Competitief gamen op de nationale televisie

Maarten (kepler)
Stuff en DutchBasstard_ hadden ons het volgende te melden via de submit:

Er zijn al een tijdje TV-shows over games, zoals bijvoorbeeld Gammo en GameKings. Maar daar komt nu een nieuw soort TV-programma bij; Studio e-Sports. In deze show zullen mensen het tegen elkaar opnemen in verschillende games, zoals Unreal Tournament en Project Gotham Racing 2.

Studio e-Sports is een samenwerking tussen Ownage.nl en Endemol. De bedoeling is dat competitief gamen de rode draad wordt in het programma. Verschillende gamers zullen het tegen elkaar opnemen en dit zal worden uitgezonden op de nationale televisie. De wedstrijden zullen van commentaar worden voorzien door de beste shoutcasters en game-expert Paul Hulsebosch zal toelichting geven op de games. Ook zullen de kampioenen verschillende tips geven om het beste te spelen en interviews met de spelers zorgen voor nog meer informatie over het leven als kampioen-gamer.

Op zondag 19 juni zal de eerste aflevering worden opgenomen in Studio 1 te Aalsmeer. In deze aflevering gaat het om vier games: Unreal Tournament 2004 (PC) met als speciale gast Laurens "Lauke" Pluijmaekers (wereldkampioen UT2004), Project Gotham Racing 2 (Xbox) met als speciale gast Arthur "King Tuur" Vankan (wereldkampioen PGR2 en Halo 2), FIFA Street (PS2) en Dead or Alive Ultimate (Xbox).

Mocht je mee willen doen aan de FIFA Street competitie of de DOA competitie dan kun je je opgeven via Ownage.nl. Via deze link kun je je ook opgeven als klapvee als je geen zin heb om mee te doen aan de competities. Er is slechts plaats voor 300 man publiek dus wacht niet te lang met het aanmelden als je er bij wil zijn.