FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 juni 2005

Aflevering 9 van The Scene gereleased

Er is weer een nieuwe aflevering rond de fictieve warezgroep CPX, die sinds de vorige aflevering als Dust door het leven gaat. Nu Teflon en de FBI buiten spel zijn gezet is de groep weer back in business. Verder gaat Drosans liefdesleven niet over rozen. En wie is toch die Gryffin die navraag over Dust loopt te doen?

Al met al weer een goede aflevering met een cliffhanger die je gelijk naar meer doet snakken. De makers van de serie hebben ook een eigen irc kanaal. De server is: irc.chatchannel.org en het kanaal #thescene.


Ga naar de site

Met dank aan een submit van MeSSeNGeR en RDJ134.

Jury: Michael Jackson onschuldig

Zojuist heeft de rechtbank van St. Maria in Californië (Verenigde Staten) uitspraak gedaan in de strafrechtelijke zaak tegen Michael Jackson, waarin hij werd beschuldigd van het misbruiken van kinderen. Jackson werd van meerdere criminele feiten verdacht, zoals het dronken voeren van kinderen en het seksueel misbruiken van kinderen. De jury heeft Michael Jackson in dit proces geheel onschuldig verklaard, wat betekent dat hij weer een vrij man is.


Al in 2003 werd de 'King of Pop' beschuldigd van het misbruiken van kinderen in zijn ranch 'Neverland'. Zijn huis werd voor het onderzoek doorzocht naar aanleiding van een interview dat de poplegende gaf aan Martin Bashir, een Engelse journalist. Daarin gaf Jackson aan graag met kinderen te spelen en met hen in één bed te slapen. Gedurende het onderzoek mocht Jackson wel in zijn eigen woning verblijven, maar hij moest hiervoor wel een flinke borgsom betalen.


De werkelijke rechtszaak begon midden februari, na een lange zoektocht naar geschikte juryleden. Niet alleen de omvang van de zaak, maar ook de vele malen dat de verdachte te laat kwam, vanwege vermeende ziekteverschijnselen, zorgden ervoor dat er nu pas een uitspraak is in deze zaak.

De Gucht uit opnieuw kritiek op Nederland

Icoon Buitenlands nieuws De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, De Gucht, heeft opnieuw van zich doen spreken. Na een overleg tussen ministers van Europese landen in Luxemburg, verklaarde hij tegenover Belgische media dat België "federaal blijft, in tegenstelling tot sommige van onze buurlanden die elke bijdrage aan de EU tot op de laatste cent tellen". Hij doelde hiermee op Nederland. De Gucht kwam eerder deze maand nog in opspraak omdat hij Balkenende had beledigd.

De Gucht beschreef de Nederlandse premier in een interview met Het Laatste Nieuws als "een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid" en als "een man in wie ik geen spoortje charisma kan ontwaren". Dit werd hem niet in dank afgenomen door de Nederlandse regering, die direct om opheldering vroeg. De Gucht ontkende eerst alles, maar gaf later toe dat hij de uitspraken had gedaan toen een opname van het interview in handen van de NOS kwam. Hij ontkende ze echter zo bedoeld te hebben.

De Belgische oppositie nam hem zijn uitspraken in ieder geval niet in dank af. Maandag werd er in het Belgische parlement gevraagd om het ontslag van De Gucht, maar dat idee werd door premier Verhofstadt direct van tafel geveegd. Volgens Verhofstadt was het incident afgesloten na excuses, via de telefoon en per brief, aan premier Balkenende.

De Gucht lijkt echter niet van plan zijn toon over Nederland te matigen. Maandag verspreidde hij eerst documenten waaruit zou blijken dat België het meest geld per hoofd van de bevolking afdraagt aan de Europese Unie, en niet Nederland. Nederland zou te veel inzetten op de eigen bijdrage bij de EU. In het door De Gucht verspreide document wordt overigens het bruto bedrag dat België afdraagt genoemd, waarin het geld dat België weer terugkrijgt niet is meegenomen. Netto heeft Nederland volgens het ministerie van Financiën wel degelijk de hoogste bijdrage.

Uitspraak Jackson-zaak binnen een uur

Zojuist heeft de rechtbank van St. Maria in Californië bekendgemaakt dat de jury die een uitspraak moet doen in de rechtszaak tegen Michael Jackson een oordeel heeft geveld, na 32 uur overleg. Aangezien er nog voorbereidingen getroffen moeten worden om alle belanghebbenden op tijd in de rechtbank te krijgen, heeft de rechter besloten de uitspraak niet direct, maar wel vóór kwart voor elf Nederlandse tijd, voor te lezen.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en van de uitspraak.
-
Dit topic is gesloten vanwege de aanwezigheid van een nieuwer bericht.

WK wedstrijd in 1970 te lang doorgespeeld

De groepswedstijd tussen Brazilië en Engeland op het WK van 1970 heeft minuten langer geduurd dan eigenlijk de bedoeling was.

Scheidsrechter Abraham Klein onthulde tijdens een interview met het dagblad Maariv dat de spelers zijn fluit niet hoorden toen hij afblies en daarom besloot hij maar een paar minuten bij te tellen. Niet veel mensen weten het volgens hem, door het kabaal op de tribunes in de Mexicaanse stad Guadalajara hoorden de spelers het fluitje niet en omdat het zo’n geweldige wedstrijd was liet hij dus maar doorspelen.

Matchwinner die wedstrijd was Jairzinho en sommige mensen zullen zich de wedstrijd ook wel herinneren door de opzienbarende redding die de Engelse Goalie Gordon Banks maakte.

Op een voorzet van Jairzinho kopte legende Pelé in en terwijl hij al Goal riep vloog Banks in een hoek van 40 graden naar de bal vanuit de andere hoek van de goal en wist de bal nog net tegen te houden. Hierna gaf Pelé hem een schouderklopje en zei tegen Banks dat hij dacht dat het een goal zou worden. Banks zei terug dat hij hetzelfde dacht.

Rotterdamse streaker moet 400 euro lappen

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen voetbalfan die gisteren tijdens de wedstrijd Colombia-Italië naakt het veld op is gelopen heeft een boete van 400 euro gekregen. De man verklaarde de actie te hebben ondernomen als vrijgezellenstunt. Samen met een aantal vrienden bezocht hij de wedstrijd, die in het kader van het wereldkampioenschap voor voetballers onder 20 jaar in Tilburg werd gespeeld.

De 29-jarige Rotterdamse schennispleger had zich niet gerealiseerd dat zijn actie, voor het internationale oog van miljoenen tv-kijkers, in strijd was met de zedenwetgeving. Zijn vrienden hadden hem overgehaald deze 'stunt' uit te halen. De man werd door stewards van het veld gehaald, en vervolgens door de politie aangehouden. De boete is inmiddels door zijn vrienden betaald.

De 29-jarige streaker rende tijdens de wedstrijd het veld op
De Rotterdammer gaf zich voor miljoenen tv-kijkers bloot

Sinfull Jessica

Jessica Alba kennen we allereerst van Dark
Angel
. Al is ze in die serie kick-ass, ze houdt toch altijd een ietswat lievige uitstraling. Zelfs nu ze in de verfilming van Frank Miller's Sin City een stripper speelt, heeft ze het sleazy image nog steeds niet te pakken. Misschien moet ze maar zoveel mogelijk schaars geklede fotoshoots doen, om het een beetje te leren.

Met dank aan Together-Alone voor de submit.

Kromkamp zo goed als zeker weg

Het vertrek van Jan Kromkamp bij AZ is haast niet meer te vermijden nu ook Valencia een concreet bod heeft gedaan.

Kromkamp heeft zelf de belangstelling van Valencia bevestigd en gaat er vanuit dat hij komend seizoen bij een Europese topclub zal spelen omdat er nu steeds meer topclubs zich melden. Eerder deed FC Porto al een bod maar het bod werd te laag bevonden door AZ.

De vraagprijs voor de 25-jarige middenvelder is namelijk ook meteen het grootste struikelblok, er word namelijk 10 miljoen gevraagd. Kromkamp speelde tot nu toe 194 wedstrijden en scoorde daarin elf keer, in zijn vier interlands kwam hij nog niet tot scoren.

Vriezenveense wil met tractor naar Zuidpool

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsTheatermaakster Manon Ossevoort is van plan om met een tractor van haar woonplaats Vriezenveen naar de Zuidpool te reizen. Ossevoort vertrekt aanstaande zondag voor de trip die haar dwars door Europa en Afrika naar Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika moet brengen, van waaruit ze per ijsbreker zal worden verscheept naar Antarctica.

De kunstenares maakte als proef enkele jaren geleden al een rit naar Parijs, om daar een kopje koffie te drinken onder de Eiffeltoren. De tractor waarmee ze de wereld gaat doorkruisen is voorzien van een grote kist met proviand, diesel, water en een tent. Een tractorfabrikant levert gratis onderdelen en brandstof voor de reis.

Ossevoort zegt tijdens haar reis mensen te willen inspireren tot liefde en hoop. Op Antarctica, het 'continent waar nog nooit oorlog gevoerd is', zal ze een sneeuwpop bouwen met in de buik een doorzichtige wereldbol, gevuld met wensen en dromen van mensen die ze onderweg zal ontmoeten.

Manon Ossevoort
Theatermaakster Manon Ossevoort wil naar de Zuidpool

Punten Grand Prix van Canada

Twee uitvallende Renault-auto's en twee Ferrari's op het podium. De verrassingen bleken dit seizoen in Canada wederom niet uit de lucht te zijn.

Door de vele uitvallers waren er ook een hoop strafpunten uit te delen en een paar voor dit seizoen unieke situaties. Zo wisselde Ralf Schumacher tussen kwalificatie en race een band en levert dat Michelin 10 strafpunten op. Juan Pablo Montoya werd gediskwalificeerd en dat levert de coureur, die in deze verantwoordelijk was voor de diskwalificatie, 50 strafpunten op.

Toch vielen ondanks alles de puntenaantallen nog mee. Dr.Maitimo, kingtee, NicoBijl, sprokkel1 en SwollyBoy wisten allen 488 punten te halen en wisten zo de top vijf van deze ronde te vullen.

In de top van het klassement valt Q4Jan met een sneltreinvaart terug. Hij valt van de eerste plek naar de twaalde plek terug. Slomo, Gatalin en pim944 blijven elkaar op de voet volgen en stijgen alledrie een plaatsje en bezetten nu de top drie. American_Nightmare en The_East_Dragon komen de top vijf nieuw binnen.

Bij de subleagues hadden Scuderia Mañana, Cousins Crash en CSM-v de beste ronde met 415 punten. In het klassement van de subleagues blijft Pension Pervers bovenaan staan.

Om te wisselen voor de volgende race moet je alweer snel zijn. Op Indianapolis wordt komende zondag alweer verreden en je kan dus uiterlijk wisselen tot 18 juni 00:01 uur.

Yorin brengt lesbische glamourserie

Yorin begint vanavond met de serie 'The L-word', een dramaserie over de levens en liefdes van een groep lesbische vriendinnen in Los Angeles. In Amerika deed deze succesvolle serie behoorlijk wat stof opwaaien. In Nederland zal dat een stuk minder zijn, maar toch wordt er door vele potten reikhalzend naar uitgekeken, want de serie wordt gezien als een soort lesbische variant van 'Sex and the city'. Wat laastgenoemde heeft betekend voor vrouwelijke singles in hun dertiger jaren, betekent 'The L-word' voor de zogenaamde lipsticklesbo.

De serie maakt dan ook korte metten met de zienswijze dat lesbo's voornamelijk uit manwijven bestaan; de types die tuinbroeken dragen, shag roken en haar onder de oksels hebben. 'The L-word' is namelijk een soort kruising van 'Sex and the city' en 'Melrose's Place'. In de serie spelen goed uitziende vrouwen de hoofdrol. Ze zijn gestoken in de hipste designer-outfits en hebben lange verzorgde haren en nagels.

Voor freaks zal de serie allang bekend zijn. De eerste serie is namelijk al een tijd op dvd verkrijgbaar en de tweede serie is via internet illegaal te downloaden. Toch zien veel Nederlandse lesbiennes uit naar de vertoning op tv, omdat ook het grote publiek nu een genuanceerdere kijk kan krijgen op 'potten', en ze niet langer alleen ziet als voornamelijk manwijven. Bovendien zullen voor jongere lesbiënnes nieuwe rolmodellen ontstaan. En voor de hetero-mannen: in de serie zitten veel liefdesscènes, die nog net geen softporno zijn, maar er wel dicht tegen aan zitten.


De hoofdpersonen uit The L-word

-
Officiële website The L-word.
Uitzending op Yorin: Iedere maandag vanaf 22:20.

Christelijke voetballers willen bijbels weggeven

Icoon opmerkelijk nieuwsDe voetbalvereniging De Vogels uit Groningen krijgt vanaf volgend seizoen een volledig christelijk team. Het nieuwe eerste zaterdagelftal van de club wil actief het geloof gaan uitdragen. De spelers zullen voorafgaand aan de wedstrijd gezamenlijk bidden, en elke tegenstander krijgt een bijbel aangeboden.

"We gaan ons niet opdringerig opstellen hoor", stelt speler M. van Wieringen. De voetballers wilden al langer samen in een christelijk team spelen, maar het bleek niet gemakkelijk een vereniging te vinden die daartoe gelegenheid geeft. "We willen geen team dat zelf bepaalt wie erin speelt", stelt voorzitter Weinands van v.v. Zuidhorn, waar de meeste spelers van afkomstig zijn. De Vogels had daar geen problemen mee, en richtte voor het religieuze team een speciaal eerste zaterdagteam op.

Wimbledon geteisterd door afmeldingen

Het regent afmeldingen voor Wimbledon, dat aanstaande maandag begint. Vandaag meldden Carlos Moya en Gaston Gaudio zich af.

Beide spelers kampen met een schouderblessure. Vooral de Spanjaard heeft al geruime tijd last van het gewricht. Op Roland Garros kon hij zijn normale niveau niet halen. Hij verloor in de vierde ronde van Roger Federer met duidelijke cijfers. Ook Gaudio kon al na één week vertrekken uit Parijs. De Argentijn verloor in vijf sets van Ferrer.

Zowel Moya als Gaudio won overigens in het verleden Roland Garros. Naast dit fameuze tweetal zegden ook twee andere gravelbijters af voor Wimbledon: Zabaleta en Chela. Ook Mardy Fish gaf al in een eerder stadium aan niet deel te nemen aan het derde Grand Slam van dit jaar. Vandaag zijn trouwens de kwalificaties voor het hoofdtoernooi begonnen en later deze week vindt ook de loting plaats voor ‘The Championships’.

FOK!radio zoekt FOK!gerecht en gaat koken

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Wat is nou een echt FOK!gerecht? Die vraag gaan we vanavond beantwoorden in FOK!radio. Vanaf 20:00 uur hebben we namelijk een paar vaste bezoekers van het Culinair-subforum in de studio aanwezig. Euc-, Karper, Martijn_77, Dutch-mamma en McMan komen live een lekker gerecht maken en vertellen vanalles over wat er in hun subforum te doen is. Uiteraard kunnen zij ook flink wat lekkere tips geven voor lekkere ontbijtjes, lunches en diners. Klinkende pannen en pruttenlende stukken vlees dus vanavond live in FOK!radio. En wellicht doe je nog ideeën op voor het je avond-eten van morgen!

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Veel luisterplezier!

Michaella Krajicek mag deelnemen aan Wimbledon

Michaella Krajicek kan dan toch meedoen aan Wimbledon. Ze mag haar aangeboden wildcard accepteren.

Aanvankelijk was de deelname van de 16-jarige tennisster in gevaar gekomen. Ze mocht eigenlijk maar vier wildcards per jaar accepteren. Dit vanwege haar jeugdige leeftijd. Deze week speelt ze in Rosmalen, waarvoor ze haar vierde wildcard kreeg.

Maar omdat ze aan het eind van vorig jaar de nummer één van de wereld was bij de juniores heeft ze recht op nog drie extra wildcards. Ze zal dus ook in het enkelspel op Wimbledon mogen meedoen. Met haar halfbroer Richard Krajicek doet ze bovendien ook nog eens mee aan het mixed dubbel-toernooi.

Afellay onzeker

De kans is groot de Foppe de Haan Ibrahim Afellay niet op kan stellen in de wedstrijd tegen Australië.

De middenvelder van PSV heeft weer last van een oude blessure, hij had ook al last van de blessure toen hij zich meldde in de voorbereiding voor het wk -20. In eerste instantie leek alles weer goed te gaan maar tijdens en vooral na de wedstrijd tegen Japan had hij veel last.

In plaats van maandag mee te trainen liet de speler zich onderzoeken in het ziekenhuis van Geldrop, een MRI-scan moet uitsluitsel geven over zijn status.

Sluiter onderuit in Rosmalen

Raemon Sluiter heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Ordina Open. De Australiër Wayne Arthurs versloeg de Nederlander in twee sets, setstanden waren 7-5 en 6-4.

De eerste set ging gelijkop, maar de linkshandige Arthurs trok de set uiteindelijk naar zich toe doordat Sluiter bij 5-5 zijn opslag inleverde, waarna Arthurs de set met 7-5 binnensleepte.

In de tweede set brak Arthurs in de eerste game gelijk de service van Sluiter, en die break was genoeg voor de winst in de tweede set.

Na afloop van de wedstrijd zei Sluiter dat hij onder de indruk was van de service van zijn tegenstander. "Hij serveert als iemand in een computerspelletje. Ik kon geen potten breken op zijn service. Het is heel frustrerend. Ik ben fit en voor mijn gevoel doe ik alles goed."

Marokkanen en Turken fel tegen Verdonk

Icoon Binnenlands nieuws Met de oprichting van het landelijk actiecomité 'Genoeg is genoeg' ageren Marokkaanse en Turkse organisaties openlijk tegen het beleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Ze vinden het beleid van de minister discriminerend en racistisch.

Volgens de woordvoerders van het comité, A. Menebhi en M. Menmoussa, zorgt het kabinetsbeleid voor een grotere kloof tussen wij en zij. In Rabat, de Marokkaanse hoofdstad waar Verdonk momenteel op werkbezoek is, riepen ze namens het comité op tot een landelijke demonstratie op 17 september in Amsterdam.

Menebhi en Menmoussa zijn beiden actief in Nederland in Marokkaanse organisaties. In Rabat wilden ze demonstreren tegen het beleid van Verdonk maar kregen geen toestemming. Daarop gingen ze in het gebouw van de Marokkaanse journalistenbond in gesprek met de Nederlandse pers, die met Verdonk meereisde.

De twee willen niet dat islamieten en non-islamieten verschillend worden behandeld. De nieuwe kabinetsplannen voor inburgering, beperking van gezinsvorming en dubbele nationaliteit zouden volgens de twee de gelijke grondrechten voor alle Nederlanders aantasten. "Wij willen geen apart beleid, dat leidt naar apartheid", zei Menebhi.

Wat het comité wel precies wil, konden Menebhi en Menmoussa niet goed duiden. "We willen een dialoog zonder arrogantie en niet een manier van dictaat", zo zegt Menebhi. Ze zijn tegen de inburgeringstoets in het land van herkomst. Die dient gehaald te worden in het herkomstland, anders kom je Nederland niet in. Ook willen ze geen controle van de religie door de Staat.

Duitse motorduivel niet te traceren

Imperium, scannerrob en Farao hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een motorduivel in Duitsland die met 251 kilometer per uur een radarcontrole bij Berlijn passeerde, zal geen bon krijgen. Reden is dat van de snelle motorrijder geen kenteken bekend is.

Er werd wel een foto gemaakt van de racende motormuis, maar dat gebeurde van de voorkant; en daar hebben motoren geen nummerplaat zitten. De maximumsnelheid werd zéér fors door de motorrijder overschreden. Ter plaatse geldt namelijk een maximum van 100 kilometer per uur. De overtreding met 151 kilometer per uur zou overigens een record betreffen.

Moordzaak Wassenaar nog onopgelost

In de woning aan de Rijksstraatweg te Wassenaar waar vrijdag de vermoorde 16-jarige inwoner van die plaats werd gevonden, heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend gemaakt. Het OM wilde nog niet zeggen op welke wijze de tiener is omgebracht.

Vlak na de moord deden geruchten de ronde dat een buurman van de 16-jarige Micha de moord op zijn geweten zou hebben en dat het met drugs zou hebben van doen. Het OM laat nu weten dat er in verband met de dood van de jongen wél iemand heeft vastgezeten, maar dat er niet voldoende redenen waren om deze persoon langer vast te houden.

Smicer gaat naar Bordeaux

Vladimir Smicer verruilt Liverpool voor Girondins de Bordeaux. De Tsjech tekende een contract voor twee jaar.

Smicer speelde al eerder in Frankrijk, maar dat was bij RC Lens. Nu zoekt de routinier zijn geluk dus in Bordeaux. Dat kan wel een impuls gebruiken: vorig seizoen werd Bordeaux vijftiende en won het slechts acht keer.

Smicer kreeg geen nieuw contract bij Liverpool, dat hij zes jaar diende. Tijdens de finale van de Champions League had Liverpool nog veel plezier aan de Tsjech: hij was het immers die met een afstandsschot zorgde voor de belangrijke 3-2.

McGee wint lastige rit in Zwitserland

Bradley McGee heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Australiër uit de fdjeux.com-ploeg bleef onder meer Celestino voor in een sprint van een groepje favorieten.

Na een spannende slotfase, waarin veel gebeurde, was het McGee die het zegegebaar mocht maken. Hij won een sprint zonder de topsprinters. Die waren namelijk allemaal gelost op een lastige col vlak voor de meet.

De derde etappe in deze Ronde van Zwitserland was wat aan de korte kant met slechts 160 kilometer. De etappe begon nog in Zwitserland maar eindigde in Oostenrijk, namelijk in Sankt-Anton. Het parcours was redelijk vlak aan het begin, maar vlak voor de finish moest de Arlbergpass worden gepasseerd. Een lange col van de tweede categorie.

De eerste aanvaller van de dag was David Loosli. Het peloton liet echter niet begaan. Binnen een mum van tijd was de Zwitser van Lampre-Caffita alweer ingerekend. Dat kwam vooral door de renners van T-Mobile, die heel actief aan het rijden waren in de achtervolging. Ullrich wil kennelijk ten koste van alles zijn leiderstrui verdedigen. Door het werk van de knechten van ‘der Jan’ kon niemand wegblijven. Velen probeerden het wel: Voeckler, Rast en Clerc bijvoorbeeld.

De Arlbergpass kon wel voor een afscheiding zorgen. De sprinters Boonen, McEwen en Eisel moesten als één van de eersten lossen. Vooraan veel aanvallen. Een groepje met onder meer Valverde kon even uit de greep van het peloton blijven, waar Ullrich nog slechts één ploeggenoot bij zich had: Guerini. Uiteindelijk passeerde Koldo Gil als eerste de top van de col, op acht kilometer van de finish. Vlak achter hem een uitgedund peloton, met onder meer ook Mayo. Een andere Spanjaard, Beloki, was er echter niet meer bij.

In de korte afdaling naar Sankt-Anton nam Koldo Gil rond de tien seconden voorsprong op de favorieten. De Spanjaard leek op weg naar de zege, maar Ullrich zelf leidde de achtervolging in het achtervolgende groepje. Koldo Gil werd op 750 meter van de streep gegrepen door een vijftiental renners. Sinkewitz startte te vroeg met sprinten. McGee wachtte slim en won makkelijk de sprint. Het is de tweede seizoenszege voor de Australiër, die aan het begin van het seizoen sukkelde met zijn knie. Ullrich blijft de leider. Dankzij bonificaties komt McGee wel op twee seconden.

Vandaag kwam Bettini overigens niet aan de start. “De krekel” kampt met darmproblemen. Morgen gaat het peloton dus verder zonder Bettini. Dan staat er een lange rit van meer dan tweehonderd kilometer op het programma. De kans op een massasprint is serieus aanwezig, want lastige hellingen liggen morgen niet op het parcours.


Uitslag derde etappe:
1. B. McGee (Aus) 3.45.48
2. M. Celestino (Ita) + z.t.
3. P. Sinkewitz (Dui) + z.t.
4. G. Totschnig (Oos) + z.t.
5. D. Snyder (Zwi) + z.t.


Klassement na drie etappes:
1. J. Ullrich (Dui) 8.31.10
2. B. McGee (Aus) + 0.02
3. M. Rogers (Aus) + 0.18
4. D. Frigo (Ita) + 1.12
5. B. Zberg (Zwi) + 1.14

[upd] Dode vrouw bij Hanzehogeschool Groningen

-Jay-, Blikvanger en Jaguarized hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de in aanbouw zijnde economische faculteit van de Hanzehogeschool in Groningen op het Zernikeplein is het lichaam van een dood persoon gevonden. De man/vrouw is óf gesprongen óf geduwd vanaf het hoge gebouw. Opmerkelijk is dat de dode in brand heeft gestaan.

De technische recherche onderzoekt momenteel de zaak.


Aanbouw Hanzehogeschool


Update 17:42
Inmiddels is duidelijk geworden dat het gaat om het stoffelijk overschot van een 28-jarige vrouw die studeerde aan de Hanzehogeschool. Volgens de politie heeft de studente zelfmoord gepleegd. De vrouw had zichzelf in brand gestoken en was vervolgens van het nieuwbouwpand van de faculteit Economie gesprongen.

Het politieonderzoek is inmiddels stopgezet.

-
Op ons forum loopt een topic van FOK!-users die lessen volgen op de Hanzehogeschool en de zaak nauwlettend volgen.

Stier dood na botsing met trein

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Het treinverkeer op het traject Almere-Lelystad is zondagavond urenlang gestremd door een frontale botsing tussen de trein en een stier. Door de botsing was de trein beschadigd en kon zij niet haar reis vervolgen. De stier was uit het Hollandse Hout nabij Lelystad ontsnapt.

Agenten hebben na de aanrijding het dode dier van het spoor afgetrokken. De gestrande reizigers zijn met een tweede trein naar station Lelystad gebracht vanwaar zij hun reis konden vervolgen. Het is niet duidelijk hoe het beest op het spoor terecht is gekomen.

De Nederlandse Spoorwegen hebben al laten weten de schade van de aanrijding te gaan verhalen op de eigenaar van het beest. Hoe hoog het bedrag van deze schade is, is nog onduidelijk maar het zal al gauw in de duizenden euro's lopen.

Katten en WC's

Katten zijn lieve dieren en veel fokkers vinden dit ook. Er zijn daarom ook veel katten filmpjes op de weblog geweest. Katten hebben een eigen poepbakje en dit slaat eigenlijk nergens op.
Ze kunnen best even naar de normale WC gaan en even gaan plassen of poepen maar de kat moet weer apart doen en ze moeten dus weer een eigen poepbakje krijgen. Ik vind dat de katten zich best mogen aanpassen en ik heb er al 1 gevonden die daarmee bezig is. Deze kat kun je hier bekijken en nu de rest nog.

Turkse interesse voor Goor

Het Turkse Galatasaray heeft interesse in Bart Goor van Feyenoord. De middenvelder en aanvoerder van de Rotterdamse club is niet tevreden bij de club uit de Kuip omdat zijn werkgever er in zijn ogen niet in slaagt het team structureel te verbeteren.

De Rotterdammers willen trouwens niet meewerken aan een vertrek van de Belg. Eerder wezen ze al een bod van het Belgische Anderlecht af en nu lijkt ook de Turkse club achter het net te vissen. Toch gaat de nieuwe club van Eric Gerets wel praten met de ongelukkige Goor.

VS roemt Zalm om financiële aanpak terrorisme

Icoon Binnenlands nieuws Minister Zalm van Financiën heeft een flink compliment gekregen van zijn Amerikaanse ambtsgenoot Snow. Snow roemde Zalm om zijn 'leiderschap' op het gebied van financiële aanpak van terrorisme, en om het lanceren van veel vernieuwende ideeën in de internationale gemeenschap. Volgens Snow is Nederland dan ook een van de weinige landen die zijn zaakjes op orde heeft als het gaat om de financiële aanpak van terrorisme.

Nederland is volgens Snow de eerste connectie van de Verenigde Staten op dit gebied. Hij was echter niet alleen in Den Haag om complimentjes uit te delen. Hij vroeg Zalm bovendien om een speciale conferentie te organiseren over het financieel aanpakken van terroristische organisaties. Volgens Zalm kan een dergelijke conferentie in 2006 gehouden worden.


Minister Zalm toonde zich erg tevreden met het compliment van Snow - foto ANP

Twentse oplossing voor kunststofafval

De Werkgroep OntwikkelingsTechnieken (WOT) van de Universiteit Twente heeft een schroef-spuitgietmachine ontwikkeld, waarmee het probleem van kunststofafval in ontwikkelingslanden kan worden aangepakt. Daarnaast levert de machine een bijdrage aan de watervoorziening en de armoedebestrijding.

Het idee kwam van Johan Sueters, gepensioneerd onderhoudsmonteur en vrijwilliger bij de WOT. Tien jaar geleden bezocht hij zijn dochter in Senegal en daar viel het hem op hoeveel plastic zwerfafval er gedumpt wordt.
Samen met de WOT ging Johan Sueters de uitdaging aan een machine te ontwerpen die iets kon doen met het plastic afval. Het apparaat moest gemakkelijk inzetbaar zijn en met locale middelen gebouwd kunnen worden.

Het resultaat, na bijna tien jaar van brainstormen, ontwerpen en verbeteren, is een schroef-spuitgietmachine, waarmee plastic gesmolten wordt en vervolgens met een schroef in vorm wordt gepompt. Het prototype dat nu ontwikkeld is maakt zuigertjes voor zogenaamde touwpompen, een type waterpomp dat steeds meer wordt gebruikt in ontwikkelingslanden.

WOT
De leden van WOT. (Foto UTNieuws)

Einde voetballoopbaan Arts

Arno Arts heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Na 20 seizoenen betaald voetbal te hebben gespeeld vindt de 35-jarige middenvelder het wel welletjes.

Zijn loopbaan startte Arts bij NEC in het seizoen 1986/1987. Na 4 jaar daar gespeeld te hebben vertrok hij naar het Zwitserse FC Luzern, maar keerde na één seizoen al weer terug naar Nederland.

Via FC Twente, Cambuur Leeuwarden, Willem II, NEC en opnieuw Willem II belandde hij bij FC Utrecht. Met de Utrechters won hij in het seizoen 2002/2003 de Amstel Cup. Het afgelopen seizoen speelde Arts voor VVV-Venlo. In totaal speelde Arts 543 competitiewedstrijden waarin hij 105 maal wist te scoren.

McLaren: straf JPM te zwaar

McLaren Mercedes vindt de straf, die Juan Pablo Montoya tijdens de Canadese Grand prix kreeg, buiten alle proporties. Montoya kreeg een zwarte vlag na het negeren van een rood stoplicht bij het verlaten van de pitstraat.

Martin Whitmarsh van het team: "Montoya reed in een positie waarmee hij de wedstrijd kon winnen. Hij was snel genoeg en daarom is het frustrerend voor Juan en het team. Ik denk dat de straf erg zwaar was voor de overtreding die begaan was. We hadden een drivethrough verwacht, maar we moeten hiermee leven en het incident achter ons laten."

Ron Dennis was het met zijn collega eens. "Dit is een nieuwe regel tijdens een safety car-situatie en we hebben er niet voldoende aandacht aan besteed. Maar uiteindelijk hebben we de race toch gewonnen en daar zijn we blij mee."

HoT ShiT - Part Huit (The Games Edition)

Dynasty Street
Dynasty Street is een mooi en simpel gemaakt spel om in ieder geval je dag mee te vullen of voor sommige gamefreaks maar een paar uur dan. Het spel wijst zichzelf maar als je niet weet hoe je om moet gaan met de controls dan kun je het beste even op controls klikken en de uitleg lezen.

Bloody Rage
Bloody Rage is een spel om even je aggressie kwijt te raken. Als je even genoeg hebt van je baas of iets anders dan kun je het beste dit spelletje gaan spelen. Het is eigenlijk meer een mix van Spiderman, Blade, Street Fighter, Hulk, Sticky Man, Freddy Vs Jason en nog veel meer. Speel het spel en kies je favoriete poppetje en ga de strijd aan met de rest.

Darkness
Je ligt lekker te slapen en je wordt wakker doordat iemand aan de bel hangt. Je staat voorzichtig om en loopt naar de voordeur om te kijken wie er nu midden in de nacht aanbelt. Op het moment dat je open doet verschijnt een hand en vanaf dat moment weet je niet meer wat er gebeurd is...

Lego - Speed Chamber
Lego heeft een leuke spel uitgebracht en hierin speelt een Knight de hoofdrol. Het is een spel dat je bezig houdt net als Dynasty Street hierboven dus je kan verder gaan hiermee als je de bovenstaande spellen hebt uitgespeeld. Het zal ook niet erg lang duren voordat je dit spel ook hebt uitgespeeld tenzij je het spel speelt op Hard Mode. Dan is het een stuk moeilijker.

Darkness 2
Je bent ergens beland nadat een windje je kaars heeft uitgeblazen. Toch voelt de plaats waar je bent niet zo aan als toen het licht nog aan was. Je ziet wel een klein rood lichtje en op het moment dat je daar op drukt kom je erachter dat je ergens bent waar je liever niet had willen zijn...

Button heeft geen spijt van crash

Jenson Button heeft geen spijt van zijn crash in de Canadese Grand Prix. Button reed in ronde 47 tegen de muur aan in de laatste ronde van het circuit.

Button: "Michael (Schumacher, red.) zette me flink onder druk. Ik wilde Michael niet voorbij laten en ik crash liever in een derde plaats uit de race, dan dat ik als vierde finish."

Button verklaarde zijn crash uit een foutje die hij eerder had gemaakt in de haarspeldbocht. "Ik had niet door hoeveel troep ik met mijn banden had opgepikt." Button schoof door de verminderde grip naar buiten in de laatste chicane en raakte de muur met zijn rechtervoorwiel.

Teambaas Nick Fry heeft Button na het ongeluk geadviseerd om zijn uitvallen niet te compenseren met een drankje na de race. Button: "Het team vat het goed op. Ze zeggen dat dit soort dingen zo nu en dan gebeuren."

Bijna eenderde Europeanen: zon draait om aarde

Crazykill, Yogibearrr, Mr.Spock en klootmongool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsZo'n vierhonderd jaar geleden kwam de Italiaanse sterrenkundige Galileo Galileï al tot de ontdekking dat de aarde om de zon draait en niet andersom zoals Ptolemeus en anderen beweerden. Voor die tijd een opmerkelijke mening die de paus hem niet in dank afnam.

Ondanks het feit dat vele generaties vanaf die tijd hebben geleerd dat de aarde niet het middelpunt is van het zonnestelsel, blijkt bijna eenderde het bij het verkeerde eind te hebben door te denken dat de zon om de aarde heen draait. Dat kwam naar voren uit een kleine quiz van de Europese Commissie om de wetenschapskennis van Europeanen te testen.

Zo'n 33 procent kon ook niet het goede antwoord geven op de vraag hoe lang de aarde nodig heeft om rond de zon te draaien. Een maand, denkt 17 procent. 16 procent had zelfs geen idee. Het juiste antwoord luidt uiteraard: een jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat Europeanen in het algemeen "een goede kennis" van wetenschappelijke onderwerpen hebben. Nederlanders doen het goed met een goed-percentage van 74 procent waarmee ons land in de topdrie van de 25 EU-landen eindigt. De ranglijst wordt aangevoerd door Zweden waar 79 procent van de vragen correct werd beantwoord.

In Zuid-Europa schort er nogal wat aan het onderwijs als naar de quiz wordt gekeken. Cyprus scoort van alle EU-landen het laagst met slechts 49 procent goede antwoorden. Voor de goede orde: de ondervraagden konden bij elke stelling kiezen tussen juist, onjuist en weet niet.

Tegenstanders van de toetreding van Turkije tot de EU krijgen een nieuw argument in de schoot geworpen. De laagste score (44 procent) werd namelijk gemeten in dit kandidaat-land van de Europese Unie.

Coria vrij eenvoudig door in Rosmalen

De als tweede geplaatste Guillermo Coria heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Ordina Open in Rosmalen. De Argentijn versloeg in twee sets Lars Uebel, setstanden waren 6-3 en 6-1.

De verliezend finalist van vorig jaar begon met een dubbele fout aan de wedstrijd, maar stelde daarna direct orde op zaken. Bij een stand van 2-1 kreeg Coria drie kansen op een break. De derde mogelijkheid verzilverde de Argentijn. Bij 4-2 kreeg Uebel nog een kans om terug te breken maar de Argentijn werkte dat eenvoudig weg. Met een ace haalde Coria de eerste set naar zich toe.

In de tweede set ging het makkelijker voor de Argentijn. Uebel werkte nog wel twee matchpoints weg, maar een dubbele fout op het derde wedstrijdpunt werd de Duitser uiteindelijk fataal.

Dikke Spieren

Sommige mensen hebben hele dikke en sterke benen zoals voetballers maar er zijn natuurlijk meer sport beroepen waar de sport oefeners hele sterke benen hebben. Maar er is nu iemand die volgens mij wel hele sterke benen heeft want als je ziet wat hij kan met een houten balk en 2 mensen erop denk ik toch haast dat je sterke benen hebt. Ik zou het hem niet na kunnen doen maar ik denk ook wel dat hij flink geoefend heeft om dit zo te kunnen volhouden.

Akkoord Simons en PSV

PSV heeft een principe-akkoord bereikt over een vierjarig contract met de Belg Timmy Simons van Club Brugge. Nu moeten alleen de beide clubs er nog uit komen.

Simons zal samen met de van SC Heerenveen gekomen Fin Mika Vayrynen de plaats innemen van de vertrokken middenvelders Johann Vogel en Mark van Bommel.

Eerder ketste een overgang van Simons naar Feyenoord af, omdat de Rotterdammers de vraagprijs van Club Brugge te hoog vonden.

Column: De teamgenoten van...

Sinds gisteren ben ik nog meer geïnteresseerd in hoe de rest van het seizoen zal verlopen dan daarvoor. Gek genoeg heeft dat niet eens met het uitvallen van Alonso te maken, met de overwinning van Raikkonen, of met de wederopstanding van Ferrari.

Als je de carrière van een coureur bekijkt, zie je bijna altijd wel dat die gekenmerkt wordt door enkele sleutelraces. Achteraf kun je vaak precies aanwijzen waar zo’n carrière gemaakt werd, of waar gebroken. Waar een coureur de kracht vandaan haalt om een wereldtitel uit de klauwen van een tegenstander weg te grijpen, of wanneer hij zich moet neerleggen bij het feit dat bepaalde deuren zich sluiten en er geen weg meer terug is.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan Barcelona 2001, waar Hakkinen in de laatste ronde vanuit leidende positie uitviel. Dat was na een moeilijk begin van het seizoen zo’n zware mentale klap voor hem, dat het toen al duidelijk was dat Formule 1 had afgedaan voor de sympathieke Fin. Of denk aan Oostenrijk 2002 – op dat moment werd voor eens en voor altijd pijnlijk duidelijk dat Schumacher niet alleen de voorkeursbehandeling bij Ferrari krijgt, maar dat Barrichello niet meer is dan een schoothondje die bij tijd en wijlen een bot krijgt toegeworpen, als Schumacher even geen trek meer heeft.

De Grand Prix van Canada 2005 zou voor twee rijders ook een sleutelwedstrijd kunnen zijn. Giancarlo Fisichella en Juan Pablo Montoya staan eigenlijk al het hele seizoen in de schaduw van hun teamgenoten. Terwijl Raikkonen en Alonso de overwinningen oprapen in hun dominante wagens, vielen Fisio en JP om een verscheidenheid van redenen steeds weer tegen. Op een gegeven moment gaat dat toch tegen je werken, dat je in de beste auto zit maar de resultaten uitblijven, al is het niet je eigen schuld.

Of de diskwalificatie van Montoya gevolgen voor zijn loopbaan zal hebben is nog het minst zeker. Als een vrijwel zekere overwinning door zo’n samenloop van omstandigheden uit je handen glipt kan dat desastreus voor je motivatie zijn, of je juist wijzer en sterker maken. Bij sommige rijders kun je dat redelijk inschatten, maar Montoya lijkt me zowel te koppig om te leren van zijn fouten, als te koppig om het hoofd te laten hangen. Ik ben echt nieuwsgierig wat dat zal betekenen voor de rest van het seizoen. Maar hoewel Montoya zijn race vooral door zijn eigen fouten heeft verprutst, hoeft hij toch minder voor zijn carrière te vrezen dan Fisichella, die met technische pech is uitgevallen.

Voor deze race verdedigde Briatore zijn tweede rijder nog. De problemen die Fisichella dit seizoen had gehad waren voornamelijk niet zijn eigen schuld, en Briatore twijfelde er niet aan dat de Italiaan zich tijdens de Noord-Amerikaanse races zou revengeren. En verdomd, opeens reed daar fier die andere Renault op de eerste plaats rond. Met vlak daarachter Alonso. Honderden miljoenen fans op de hele wereld waren getuige van de observaties die Alonso daar deed en via de radio aan het team meldde: Fisi is te langzaam, Fisi rijdt in de weg, ik ben veel sneller. En steeds maar weer de koele rede van de pitsmuur: “Houdt positie.” Door de pitstops valt er een klein gat tussen de twee, en Alonso laat prompt zijn ware tempo zien: een volle seconde per ronde sneller dan zijn teamgenoot. Als hij het gat dichtgereden heeft vraagt hij getergd: “Wat moet ik nog meer doen om er langs te mogen?” Dan volgt het vonnis: “Haal maar in dan.”

Natuurlijk zul je pas aan het eind van het jaar of zelfs over enkele jaren terug kunnen kijken op Fisichella’s loopbaan en kunnen zien welke rol deze race daarin gespeeld heeft. Maar mijn gok is dat deze rondjes en deze woorden het einde zullen inluiden. “Je teamgenoot is je beste graadmeter,” is één van de meest gehoorde clichés van de sport, en zeker in dit geval pijnlijk accuraat. Zelden waren teamgenoten beter te vergelijken dan hier - dezelfde auto, dezelfde banden, dezelfde strategie, en toch een seconde per ronde langzamer dan je teamgenoot. Gewogen en te licht bevonden.

Webcamgirls

Je hebt webcamgirls in alle soorten en maten.

Je hebt van die meisjes die wel lekker ruig willen doen maar als ze iets moeten laten zien dan zijn toch ineens weer heel erg preuts. Dit meisje, dit meisje en dit meisje zijn veel te bang dat er iets te zien valt.

Daarentegen zijn er natuurlijk ook meisjes die wel wat meer willen laten zien voor de camera. Dit meisje is daar een heel goed voorbeeld van.

En als laatste heb je nog de categorie dames die echt alles laten zien en ook nog wel even lekker willen spelen met zichzelf. Dit meisje is daar een heel erg duidelijk en lekker voorbeeld van.

Met dank aan 2Mini voor het vinden van het laatste filmpje.

Studenten testen nieuwe raketmotor

Studentenvereniging Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) heeft op 3 juni een nieuwe raketmotor succesvol getest. De studenten testen een zelf ontworpen prototype dat methaan in plaats van waterstof gebruikt als brandstof.

De studenten hopen rond 2007 met deze nieuwe motor een aanval te doen op het Europees hoogterecord voor amateurraketten. Ze hopen het oude record van tien kilometer te verbeteren, volgens DARE kunnen ze 40 kilometer hoogte bereiken.

Methaan heeft als voordeel boven waterstof dat het sneller vloeibaar is, 21 Kelvin voor waterstof tegen 110 Kelvin voor methaan. Bovendien heeft methaan een hogere dichtheid waardoor de raket compacter en dus lichter kan worden gebouwd.
Verder zou methaan een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn voor de vaste brandstoffen die in de boosters van de Space Shuttle worden gebruikt.

Sparta raakt voorhoede kwijt

Riga Mustapha speelt komend seizoen in de Spaanse Segunda Division. De 23-jarige aanvaller is het eens geworden over een 4-jarig contract bij Levante.

Mustapha had bij Sparta een aflopend contract en kon dus transfervrij vertrekken. Het is de tweede belangrijke speler die in korte tijd vertrekt van het Kasteel, vorige week contracteerde AZ Danny Koevermans.

De aanvaller moet nog wel een medische keuring ondergaan bij de club die afgelopen seizoen als achttiende in de Primera Division eindigde en daardoor degradeerde.

Sparta lijkt ook Rick van den Bergh te gaan verliezen. Van den Bergh heeft nog een contract tot medio 2006 bij de Rotterdammers, maar het Portugese Boavista heeft belangstelling in de Haagenaar. De club zou ook geen problemen hebben met de gevraagde transfersom van Sparta.

Doordat ook al eerder dit jaar bekend werd dat Levchenko transfervrij naar FC Groningen vertrekt, lijkt het een erg moeilijk seizoen te gaan worden voor Sparta.

Examens ongeldig door 10 min te lang doorwerken

Wendy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Examen nieuws Voor acht vmbo-leeringen van het Petrus Canisius College in Alkmaar is het examen Nederlands anders afgelopen dan ze gedacht hadden. Hun examens zijn namelijk ongeldig verklaard omdat ze tien minuten te lang hebben doorgewerkt. Dat heeft de school maandag bekendgemaakt. Volgens de inspectie hebben de acht een onterecht voordeel ten opzichte van de andere kandidaten gehad, en dus moeten ze het examen overmaken.

Het is nog niet precies duidelijk hoe de school de fout heeft kunnen maken. "Waarschijnlijk is het examen later begonnen, waardoor ze ook langer mochten doorwerken. Daarbij is een fout gemaakt en kregen de leerlingen tien minuten tijd te veel", aldus een woordvoerder van de inspectie.

Skyhawks pas op

Skyhawks zijn geen kleine vliegtuigjes. Ze zijn groot en snel. Ze hebben meestal maar een korte afstand nodig om op te stijgen. Ze kunnen vanaf een schip opstijgen en dit vind ik knap en het is ook bijzonder gevaarlijk want je hoeft maar 1 stuur-fout-beweging te maken en het gaat fout, maar het is voornamelijk gevaarlijk voor de mensen die daar allemaal signalen moeten doorgeven aan de piloten want als ze niet opletten, kan er dit gebeuren. De pijn zal waarschijnlijk niet weggaan met een paracetamol.
Misschien dat ze in de toekomst een bordje kunnen plaatsen: "Skyhawks pas op".

Blue Gene gaat brein simuleren

IBM mag weer een Blue Gene supercomputer leveren. De Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) heeft de supercomputer van acht miljoen dollar besteld om onderzoek te doen aan hersenen.

De Zwitserse neurologen willen bepaalde delen in de hersenen driedimensionaal simuleren. Ze hopen op die manier meer te weten te komen over de oorzaken van schizofrenie en autisme. Op termijn hopen ze met supercomputers als Blue Gene het hele brein te kunnen simuleren.

Het aan de EPFL verkochte apparaat telt in totaal 4096 processoren. In maart brak IBM het wereldrekenrecord met een apparaat dat bestond uit 65536 processoren.

Klien viert terugkeer met punt

Christian Klien heeft zijn rentree in de Formule 1 gevierd met een punt. De coureur van Red Bull eindigde zondag in Canada als achtste, net achter teamgenoot David Coulthard.

Het was een lastig weekend voor het team, beide auto's kwamen duidelijk snelheid tekort. Maar de betrouwbaarheid leverde het team van Christian Horner wel punten op.

"Dit was één van de moeilijkste races die ik ooit gereden heb. Mijn start was niet goed, maar ik haalde Albers wel direct in. Daardoor kon ik het tempo van de snellere auto’s volgen. De auto was lastig te besturen, maar ik ben blij dat we punten hebben gescoord," aldus Klien.

Teamgenoot Coulthard vond het ook een zware race, maar was blij met de punten. "Het was een moeilijke race. Ik had erg veel last van overstuur, wat het lastig maakte, zeker in het begin van de race. Een zware race, maar we hebben wel punten en daar gaat het om."

Hoger beroep Fortuna afgewezen

De beroepscommissie van de KNVB heeft het bezwaar van Fortuna Sittard tegen de aftrek van drie punten afgewezen.

De eerstedivisieclub kreeg deze straf van de licentiecommissie omdat een langdurige belastingschuld niet op tijd was voldaan.

De club ging tegen de straf in beroep. Eerder in het seizoen had de Limburgse club om soortgelijke redenen ook al drie punten moeten inleveren. Na aftrek van de punten is Fortuna nu als laatste geëindigd in de eindstand van de eerste divisie met 28 punten uit 36 wedstrijden. Emmen schoof een plaatsje op met 30 uit 36.

Interesse buitenland voor Ooijer

Het succes van PSV in de Champions League heeft klaarblijkelijk bij meerdere clubs in Europa de aandacht gevestigd op spelers van de club uit Eindhoven.

Het AD meldt dat het naar de Serie A gepromoveerde Genoa interesse zou hebben om de verdediger vast te leggen, daarnaast zou ook het Duitse Bayern Leverkusen belangstelling hebben getoond in de Nederlander.

Ooijer heeft al laten weten dat hij op de hoogte is van de interesse uit Italië. Leverkusen zou de verdediger van PSV een riant jaarsalaris hebben aangeboden.

Competitief gamen op de nationale televisie

Stuff en DutchBasstard_ hadden ons het volgende te melden via de submit:

Er zijn al een tijdje TV-shows over games, zoals bijvoorbeeld Gammo en GameKings. Maar daar komt nu een nieuw soort TV-programma bij; Studio e-Sports. In deze show zullen mensen het tegen elkaar opnemen in verschillende games, zoals Unreal Tournament en Project Gotham Racing 2.

Studio e-Sports is een samenwerking tussen Ownage.nl en Endemol. De bedoeling is dat competitief gamen de rode draad wordt in het programma. Verschillende gamers zullen het tegen elkaar opnemen en dit zal worden uitgezonden op de nationale televisie. De wedstrijden zullen van commentaar worden voorzien door de beste shoutcasters en game-expert Paul Hulsebosch zal toelichting geven op de games. Ook zullen de kampioenen verschillende tips geven om het beste te spelen en interviews met de spelers zorgen voor nog meer informatie over het leven als kampioen-gamer.

Op zondag 19 juni zal de eerste aflevering worden opgenomen in Studio 1 te Aalsmeer. In deze aflevering gaat het om vier games: Unreal Tournament 2004 (PC) met als speciale gast Laurens "Lauke" Pluijmaekers (wereldkampioen UT2004), Project Gotham Racing 2 (Xbox) met als speciale gast Arthur "King Tuur" Vankan (wereldkampioen PGR2 en Halo 2), FIFA Street (PS2) en Dead or Alive Ultimate (Xbox).

Mocht je mee willen doen aan de FIFA Street competitie of de DOA competitie dan kun je je opgeven via Ownage.nl. Via deze link kun je je ook opgeven als klapvee als je geen zin heb om mee te doen aan de competities. Er is slechts plaats voor 300 man publiek dus wacht niet te lang met het aanmelden als je er bij wil zijn.

Eerste JSF geassembleerd

Lockheed Martin is in het Texaanse Fort Worth begonnen met het assembleren van de eerste testversie van de Joint Strike Fighter (JSF).

Half mei werden het voorste stuk van de romp, de midsectie en de vleugels in elkaar gezet. Het ontbrekende achterste deel van de romp, dat door BAE Systems in Engeland gebouwd werd, is inmiddels verscheept naar Fort Worth. Als dit onderdeel is toegevoegd kunnen de motor en de elektronische componenten worden geïnstalleerd.

Er zal onder andere een nieuw elektronisch wapen worden toegevoegd. Een radarwapen waarmee vijandelijke elektronica kan worden gesloopt op afstand. Hiermee zouden bijvoorbeeld aanstormende raketten kunnen worden geweerd.

In Fort Worth werken ongeveer vijftig Nederlandse ingenieurs van Stork Aerospace en Stork Elmo aan respectievelijk de deuren en luiken en aan de bedrading van het vliegtuig.

Premier België: minder loonbelasting, meer BTW

Icoon Buitenlands nieuws De Belgische premier Verhofstadt is een herziening van het belastingstelsel in België aan het voorbereiden. Dat hebben de Belgische krant De Morgen en het VRT-radionieuws maandag gemeld. De premier wil België een betere concurrentiepositie geven door de loonbelasting te verlagen. Om te voorkomen dat de overheidsinkomsten en het sociale stelsel daar onder zouden leiden, wil hij de BTW juist omhoog brengen.

Volgens de premier is het plan goed voor de concurrentiepositie van heel België. Een groot nadeel is echter van sociale aard. Alle lagen van de bevolking moeten BTW betalen over hun aankopen, maar de loonbelasting is hoger voor mensen met een hoger inkomen. Een doorvoering van het plan zou dus een grotere kloof tussen arm en rijk kunnen gaan betekenen. Mede daarom is het niet duidelijk of Verhofstadts plan kans van slagen heeft, aangezien de socialistische partijen in de coalitie dit vermoedelijk als struikelblok zien.

Verhofstadt heeft al eerder een soortgelijk plan op Europees niveau gepresenteerd, maar dat is zonder veel onderhandeling in de prullenbak verdwenen. Alle Europese lidstaten hebben namelijk vetorecht als het gaat om belastingzaken, wat hervormingen al bij voorbaat erg moeilijk maakt.

'Rapport VS: VN zijn onprofessioneel'

Icoon Buitenlands nieuws Het Amerikaanse rapport over het functioneren van de Verenigde Naties laat zich uitermate kritisch uit over de organisatie. Zo zou er een gebrek zijn aan professionaliteit en zou er slecht leiding gegeven worden. Ook met het moreel van de medewerkers is het slecht gesteld, en bovendien ontbreekt bij veel van hen het verantwoordelijkheidsgevoel. Dat concludeert The New York Times maandag uit het rapport, dat pas woensdag verschijnt.

De speciale commissie, The Task Force, werd in december opgericht om advies uit te brengen over hoe de VN een effectievere organisatie gemaakt kan worden. Een eerste stap wordt volgens het advies gezet door meer controlerende instanties in de organisatie in te bouwen die een totaaloverzicht hebben, zodat er effectiever gereageerd kan worden. Bovendien moet er een flink aantal regels vervangen worden.

Daarnaast is er volgens de commissie ook een grotere rol weggelegd voor de VN in het bestrijden van genocide, massamoorden en andere wreedheden. De VN moeten er voor zorgen dat de lidstaten sneller op dergelijke situaties reageren, zodat er ook sneller en adequater ingegrepen kan worden.

Weer geen punten voor BAR

Het team van BAR Honda blijft ook na de achtste Grand Prix van dit seizoen zonder WK-punten. Ondanks de eerste Pole Position van dit jaar voor Jenson Button, en de zesde startplaats voor Takuma Sato dit weekend, staat de WK puntenteller van het team nog steeds op nul.

"Een teleurstellende dag," aldus Honda Motorenchef Shuhei Nakamoto. "Wij zijn duidelijk teleurgesteld. Maar toch vertrekken we met een positief gevoel richting Amerika",zegt Sportdirecteur Gil de Ferran.

Het uitvallen van Jenson Button vanaf de derde plaats had de Brit enkel en alleen aan zichzelf te danken. "Dit was een teleurstellend einde van een goed begonnen weekend. Ik kwam in de haarspeldbocht op de curbs, en blokkeerde de achterkant waardoor de banden smerig werden. Daarna had ik in de chicane hevig onderstuur en raakte de wand. Dit was mijn fout en het is zeer frustrerend", aldus Button.

Voor Takuma Sato was de race eigenlijk al bij de start voorbij, toen hij werd geramd door Jacques Villeneuve. "Hierdoor was de auto moeilijk te besturen. Tijdens de pitstop wisselde we de gehele achtervleugel, wat zeer ongebruikelijk is. Maar we wilden zoveel mogelijk data verzamelen, en er was nog steeds de mogelijkheid om enkele plaatsen op te schuiven." De nieuwe achtervleugel bracht de Japanner ook geen geluk omdat hij vlak voor het eind van de race uitviel wegens een remprobleem.

Liverpool bevestigt interesse in Reina

De manager van Liverpool, Rafael Benitez, heeft tegenover de Spaanse pers toegegeven dat de Engelse club interesse heeft in José Reina van Villarreal.

"We volgen meerdere keepers, en Reina is er daar één van. We zijn dicht bij een akkoord, maar we hebben nog geen bevestiging", aldus Benitez.

De Reds hadden al langere tijd interesse in Reina, maar nadat de Engelse club de UEFA Champions League-finale won, eiste doelman Jerzy Dudek alle aandacht op. De voormalige sluitpost van Feyenoord was het hele seizoen onderhevig aan kritiek, maar in de finale was hij de held door twee strafschoppen te stoppen.

Bij het Spaanse Villarreal hebben ze al rekening gehouden met een vertrek van Reina, inmiddels heeft de club de Argentijnse keeper Mariano Barbosa overgenomen van Banfield.

Urban Gaming

Met alleen je kleren aan en een gsm word je achtergelaten op de Tower Bridge. Een vrouw in het zwart loopt langs en je ontvangt opeens een sms-je: "Volg de vrouw in het zwart".

Welkom bij Uncle Roy All Around You. Voor één dag ben je de hoofdpersoon in een experimentele game die zich afspeelt in de straten van London.

De urban-gamer gebruikt de huidige technologieën (GPS, mobiele telefonie en camera's) om te spelen in het echte leven. Andere voorbeelden zijn "geocoaching", waarin je met je GPS op jacht gaat naar een schat.

"De beperkingen in de normale omgeving maken het spel interessant", spreekt Michele Chang, werkzaam bij Intel in Portland Oregon. Ze begon vorig jaar met een sociaal experiment en creëerde de game Digital Street Game. Voor zes maanden lang kon je in New York proberen zo veel mogelijk "land te veroveren" door diverse opdrachten en stunts uit te voeren op publieke plaatsen. Eén van de opdrachten was bijvoorbeeld hinkelend over het zebra-pad te gaan terwijl je een hot-dog vasthoudt.

"Mensen zijn meer gereserveerd dan je denkt", aldus Chang. Sommigen deden er alles aan om niet op te vallen en speelden diverse opdrachten op de daken van de gebouwen. Anderen maakte het niet zoveel uit en verkleden zich zelfs als de spookjes in Pac Man om andere spelers te achtervolgen.

Tim Söderlund, werkzaam bij het softwarehuis It's Alive in Stockholm spreekt over een evolutie in gamen. "Ik denk dat we meer en meer games zullen zien die gebaseerd zijn op, of zelfs deelnemen aan, je echte leven"

Uncle Roy All Around You is een dergelijk spel. Ontwikkeld door Steve Benford van de universiteit van Nottingham als een onderdeel van het "Integrated Project on Pervasive Gaming", oftewel iPerG.

Je hebt een uur om Uncle Roy te vinden, dankzij de hints die je gsm afbeeldt. Elke keer als je je verplaatst geeft de gsm de positie door op een virtuele kaart, wat andere spelers weer in staat stelt om je te achtervolgen. Diverse straatartiesten, genaamd de Blast THeory, schaduwen je als spionnen. Ze zullen ook proberen je op het verkeerde pad te brengen.

Een ander voorbeeld van een gsm-spel is een variant op de lightcycles in de film Tron. Twee spelers, die elkaar nog nooit eerder hebben gezien, rijden door een stad. Net als in de film laat je een spoor achter, dat op je gsm te zien zal zijn.

Tevens spelen al meer dan 30.000 mensen in Zweden, Rusland, Ierland, Finland en China het spel BotFighters. Dit spel is een variant op Dungeons & Dragons en is ook gemakt door It's Alive. Kom je in het domein van een medespeler, dan dien je elkaar via sms uit te dagen en zo diverse "gevechten" te houden.

In Canada heeft Simon Woodsite een heuse schattenjacht ontwikkeld. Je maakt hier niet gebruik van GPS, maar meer van hints. Je zoekt naar codes in het landschap (Semacodes) die dankzij speciaal ontwikkelde software door je telefoon gedecodeerd wordt.

De console makers blijken ook enthousiast. Gizmondo lanceert binnenkort het spel Colors. Een spel waarin je een normaal arcade spel speelt om credits en geld te verdienen. Met die verdiensten kun je stukken grond "aanschaffen". Bijvoorbeeld dat van een internetcafé. De geïntegreerde GPS vertelt het je als je op iemand anders' "grond" staat en de console daagt je uit om het te veroveren.

Ze willen echter nog veel verder gaan met een game die de digitale camera ook gebruikt. Virtuele creatures leven op specifieke GPS coordinaten en wanneer je die locatie met je camera bekijkt, kun je het beestje zien. Even mikken en schieten maar.

De softwareontwikkelaars kampen echter wel met het probleem "cyber-stalking". Hoe zorg je ervoor dat het voor iederen veilig blijft, vooral voor kinderen. Maar zal Urban Gaming er ook in slagen iedereen van de bank af te krijgen?

Interessante resultaten enquete Famitsu next-gen

Het Japanse magazine Famitsu heeft onlangs in een paar enquetes de meningen gepeild van consumenten, ontwikkelaars en verkopers over de volgende generatie consoles. Er wordt onder andere gevraagd naar de interesse van bepaalde features van de consoles, wie er marktleider gaat worden en welke serie games men het liefst zo snel mogelijk ziet verschijnen de volgende generatie. De resultaten kun je hieronder doorlezen:

1. What are the 5 most interesting features?

PlayStation 3
1. Graphics/Processing power (94)
2. Blu-Ray (53)
3. Cell chip (34)
4. Backward compatibility (16)
5. Ability to connect up to 7 controllers (14)

Revolution
1. Vast 20 year software library (145)
2. New input/New interface (both of which are unknown (55)
3. Wi-Fi capabilities (48)
4. Tiny console (26)
5. Unannounced information (25)

Xbox 360
1. Extended Xbox Live service (100)
2. Better software lineup (56)
3. Graphics/Processing power (36)
4. Hard drive (23)
5. Design (11)

2. What do you think of the design of each console?

PlayStation 3

Developers
Good: 41.2%
No opinion: 38.2%
Bad: 20.6%

Retailers
Good: 34.1%
No opinion: 47.7%
Bad: 18.2%

Consumers
Good: 31.9%
No opinion: 27.3%
Bad: 40.8%

Revolution

Developers
Good: 48.6%
No opinion: 45.7%
Bad: 5.7%

Retailers
Good: 51.2%
No opinion: 37.2%
Bad: 11.6%

Consumers
Good: 43.4%
No opinion: 43.3%
Bad: 13.3%

Xbox 360

Developers
Good: 43.3%
No opinion: 40.0%
Bad: 16.7%

Retailers
Good: 23.3%
No opinion: 60.4%
Bad: 16.3%

Consumers
Good: 31.3%
No opinion: 45.1%
Bad: 23.6%


3. How much do you think each console will cost?

Developers

PS3: 35,000 - 40.000 Yen
Revolution: 25,000 - 30.000 Yen
Xbox 360: 35,000 - 40.000 Yen

Retailers

PS3: 35,000 - 40.000 Yen
Revolution: 20,000 - 25.000 Yen
Xbox 360: 35,000 - 40.000 Yen

Consumers

PS3: 35,000 - 40.000 Yen
Revolution: 20,000 - 25.000 Yen
Xbox 360: 30,000 - 35.000 Yen


4. Most Wanted Games

PlayStation 3

Retailers
1. Metal Gear Solid 4 (30)
2. Devil May Cry 4 (23)
3. Gundam (10)

Consumers
1. Final Fantasy (90)
2. Metal Gear Solid 4 (73)
3. Gran Turismo (31)

Revolution

Retailers
1. Super Smash Bros. (25)
2. Zelda (22)
3. Mario (14)

Consumers
1. Super Smash Bros. (91)
2. Zelda (89)
3. Mario (64)

Xbox 360

Retailers
1. Blue Dragon (57)
2. Dead or Alive 4 (32)
3. Odyssey (5)

Consumers
1. Odyssey (85)
2. Blue Dragon (57)
3. Dead or Alive 4 (46)


5. Will you develop for each console? (Developers only, of course)

PlayStation 3
12.8% - We are already developing.
38.5% - We will develop.
17.9% - We will consider development.
2.6% - We will not develop.
28.2% - No opinion/unknown.

Revolution
0.0% - We are already developing.
23.1% - We will develop.
17.9% - We will consider development.
10.3% - We will not develop.
48.7% - No opinion/unknown.

Xbox 360
28.2% - We are already developing.
12.8% - We will develop.
15.4% - We will consider development.
0.0% - We will not develop.
43.6% - No opinion/unknown.


6. Which next-generation console will be the market leader?

Developers
PlayStation 3: 63.3%
Revolution: 20.0%
Xbox 360: 16.7%

Retailers
PlayStation 3: 88.7%
Revolution: 6.8%
Xbox 360: 4.5%

Consumers
PlayStation 3: 52.8%
Revolution: 29.9%
Xbox 360: 17.3%


De resultaten van eerdere enquetes kun je hier en hier doorlezen.

Vecht tegen spam

Spammen, dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling op Fok!. Maar normaal gesproken doe je er weinig tegen. De jongen in dit topic probeert zijn zusje te laten winnen in een competitie. Ik stel voor dat we allemaal op de andere stemmen om deze jongen te doen realiseren dat spammen niet helpt. En daar komt nog eens bij dat Stephanie een stuk leuker is dan dagmar.
edit
Let wel, op dit moment staat Jeanette vlakbij Dagmar dus stemmen op Jeanette zal eerder resultaat hebben dan stemmen op stephanie.

Over de zeven miljoen auto's in Nederland

Er rijden meer dan zeven miljoen auto's rond in Nederland. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op 1 januari van dit jaar stonden er 9,5 miljoen motorvoertuigen geregistreerd, waaronder de zeven miljoen personenauto's. Begin 2004 waren er nog 6,9 miljoen personenauto's.

Naast de auto's en bedrijfswagens rijden er een half miljoen motoren rond in Nederland. In Zuid-Holland rijden er 1,36 miljoen auto's rond. Daarmee heeft die provincie het hoogste aantal. Noord-Brabant is tweede met 1,14 miljoen voertuigen. De autodichtheid per duizend inwoners is het grootst in Flevoland. Dat komt door de vestiging van autoleasebedrijven.

Räikkönen: gerechtigheid

Kimi Räikkönen nam zondag sportieve revanche op zijn uitvallen tijdens de Grand Prix van Europa, de Fin zag toen de overwinning in de voorlaatste ronde in rook opgaan.

Door de winst in Canada en het uitvallen van Fernando Alonso bedraagt de achterstand van Räikkönen op de Spanjaard nu 22 punten en lijken alle kansen weer open.

Na afloop van de race zondag sprak Raikkonen over gerechtigheid. "Vandaag waren we misschien wat gelukkig, maar de vorige race was er juist sprake van het tegenovergestelde. De tien punten die we daar hebben laten liggen hebben we terug. Bovendien zijn we weer definitief terug in het kampioenschap."

Nadat de beide Renaults vanaf leidende positie uitvielen, waren ook de twee McLaren-coureurs niet in staat een een-twee finish te bewerkstelligen. Juan Pablo Montoya kreeg van de wedstrijdleiding een zwarte vlag omdat hij bij het uitrijden van de pitstraat het rode stoplicht negeerde.

Nadat de safetycar weer naar binnen was gegaan, probeerde Michael Schumacher nog wel om de Fin voorbij te gaan, maar Räikkönen kon relatief onbedreigd naar zijn derde overwinning in vier races rijden. "Alles werkte vandaag en ik heb geen problemen gehad. We reden met nieuwe remmen, waarvoor ik erg dankbaar ben. Ook de motor was weer eens erg goed."

Limmen stapelt 60.000 bierkratten

Het dorpje Limmen, gelegen vlakbij Alkmaar (tussen Heiloo en Castricum), heeft een wereldrecord in handen. De inwoners stapelden dit weekend 63.365 bierkratten opelkaar tot een piramide van zo'n 16 meter hoog. Het initiatief voor het record kwam van de Limmers André Koopman, Kees de Jong en Rob Otte, die wel vaker stunts bedenken. Het principe voor het kratten record was vrij eenvoudig: draai vier bierkratten om en daarboven past precies een ander krat. In plaats van die vier, zet je er een paar duizend neer en zo ga je verder.

In theorie simpel, maar voor een piramide van ruim 60.000 kratten heb je wel een heel leger aan vrijwilligers nodig. Daarom zetten de drie mannen de stichting LimmenLudiek op. Met Bavaria werd een sponsorcontract gesloten; zij leverden 74 vrachtwagens met lege bierkratten. Nog veel meer sponsors en vrijwilligers werden geworven, recordaandelen verkocht en een feestprogramma werd opgezet. Naast het recordterrein verrees een feesttent, waar duizenden mensen dit weekend onder het genot van een biertje en live muziek het spektakel volgden.

Het was Tatjana Simic die gisteren, met behulp van een hoogwerker, het laatste kratje plaatste. En zo komt Limmen in het Guinness book of Records te staan. Al het geld dat met het record verdiend is gaat naar goede doelen, zoals het brandwondencentrum in Beverwijk, de Castricumse reddingsbrigade en diverse lokale verenigingen.


De ruim 60.000 lege kratten Bavaria bier in Limmen

Ajax wil Emanuelson langer aan zich binden

Ajax wil het contract met Urby Emanuelson openbreken en verlengen. De 18-jarige linkerverdediger, die momenteel met Oranje het WK onder de 20 jaar speelt, kan zijn contract met twee jaar verlengen.

Het oude contract van de speler van Ajax loopt tot medio 2006, maar als het aan de Amsterdammers ligt tekent de verdediger een contract wat hem tot 2008 aan de club bindt. "Officieel heb ik nog niets getekend, maar dat zal een dezer dagen gebeuren".

Emanuelson hoopt aankomende woensdag te spelen met Oranje in de wedstrijd tegen Australië. "Door een kuitblessure miste ik een deel van de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Japan. Nu ik fit ben, hoop ik te spelen."

Not The Father

Je bent met een vrouw naar bed gegaan en nu zegt ze ineens dat jij de vader bent maar je weet van je vriend dat hij ook met haar naar bed is gegaan dus is het momenteel niet zeker van wie de baby is. Je kunt wel gaan gokken maar dat hoeft in dit tijdperk niet meer daarvoor hebben ze DNA testen ontwikkeld. Na de uitslag blijkt dat jij de vader niet bent en je flipt hem helemaal uit tijdens een Show. Deze jongeman zal voortaan wel een condoom gaan gebruiken en zal 2 keer nadenken voordat hij met een onbekende vrouw naar bed gaat.

Destiny's Child stopt ermee

Destiny\'s ChildDestiny's Child houdt er mee op. De drie vrouwen maken hun huidige toernee af en gaan daarna hun eigen weg. Dat heeft zangeres Kelly Rowland dit weekend bekend gemaakt tijdens een concert voor 16.000 man publiek in Barcelona.

Het trio, met behalve Rowland ook Beyoncé Knowles en Michelle Williams, liet weten in vriendschap uit elkaar te gaan. "Na veel praten grijpen we nu de kans op Destiny's Child op het hoogtepunt te verlaten."

Het uit elkaar gaan van de R&B-groep komt niet onverwachts. De laatste maanden kwamen er steeds meer geruchten over het uiteenvallen van de groep. Wereldwijd verkochten ze ruim 40 miljoen platen. Vooral Beyoncé werkte in de tussentijd al flink aan een eigen muziek- en filmcarrière.

Oudste Europese beschaving gevonden

Klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

In centraal Europa, verspreid over een gebied dat zich uitstrekt over het huidige oosten van Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, hebben archeologen de overblijfselen gevonden van de tot dusver oudste beschaving die ooit in Europa is ontdekt. Dit bericht werd het afgelopen weekeinde door het Britse dagblad The Independent wereldkundig gemaakt.

De archeologen wisten tot op heden meer dan honderd enorme monumenten bloot te leggen. De geschatte leeftijd van deze bouwwerken ligt tussen de 6600 en 6800 jaar oud, en ze zijn daarmee zo'n 2000 jaar ouder gedateerd dan wereldberoemde bouwwerken als Stonehenge in Groot Brittannië en de pyramides in Egypte. De archeologen staan verder nog voor een raadsel hoe deze beschaving zo vroeg al tot bloei heeft kunnen komen en hoe deze na een relatief korte periode van circa 200 jaar weer kon verdwijnen.

Van de restanten van een aantal van de monumenten was het bestaan reeds bekend, maar uit recente ontdekkingen blijkt dat deze naar alle waarschijnlijkheid hebben toebehoord aan één en dezelfde cultuur, die zich uitstrekte over een gebied van zo'n 600 kilometer in lengte. De gebouwen variëren van woonverblijven en veronderstelde religieuze cirkels tot complete dorpen. Sommige objecten waren wel 150 meter groot in doorsnede.

De ontdekking zet alle gangbare oudheidkundige denkbeelden, zoals deze tot nu toe werden aangenomen en geaccepteerd, op de helling. Wetenschappers gingen er altijd van uit dat de bouw van dergelijke grote bouwwerken in Europa pas veel later aanving dan in wat algemeen wordt beschouwd als de bakermat van de huidige beschavingen, Mesopotamië -het huidige Irak- en Egypte, in het Midden-Oosten.

NBA : Spurs winnen ook tweede wedstrijd

Na twee wedstrijden in de finale van de NBA staat titelverdediger Detroit Pistons met 2-0 achter. Ook de tweede uitwedstrijd werd verloren van de San Antonio Spurs met 97-76. De Spurs zijn nu nog twee overwinningen verwijderd van de titel.

Manu Ginobili was de uitblinker in de wedstrijd. De Argentijn, die ook de eerste wedstrijd domineerde, was goed voor 27 punten. Ook de rest van Spurs-aanval bezorgde de verdediging van de Pistons veel problemen. "We moeten er steviger tegenaan gaan," aldus de coach van Detroit, Larry Brown.

FOK! Prijswinnaars week 23

Vorige week mochten we 6x2 gastenlijstplaatsen weggeven voor Hotel California (19 juni). Dit zijn de winnaars:


Semisane
luisje
RiFF
MissyMirjaM
c0L
Tha_Butcher


Wij nemen per email contact met jullie op, via het adres dat in je profiel staat. Mocht dat adres niet meer kloppen, mail ons dan even op pr@fok.nl onder vermelding van je nickname en echte naam, dan krijg je alle info!

De winnaars van de Gorillaz cd zijn:


Applemooz
JaltaH
DirtyCutFreak


Appelmooz ontvangt daarbij ook nog eens een mooi shirt. Damon Albarn is niet alleen het brein achter de Gorillaz, we kennen hem ook van Blur, zoals bijna iedereen wist.

Om kans te maken op het gesigneerde album van Brainpower, moest je weten dat hij in het echt Gert Jan heet. Dit zijn de gelukkige winnaars:


Zkeppie
N-web
CaLeX
Ravje
JFK1980


Iedereen van harte! De prijzen komen er zo snel mogelijk aan, afhankelijk van wanneer we ze zelf binnenhebben.

Haperingen (1): Het been

Zoals trouwe lezers van mijn columns waarschijnlijk wel zullen weten behoor ik niet meer tot de jongsten onder het publiek dat de onovertroffen site van FOK! bezoekt, integendeel, ik ben al enige tijd aan het tweede deel van mijn leven bezig. Met die ouderdom komt niet alleen een evenwichtige wijsheid naar voren maar doen zich ook gebreken voor die ik niet heb kunnen voorzien, al had ik veel kunnen voorkomen door minder onbesuisd te leven onder het motto 'komt tijd, komt raad'. Het lijkt me een goed idee om van de nood een deugd te maken; vandaar dat ik een serie columns zal schrijven die over de gebreken zullen gaan waarmee ik reeds te maken heb. Vandaag deel 1: het been.

Doornbos rijdt weer op Indianapolis

Robert Doornbos komt weer in actie voor het Jordan team tijdens de komende Grand Prix van Amerika. Hij mocht twee races niet deelnemen doordat Montagny zijn zitje tijdelijk overnam bij de GP van Europa en daar prompt een straf scoorde waardoor Jordan de volgende GP niet met een derde auto mocht deelnemen aan de vrije training op vrijdag.

Robert liet weten zich erg te verheugen: "Na twee races niet gereden te hebben is het erg mooi om weer te kunnen rijden. En zeker op dit mooie circuit. Ik heb naar de Indy 500 gekeken en het lijkt me fantastisch om vol door het stuk van de oval te gaan. Ik hoop dat we iets mooi kunnen neerzetten."

De derde wagen mocht afgelopen weekend niet ingezet worden omdat Montagny bij zijn vrije training van de GP van Europa teveel bandensetjes gebruikt had. De FIA was hierop onverbiddelijk en legde voor deze blunder van het team de straf op.


Ondanks eerdere geruchten komt Doornbos gewoon weer in actie de komende GP.

Briatore wil race in Las Vegas

Renault F1-teambaas Flavio Briatore wil een tweede race in de Verenigde Staten. De teambaas hoopt dat de race in Las Vegas opnieuw op de kalender komt te staan.

Las Vegas was in het verleden slechts tweemaal het toneel van een Formule 1-race. In 1981 reden de wagens voor het eerst over het asfalt van de parkeerplaatsen van casino Ceaser’s Palace. De race was naar Las Vegas gehaald om de stad een betere uitstraling te geven, maar wegens tegenvallende bezoekersaantallen werd het circuit al na de tweede race in 1982 van de kalender gehaald.

"Noord-Amerika is erg belangrijk voor Formule 1," aldus Briatore. "Men weet dat Bernie (Ecclestone, red.) erg zijn best doet om een race in Las Vegas te krijgen. We hadden dit weekend vrienden uit Las Vegas op bezoek. Ik hoop dat de besprekingen kunnen beginnen."

Eerder dit jaar had de teambaas al gezegd dat hij een race in New York ook wel ziet zitten.

Tuinman die briljant chirurg bleek overleden

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

De Zuid-Afrikaan Hamilton Naki is op 78-jarige leeftijd overleden aan een hartkwaal. Velen zullen hem niet hebben gekend, maar Naki was een opmerkelijk persoon. Ooit werkte hij als tuinman om vervolgens via een carrière als laboratoriumassistent uit te groeien tot een van de beste chirurgen van z'n land. Omdat Naki echter zwart was, werden zijn prestaties tijdens het apartheidsregime verborgen gehouden voor de buitenwereld.

Naki was afkomstig uit een arme familie en kon daarom zijn school niet afmaken. Op 14-jarige leeftijd ging hij werken als gazonverzorger en beheerder van de tennisbanen van de universiteit van Kaapstad. Eenmaal op die universiteit verkreeg hij vervolgens een baan als hulp in het universiteitslaboratorium, waar hij onder meer hielp bij het verdoven van proefdieren. Gaandeweg ontplooide Naki zich tot een uitstekend chirurg, waarbij hij andere studenten leerde hoe ze levertransplantaties bij varkens moesten uitvoeren; een operatie die volgens specialisten gecompliceerder is dan een harttransplantatie bij een mens.

De wereldberoemde chirurg Christiaan Barnard vroeg Naki in 1967 of hij hem wilde assisteren bij wat de eerste succesvolle harttransplantatie ter wereld zou worden. Deze vond uiteindelijk plaats in het Grote Schuurziekenhuis in Kaapstad, op 3 december 1967. Hiermee brak Barnard de apartheidswetten die toen nog golden in Zuid-Afrika, aangezien zwarten onder het toenmalige apartheidsregime geen medische opleiding mochten volgen en zeker geen contact mochten onderhouden met blanke patiënten. Barnard erkende later dat Naki handelingen kon verrichten die hijzelf niet beheerste.

Zware blessure voor Hampel

Het Duitse nationale team moet het de rest van het WK voor spelers onder de 20 jaar stellen zonder Oliver Hampel. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Egypte liep Hampel zaterdag een een zware blessure op, na een onbesuisde actie van Nano die daarvoor van het veld werd gestuurd.

De speler van Hamburg moest per brancard van het veld worden gedragen. Nader onderzoek wees uit dat Hampel zowel zijn scheenbeen als kuitbeen heeft gebroken. De 20-jarige middenvelder zal daardoor maanden uit de roulatie zijn.

Minardi blij met resultaat

"De sterkste race van dit seizoen voor Minardi ." Zo omschreef teambaas Paul Stoddart de prestaties van zijn team tijdens de Grand Prix van Canada. Christijan Albers werd hierin knap elfde, terwijl teamgenoot Patrick Friesacher de finish niet haalde.

"Ik denk dat we nog veel meer van de PS05 kunnen verwachten," aldus een tevreden Stoddart na de race. Ook Albers, die de race vanaf de vijftiende positie was begonnen, was erg blij met het resultaat. "We hadden een goede snelheid te pakken en onze tijden waren goed," aldus de coureur. "We waren in het begin sneller dan Jordan , maar bij de pitstops liep het mis. Jammer dat we achter Monteiro over de streep kwamen. Ik probeerde hem nog in te halen, maar dat lukte niet. Ik denk toch dat we een goed weekend hebben gehad, zeker met de kwalificatie."

Teamgenoot Friesacher weet zijn lagere snelheid aan zijn bandenkeuze. "Ik heb denk ik de verkeerde band gekozen dit weekend. Christijan had de hardere compound, ik de zachtere. Ik had een erg goede start, maar ik kon niet rijden zoals ik wilde. Na mijn tweede pitstop verloor ik de stuurbekrachtiging en dat was het begin van het einde. De hydraulica hield het voor gezien."

Alavés promoveert naar Primera Division

Alavés is gepromoveerd naar de Primera Division. Celta de Vigo kreeg opnieuw een flinke domper te verwerken.

Celta de Vigo vierde vorige week al de promotie, maar kon de champagne weer in de ijskast zetten toen bleek dat het drie punten aftrek kreeg. Het had namelijk een niet speelgerechtigde speler opgesteld. Gisteren verloren de Galiciërs, die vorig seizoen nog in de Champions League actief waren, met 2-1 van concurrent Eibar. De promotie komt nu echt in gevaar, want Cadiz, Eibar en Recreativo staan nu zeer dicht bij Celta. De eerste drie promoveren.

Wel feest was het bij Alavés. Die ploeg is zeker van voetbal op het hoogste Spaanse niveau dankzij een 2-1 zege bij Elche. In 2001 nog speelde die ploeg een doldwaze UEFA-Cup finale tegen Liverpool. De Spanjaarden gingen toen met 5-4 ten onder.

Fernandez-Castano wint KLM Open

Het KLM Open is gewonnen door Gonzalo Fernandez-Castano. In Hilversum pakte de Spanjaard zijn eerste titel uit zijn carrière.

De nummer twee, Gary Emerson, ging gister als leider de slotronde in. Toch kon hij niet zo goed spelen als zaterdag, waar hij een ronde van zeven onder par haalde. Al vlot werd Emerson bijgehaald door Fernandez-Castano.

Op de achttiende hole had de Spanjaard een voorsprong van drie slagen opgebouwd en won zo de hoofdprijs in Hilversum. Voor Fernandez-Castano is het zijn eerste titel uit zijn carrière, die nog slechts acht maanden oud is. Het KLM Open was zijn zestiende toernooideelname.

Beste Nederlander werd Maarten Lafeber, op een gedeelde vierde plaats met de Duitser Markus Brier. Derde werd de Engelsman Paul Broadhurst. Rolf Muntz behaalde een zestiende plek in Hilversum, Guido van der Valk een 21e en Robert Jan Derksen een 32e plek.

Ferrari tevreden met tweede en derde plaats

Afgelopen weekend was het beste van dit seizoen voor Ferrari: Michael Schumacher werd tweede en Rubens Barrichello pakte de derde plaats. Een mooie prestatie voor het Italiaanse team, dat veel geluk had met de vele uitvallers.


"We kunnen tevreden zijn. Knap van Rubens dat hij vanaf de laatste plaats startte en toch derde is geworden. We gingen steeds beter dit weekend. Alleen de start was slecht. Jenson en ik leken wel achteruit te gaan! Er was gewoon geen grip. Ik kwam op het einde wel in de buurt van Kimi en ik was iets sneller. Maar het was niet mogelijk hem in te halen. Hij gaf het me nog bijna cadeau toen hij even een bocht verkeerd nam, maar hij pakte het nog net goed op,"aldus Schumacher.

Teamgenoot Barrichello was ook erg blij met het resultaat. "Dit was de eerste keer in mijn carriere dat ik vanuit de pitstraat moest starten. Dat was ook wel eens leuk. In het begin was de auto lastig te besturen, maar het ging steeds beter. De strategie was goed en uiteindelijk zijn we mooi derde geworden."

Teambaas Jean Todt was ook blij met het resultaat, maar zei dat het belangrijke doel niet gelukt was. "Een mooi resultaat, maar we moeten niet vergeten dat we willen winnen. En dat is vandaag weer niet gelukt. Maar vooraf was ik tevreden geweest met dit resultaat. Beide coureurs hebben het goed gedaan. Maar we mogen ook niet aan het feit voorbij gaan dat er veel auto's voor ons zijn uitgevallen."

Taylor gooit 'ninedarter'

Phil Taylor heeft tijdens de UK Open een ‘ninedarter’ gegooid. Bovendien won ‘the Power’ het sterk bezette toernooi.

Taylor gooide zijn ‘ninedarter’ in de halve eindstrijd, tegen Roland Scholten. Eerst gooide hij zeven keer de triple 20, daarna één keer de triple 19, om te finishen met dubbel 12. Het is al de derde perfecte leg voor Taylor die live werd uitgezonden op televisie. Eerder lukte het alleen Lowe, Lim en Greatbatch om voor de camera in negen darts een leg te beslissen.

En passant won de dartlegende ook nog even het toernooi, door in de finale Mark Walsh met 13-7 te kloppen. In de kwartfinale tegen John Part stond Taylor nog met 1-7 achter. Taylor was zeer opgetogen: ”Die ninedarter is gewoon een bonus. Dit toernooi is zo zwaar geweest, het voelt als een tienkamp.”

Dit jaar won Taylor bij de PDC (de tegenhanger van de BDO, van onder meer Van Barneveld) al het WK en de Premier League. Bovendien was ‘the Power’ ook de beste in februari tijdens de Masters of Darts.

Inter dicht bij Italiaanse beker

Dankzij Adriano heeft Internazionale een grote stap gezet op weg naar de Italiaanse beker. De ‘nerazzuri’ wonnen in en tegen AS Roma de heenwedstrijd in de finale met 2-0.

Aanstaande woensdag speelt Inter in het eigen Giuseppe Meazza stadion de return. Dan begint de ploeg dus met een marge van 2-0. AS Roma begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd. Binnen de minuut kreeg Cassano twee opgelegde kansen. De paal en keeper Toldo lagen echter in de weg.

Het was Inter dat voor rust twee keer scoorde. Eerst zorgde Adriano met een fantastisch afstandsschot op karakteristieke wijze voor de (overigens onverdiende) 0-1. Zes minuten later kopte hij een vrije trap van Zé Maria achter Roma-doelman Curci.

In de tweede helft misten Montella, Totti en Cassano de mooiste kansen, zodat Internazionale woensdag met een zeer goede uitgangspositie aan de return kan beginnen. Zo kan dit seizoen voor Inter toch nog een prijs opleveren.

Guantánamo Bay op de tocht

In de Amerikaanse politiek gaan steeds meer stemmen op om Guantánamo Bay te sluiten. De Amerikaanse gevangenis op Cuba komt vaak negatief in het nieuws, onder meer door berichten over mishandeling van gevangenen en incidenten met de koran. Vooral Democratische politici willen daarom van Guantánamo Bay af.

De vooraanstaande Republikeinse senator Duncan Hunter, voorzitter van de commissie voor de strijdkrachten van het Huis van Afgevaardigden, sloot zich daar afgelopen weekend bij aan, maar de Amerikaanse regering is nog niet zo ver. Vice-president Cheney zegt dat er geen plannen voor sluiting zijn. "Het belangrijkste om te onthouden is dat de ruim 500 gevangenen slechte mensen zijn", zo zei hij tijdens een interview.

De meesten van de gevangenen werden de afgelopen jaren opgepakt tijdens de Amerikaanse acties in Afghanistan en Irak.

Blinden rijden auto in Berlijn

In Berlijn hebben 280 blinden en slechtzienden zelf een auto bestuurd. Berlijnse rijschoolhouders laten blinden elk jaar ervaren hoe het is om zelf te rijden. Bijzonder was dat het dit keer voor het eerst in het centrum van Berlijn mocht. Ruim 40 wagens deden aan de actie mee.

In voorgaande jaren moesten de rijschoolhouders naar een voormalig vliegveld om de blinden te laten rijden, maar dit jaar was vlak bij de Brandenburger Tor een straat over een kilometer afgezet. De oudste blinde deelnemer was 83 jaar, de jongste 18. Om zich goed in de situatie van een blinde te kunnen inleven hadden de instructeurs met een blinddoek om geoefend.

Agenten 'belegeren' ministerie

Ongeveer een kleine honderd politiemensen zijn gisteravond rond 23:00 uur begonnen met hun 'Blauwe Belegering' Om een betere CAO af te dwingen bivakkeren agenten dag en nacht voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, de werkgever van de politie. De komende twee weken lossen groepen agenten uit het hele land elkaar af.

De eerste actie was de protestdemonstratie woensdag in Goes, waar ruim 2000 agenten in hun vrije tijd actie voerden.Afvaardigingen van de korpsen Groningen, Limburg-Zuid en Haaglanden zijn de eersten die protesteren. De politiemensen gaan voor minister Remkes videoboodschappen opnemen. Ook schrijven ze op wat de verslechteringen in de CAO voor hen persoonlijk betekenen.

Donderdag houden de bonden bij het ministerie een demonstratie, dan worden enkele duizenden agenten verwacht.

CD: Oasis - Don't Believe The Truth

gril-lig bn, bw 1 wispelturig, veranderlijk, ongestadig, vol kuren

Aldus mijn woordenboek... Het woord 'grillig' lijkt zogezegd uitgevonden te zijn om de carriere van Oasis te beschrijven. In 1994 schoot de de Britse band als een komeet omhoog in muziekland, maar in de afgelopen tien jaar is het de gebroeders Gallagher niet altijd voor de wind gegaan. Niet alleen omdat de broers inderdaad 'vol kuren' zaten, maar ook omdat er simpelweg een aantal mindere platen van de band verscheen. Don't Believe The Truth moet dé no-nonsense cd worden die Oasis weer (even) midden in de schijnwerpers zet.

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #116
special
Random Pics van de Dag #854
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
©FOK.nl e.a.