WK wedstrijd in 1970 te lang doorgespeeld

Wouter Kursten (Magneet)
De groepswedstijd tussen Brazilië en Engeland op het WK van 1970 heeft minuten langer geduurd dan eigenlijk de bedoeling was.

Scheidsrechter Abraham Klein onthulde tijdens een interview met het dagblad Maariv dat de spelers zijn fluit niet hoorden toen hij afblies en daarom besloot hij maar een paar minuten bij te tellen. Niet veel mensen weten het volgens hem, door het kabaal op de tribunes in de Mexicaanse stad Guadalajara hoorden de spelers het fluitje niet en omdat het zo’n geweldige wedstrijd was liet hij dus maar doorspelen.

Matchwinner die wedstrijd was Jairzinho en sommige mensen zullen zich de wedstrijd ook wel herinneren door de opzienbarende redding die de Engelse Goalie Gordon Banks maakte.

Op een voorzet van Jairzinho kopte legende Pelé in en terwijl hij al Goal riep vloog Banks in een hoek van 40 graden naar de bal vanuit de andere hoek van de goal en wist de bal nog net tegen te houden. Hierna gaf Pelé hem een schouderklopje en zei tegen Banks dat hij dacht dat het een goal zou worden. Banks zei terug dat hij hetzelfde dacht.