Weer geen punten voor BAR

Olga (Nuongirl)
Het team van BAR Honda blijft ook na de achtste Grand Prix van dit seizoen zonder WK-punten. Ondanks de eerste Pole Position van dit jaar voor Jenson Button, en de zesde startplaats voor Takuma Sato dit weekend, staat de WK puntenteller van het team nog steeds op nul.

"Een teleurstellende dag," aldus Honda Motorenchef Shuhei Nakamoto. "Wij zijn duidelijk teleurgesteld. Maar toch vertrekken we met een positief gevoel richting Amerika",zegt Sportdirecteur Gil de Ferran.

Het uitvallen van Jenson Button vanaf de derde plaats had de Brit enkel en alleen aan zichzelf te danken. "Dit was een teleurstellend einde van een goed begonnen weekend. Ik kwam in de haarspeldbocht op de curbs, en blokkeerde de achterkant waardoor de banden smerig werden. Daarna had ik in de chicane hevig onderstuur en raakte de wand. Dit was mijn fout en het is zeer frustrerend", aldus Button.

Voor Takuma Sato was de race eigenlijk al bij de start voorbij, toen hij werd geramd door Jacques Villeneuve. "Hierdoor was de auto moeilijk te besturen. Tijdens de pitstop wisselde we de gehele achtervleugel, wat zeer ongebruikelijk is. Maar we wilden zoveel mogelijk data verzamelen, en er was nog steeds de mogelijkheid om enkele plaatsen op te schuiven." De nieuwe achtervleugel bracht de Japanner ook geen geluk omdat hij vlak voor het eind van de race uitviel wegens een remprobleem.