Ferrari tevreden met tweede en derde plaats

Olga (Nuongirl)
Afgelopen weekend was het beste van dit seizoen voor Ferrari: Michael Schumacher werd tweede en Rubens Barrichello pakte de derde plaats. Een mooie prestatie voor het Italiaanse team, dat veel geluk had met de vele uitvallers.


"We kunnen tevreden zijn. Knap van Rubens dat hij vanaf de laatste plaats startte en toch derde is geworden. We gingen steeds beter dit weekend. Alleen de start was slecht. Jenson en ik leken wel achteruit te gaan! Er was gewoon geen grip. Ik kwam op het einde wel in de buurt van Kimi en ik was iets sneller. Maar het was niet mogelijk hem in te halen. Hij gaf het me nog bijna cadeau toen hij even een bocht verkeerd nam, maar hij pakte het nog net goed op,"aldus Schumacher.

Teamgenoot Barrichello was ook erg blij met het resultaat. "Dit was de eerste keer in mijn carriere dat ik vanuit de pitstraat moest starten. Dat was ook wel eens leuk. In het begin was de auto lastig te besturen, maar het ging steeds beter. De strategie was goed en uiteindelijk zijn we mooi derde geworden."

Teambaas Jean Todt was ook blij met het resultaat, maar zei dat het belangrijke doel niet gelukt was. "Een mooi resultaat, maar we moeten niet vergeten dat we willen winnen. En dat is vandaag weer niet gelukt. Maar vooraf was ik tevreden geweest met dit resultaat. Beide coureurs hebben het goed gedaan. Maar we mogen ook niet aan het feit voorbij gaan dat er veel auto's voor ons zijn uitgevallen."