Nederlandse peuter sterft bij gijzeling in Cambodja

Een gijzeling in Cambodja van 29 kinderen van 2 tot 6 jaar in een internationale school heeft het leven gekost aan een Nederlands-Canadees meisje van 3 jaar. Ze kwam om het leven toen de politie na zes uur een einde maakte aan de gijzeling van tientallen peuters, kleuters en hun leraar. Het slachtoffertje zou door de gijzelnemers met één enkel schot in het hoofd zijn gedood.

De gijzeling werd geleid door een 23-jarige man. De andere drie daders waren tieners. Ze namen vanochtend twee klassen in gijzeling en eisten 1000 dollar, wapens en vervoer naar Thailand. Onder de gegijzelden bevonden zich ook kinderen uit Japan, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië en Italië. Het gijzeldrama eindigde in een schietpartij toen de daders in vrachtwagens met enkele kinderen probeerden te ontkomen

Volgens een politieagent uit Siem Reap, een populaire toeristische bestemming waar het delict plaatsvond, is het slachtoffertje een dochter van een Canadese moeder en Nederlandse vader die in een hotel in de buurt werken.