wel geslaagd.


'Kimo zat met vinger in zusje van Baas B'

Update 11:30
Lange Frans heeft vanochtend in het 538-radioprogramma van Edwin Evers laten weten dat Bart Zijlstra (Baas B) vanochtend is vrijgelaten. Verder wilde hij niet veel over de affaire kwijt, het was 'zo wel klaar'. Rapper Kimo zou overigens nog wel in de cel zitten melden andere bronnen.

-
De bewuste diss-rap 'De Waarheid' (mp3 via NLHiphop.nl)
Nieuwsfragment AT5