"Kies voor veiligheid", zegt Wanadoo

Rick (rickmans)
Wanadoo levert diverse Breedband diensten, met daarbij een of meerdere mailboxen. Natuurlijk weet iedereen dat het internet, eigenlijk de grote boze wereld is, met allerlei kwaadwillenden, zoals Spammers, Hackers en Enge Doktoren die virussen verspreiden. Nu heeft Wanadoo er wat op gevonden, namelijk Veiligheidsproducten. Ja en waar het bij de meeste providers er al standaard bij zit moet je bij Wanadoo betalen voor een Spam filtertje en Virusscannertje op je eigen Wanadoo mailbox. Dus dokken maar voor deze diensten. Mocht je nu een spamfilter en een virusscanner bestellen op je mailbox kost dit je ¤ 5,- per maand, per mailbox!

Gelukkig hebben ze een online veiligheidstest, waarmee je met het beantwoorden van een paar vragen al gauw uitkomt op het totaal pakket t.w.v. ongeveer ¤ 7,50 per maand. Dus aanschaffen maar die handel, wat kan ons het schelen. Je wilt toch veiligheid op het net?

Het maakt trouwens niet uit wat je aanvinkt en antwoordt, je komt vrijwel altijd uit op alle 4 de extra diensten, dus: PC Virusscanner, Mailvirusscanner, Spamfilter en Firewall! Behalve als je aanvinkt dat ook kinderen de PC gebruiken, dan krijg je ook een parental control optie erbij. Maar goed, de meesten zullen hier niet intrappen, maar hoeveel mensen zijn er, die niet zoveel verstand van computers hebben en die dus onder de noemer Veiligheid, het hele boeltje aanschaffen??? Ik denk genoeg.

"Dus Wanadoo, daar ga je..."

Met dank aan Plejades voor de submit!