Minardi blij met resultaat

"De sterkste race van dit seizoen voor Minardi ." Zo omschreef teambaas Paul Stoddart de prestaties van zijn team tijdens de Grand Prix van Canada. Christijan Albers werd hierin knap elfde, terwijl teamgenoot Patrick Friesacher de finish niet haalde.

"Ik denk dat we nog veel meer van de PS05 kunnen verwachten," aldus een tevreden Stoddart na de race. Ook Albers, die de race vanaf de vijftiende positie was begonnen, was erg blij met het resultaat. "We hadden een goede snelheid te pakken en onze tijden waren goed," aldus de coureur. "We waren in het begin sneller dan Jordan , maar bij de pitstops liep het mis. Jammer dat we achter Monteiro over de streep kwamen. Ik probeerde hem nog in te halen, maar dat lukte niet. Ik denk toch dat we een goed weekend hebben gehad, zeker met de kwalificatie."

Teamgenoot Friesacher weet zijn lagere snelheid aan zijn bandenkeuze. "Ik heb denk ik de verkeerde band gekozen dit weekend. Christijan had de hardere compound, ik de zachtere. Ik had een erg goede start, maar ik kon niet rijden zoals ik wilde. Na mijn tweede pitstop verloor ik de stuurbekrachtiging en dat was het begin van het einde. De hydraulica hield het voor gezien."