Montoya wil sportieve revanche

Juan Pablo Montoya wil aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Amerika revanche nemen voor de zwarte vlag die hij afgelopen zondag in Canada kreeg gezwaaid, nadat hij het rode licht bij het verlaten van de pits over het hoofd had gezien.

"Na zo'n einde van de race in Canada kun je alleen maar vooruit kijken naar de volgende GP. Indianapolis Motor Speedway is een baan waar ik goede herinneringen aan bewaar uit mijn tijd in de CART-serie en de Indy 500, die ik in 2000 heb gewonnen. Het publiek moedigt mij altijd aan. Soms het lijkt het wel een thuisrace voor mij door al die Colombiaanse vlaggen op de tribunes. Hopelijk kan ik hier op het podium eindigen. Het circuit bestaat uit twee zeer verschillende delen: het binnengedeelte met veel krappe bochten en het hellende rechte stuk van de oval. Dat biedt een unieke uitdaging voor de auto en de banden."

De Colombiaan zal trouwens niet met veel plezier terugdenken aan de Grand Prix van Amerika van vorig jaar. Toen werd hij gediskwalificeerd omdat hij tijdens de start niet wegkwam voor de opwarmronde en zijn auto toen te laat van de grid werd verwijderd.