Jury: Michael Jackson onschuldig

Zojuist heeft de rechtbank van St. Maria in CaliforniŽ (Verenigde Staten) uitspraak gedaan in de strafrechtelijke zaak tegen Michael Jackson, waarin hij werd beschuldigd van het misbruiken van kinderen. Jackson werd van meerdere criminele feiten verdacht, zoals het dronken voeren van kinderen en het seksueel misbruiken van kinderen. De jury heeft Michael Jackson in dit proces geheel onschuldig verklaard, wat betekent dat hij weer een vrij man is.


Al in 2003 werd de 'King of Pop' beschuldigd van het misbruiken van kinderen in zijn ranch 'Neverland'. Zijn huis werd voor het onderzoek doorzocht naar aanleiding van een interview dat de poplegende gaf aan Martin Bashir, een Engelse journalist. Daarin gaf Jackson aan graag met kinderen te spelen en met hen in ťťn bed te slapen. Gedurende het onderzoek mocht Jackson wel in zijn eigen woning verblijven, maar hij moest hiervoor wel een flinke borgsom betalen.


De werkelijke rechtszaak begon midden februari, na een lange zoektocht naar geschikte juryleden. Niet alleen de omvang van de zaak, maar ook de vele malen dat de verdachte te laat kwam, vanwege vermeende ziekteverschijnselen, zorgden ervoor dat er nu pas een uitspraak is in deze zaak.