Wat vrouwen moeten weten, De Man

Ze zijn een simpel soort, dat mag duidelijk zijn.
Geen complexe gedachten, geen complexe emoties. Het enige complexe in deze is ons vermogen hen te begrijpen. Terwijl je maar naar 1 feature hoeft te kijken, om de man en zijn essentie volledig te snappen..


Het verleiden van een vrouw kost wat moeite; je moet haar strelen, ophemelen, meeleven, luisteren, voelen, masseren, liefhebben, cadeaus geven en vooral aanbidden.
Een man daarentegen kan prima voldoening vinden binnen het hele verleidingsritueel wanneer de vrouw zich gewoonweg nakend voor hem presenteert.

In den beginne was er de penis.
Of beter gezegd, de psyche van de man. Deze fier opstaande metgezel kan een man maken of breken. Hij koestert hem, aanbid hem of veracht hem.
Je moet je als vrouw eens voorstellen dat je gemiddeld 25 keer per dag je weelderige bloem betast, zou jij geen onvoorwaardelijke liefde voelen voor je genitaliën?
Bij een man is de penis echter niet zomaar een geslachtsorgaan of reproductietool. Neen, het is het zenuwcentrum. De plek waar zijn emotie, ambities en denken samenkomt.
Wanneer je je als vrouw dit realiseert, ben je al een stuk op weg naar het begrijpen van een man.

Het is immers voor ons vrouwen lastig voor te stellen hoe dat moet zijn, zo'n extra stuk vlees waar al je ego en mannelijkheid samenkomt en welke tevens gebruikt wordt om het inmiddels geboekt succes te meten.
Tussen de 10 en 23 centimeter ligt een smeltkroes van hormonen, lust, macht en erkenning.. Een wellustige slang, welke zeker niet onderdoet voor het kronkelende gevaarte welke ons vrouwen enkele jaren voor Christus al de kop kostte.
Het kan ook niet anders dan een gevoel van welbehagen geven, wanneer je vrolijke vriend in het kader van een samenhorigheidsgevoel, je 's ochtends attendeert op een rosbeurt. Een bijna psychologische drang naar macht, welke expansionistisch van aard is.

Ik bewonder hem en haat hem tegelijkertijd. Want laten we wel wezen, buiten het feit dat Hij de man beter gezind was door hem te vrijwaren van menstruatie en een zwakker gestel, gaf Hij hem ook nog eens een extra stuk gereedschap.
Ook hier blijkt echter weer dat schepping niet geheel volmaakt is, daar Hij wel even leek te zijn vergeten dat wanneer al het bloed naar je mannelijkheid stroomt er weinig overblijft om de bovenkamer te voorzien.
Wellicht moet hier dan ook het enige en meest besproken verschil tussen mannen en vrouwen gezocht worden. Het is zeker geen kwestie van verschillende planeten, een adamsappel of hormonale aangelegenheden.
Als ik een pik had, zou ik hem ook gebruiken. Fier en trots, als een middeleeuwse ridder te paard, onderweg naar de volgende overwinning waar zijn lans zal zegevieren.