Räikkönen: gerechtigheid

Olga (Nuongirl)
Kimi Räikkönen nam zondag sportieve revanche op zijn uitvallen tijdens de Grand Prix van Europa, de Fin zag toen de overwinning in de voorlaatste ronde in rook opgaan.

Door de winst in Canada en het uitvallen van Fernando Alonso bedraagt de achterstand van Räikkönen op de Spanjaard nu 22 punten en lijken alle kansen weer open.

Na afloop van de race zondag sprak Raikkonen over gerechtigheid. "Vandaag waren we misschien wat gelukkig, maar de vorige race was er juist sprake van het tegenovergestelde. De tien punten die we daar hebben laten liggen hebben we terug. Bovendien zijn we weer definitief terug in het kampioenschap."

Nadat de beide Renaults vanaf leidende positie uitvielen, waren ook de twee McLaren-coureurs niet in staat een een-twee finish te bewerkstelligen. Juan Pablo Montoya kreeg van de wedstrijdleiding een zwarte vlag omdat hij bij het uitrijden van de pitstraat het rode stoplicht negeerde.

Nadat de safetycar weer naar binnen was gegaan, probeerde Michael Schumacher nog wel om de Fin voorbij te gaan, maar Räikkönen kon relatief onbedreigd naar zijn derde overwinning in vier races rijden. "Alles werkte vandaag en ik heb geen problemen gehad. We reden met nieuwe remmen, waarvoor ik erg dankbaar ben. Ook de motor was weer eens erg goed."