Chris Horner wint in Zwitserland

Ambrosius
De Amerikaan Chris Horner heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Hij kwam alleen aan na 158 km van Bürglen naar de slotklim in Arosa. Rogers veroverde de leiderstrui.

Tijdens de eerste kilometers waren er vele aanvallen, waaronder van Veneberg. Het waren zes renners die na 21 kilometer een serieus gat konden slaan. Het waren Mayo, Arrieta, Laiseka, Atienza, Loosli en Schnider die het best geplaatst was in het klassement op ruim twee minuten van Ullrich. Met nog 50 kilomter te gaan was de voorsprong van de zes ongeveer drie minuten. T-Mobile Team en Quick Step - Davitamon voerden het peloton aan.

Aan de voet van de slotklim van 26 kilometer zijn de koplopers gegrepen. Nibali is de eerste renner die uit het zicht van de groep Ullrich kan blijven. Op 20 kilometer van de streep test Rogers zich even, maar het was Guerini die hem meteen weer terug kon halen. De Amerikaan Horner van Saunier Duval kan bij Nibali komen. Ze hebben op 10 kilometer van de finish ruim twee minuten op de groep met de favorieten. Voigt en Elmiger rijden dan samen op 1.40.

Op 8 kilometer van de streep was het Horner die Nibali alleen achter liet. In de achtergrond was het Rogers die kon ontsnappen aan Ullrich. De overwinning voor Horner kwam niet meer in gevaar. Hij hield uiteindelijk ruim een minuut over op Nibali. Derde werd Rogers, die door de bonificatie en 34 seconden voorsprong op Ullrich, de leiderstrui van de Duitser overnam.

Uitslag 6e etappe
1. Chris Horner (VS) 4.24.43
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.12
3. Michael Rogers (Aus) + 1.14
4. Franck Schleck (Lux) z.t.
10. Jan Ullrich (Dui + 1.48

Klassement na 6e etappe
1. Michael Rogers (Aus) 21.28.40
2. Jan Ullrich (Dui) + 0.20
3. Bradley McGee (Aus) + 0.22
4. Fabian Jeker (Zwi) + 1.11
5. Franck Schleck (Lux) + 1.27