Punten Grand Prix van Canada

Twee uitvallende Renault-auto's en twee Ferrari's op het podium. De verrassingen bleken dit seizoen in Canada wederom niet uit de lucht te zijn.

Door de vele uitvallers waren er ook een hoop strafpunten uit te delen en een paar voor dit seizoen unieke situaties. Zo wisselde Ralf Schumacher tussen kwalificatie en race een band en levert dat Michelin 10 strafpunten op. Juan Pablo Montoya werd gediskwalificeerd en dat levert de coureur, die in deze verantwoordelijk was voor de diskwalificatie, 50 strafpunten op.

Toch vielen ondanks alles de puntenaantallen nog mee. Dr.Maitimo, kingtee, NicoBijl, sprokkel1 en SwollyBoy wisten allen 488 punten te halen en wisten zo de top vijf van deze ronde te vullen.

In de top van het klassement valt Q4Jan met een sneltreinvaart terug. Hij valt van de eerste plek naar de twaalde plek terug. Slomo, Gatalin en pim944 blijven elkaar op de voet volgen en stijgen alledrie een plaatsje en bezetten nu de top drie. American_Nightmare en The_East_Dragon komen de top vijf nieuw binnen.

Bij de subleagues hadden Scuderia Mañana, Cousins Crash en CSM-v de beste ronde met 415 punten. In het klassement van de subleagues blijft Pension Pervers bovenaan staan.

Om te wisselen voor de volgende race moet je alweer snel zijn. Op Indianapolis wordt komende zondag alweer verreden en je kan dus uiterlijk wisselen tot 18 juni 00:01 uur.