NS vergoedt gedupeerden staking

Chris.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Spoorwegen gaan de reizigers die aanstaande vrijdag stranden door de staking een vergoeding geven. Door een vergoedingsregeling wil de NS de imagoschade beperken.

Op vrijdag dreigen enkele honderden werknemers van ProRail het werk neer te leggen omdat ze te weinig loon krijgen. Eerder werd beweerd dat zo'n 3000 werknemers het werk neerleggen terwijl de meeste werknemers van ProRail vrijdag gewoon zullen gaan werken. Alleen de railverkeersleiding legt het werk neer waardoor de NS gedwongen geen treinen kan laten rijden.

De NS die met het loonconflict niet te maken heeft, gaat treinkaartjes voor die dag vergoeden en biedt reizigers met een abonnement restitutie aan. Mensen die gebruik moeten maken van vervangend vervoer kunnen maximaal 25 euro terugkrijgen. Dit tot groot genoegen van Rover, de opkomt voor de belangen van reizigers.

Studenten met een week-ov kunnen ook op zaterdagochtend (tot 12:00 uur) van hun ov gebruik maken. De weekendkaart geldt al vanaf donderdagavond 18:00 uur.